Öncelikle patlıcanları közleyip soğuması için bekletin. Kabuklarını soyup ince ince doğrayın ve bir kaseye alın.
Sarımsakları da ezip patlıcanların üzerine ekleyin. Daha sonra tahin, limon suyu, yoğurt, zeytinyağını, karabiber ve tuzu da ilave edip karıştırın.
Servis tabağına alın ve dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc162516
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2022
282 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet közlenmiş patlıcan
4 yemek kaşığı tahin
1 adet limonun suyu
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Öncelikle közlenmiş patlıcanları küçük küçük doğrayın.
Sarımsakları rendeleyin ve patlıcanlara ekleyin.
Tahini de patlıcanlara ekleyip karıştırın.
Limonların suyunu sıkın ve üzerine zeytinyağını ekleyip patlıcanları karışımla birleştirin. Mütebbel sofraya gelmeye hazır.