| 
 | 
| Mütebbel (Hatay) | 
|  | ser gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.08.2013
 Mesajlar: 39
 Şehir: Fatsa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc91450 Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2013
 20,075 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet bostan patlıcan (yuvarlak patlıcan)
 3 çorba kaşığı tahin
 3 diş ezilmiş sarmısak
 3 limonun suyu
 1 tutam tuz
 1 demet kıyılmış maydanoz
 1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 Patlıcanlar, ateşte közlenir. Yumuşamasına özen gösterilmelidir. Suyun altında kabukları soyulur.
 Çukur kapta 1 limonun suyu, patlıcanlara ilave edilir ve çatal ile ezilir. Tahin, sarmısak ve diğer 2 limonun suyu ve arzuya göre tuz ilave edilerek karıştırılır.
 Servis tabağına koyulur ve kıyılmış maydanoz ile süslenir, üzerine zeytinyağı gezdirilir ve servis edilir.
 
 
 | 
| Mütebbel (Hatay) | 
|  | sinbad Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 10.02.2020
 Mesajlar: 38
 Şehir: Yerevan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc148451 Gönderme Tarihi: 10.Şub.2020
 927 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet patlıcan
 2 yemek kaşığı tahin
 2 yemek kaşığı limon suyu
 1 diş sarımsak
 Maydanoz
 Zeytinyağı
 Tuz
 
 Patlıcanları közleyin. Ardından soğumasını bekleyin.
 Kabuklarını soyup ince ince doğrayın ve bir kaseye alın.
 Sarımsakları ezip patlıcanlara ilave edin.
 Üzerine tahin, limon suyu ve tuzu ekleyip karıştırın.
 Maydanozlarla dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Mutebbel (Hatay) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc155245 Gönderme Tarihi: 05.Oca.2021
 449 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet közlenmiş bostan patlıcanı
 7 yemek kaşığı tahin
 7 yemek kaşığı süzme yoğurt
 4 yemek kaşığı zeytinyağı
 1 diş ezilmiş sarımsak
 1 adet limonun suyu
 Tuz
 Karabiber
 İnce kıyılmış maydanoz
 
 Patlıcanı temizleyip, ince bir şekilde kıyıyoruz. Bütün malzemeleri bir araya getirip, iyice karıştırıyoruz. Servis tabağına alıp, üzerine sızma zeytinyağı gezdiriyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Mütebbel (Hatay) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc159179 Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2021
 382 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet patlıcan
 1 çay bardağı tahin
 1 su bardağı süzme yoğurt
 1 adet limon
 2 diş sarımsak
 Karabiber
 Tuz
 Zeytinyağı
 
 Patlıcanları közleyip soğuması için bekletin.
 Kabuklarını soyup ince ince doğrayın ve bir kaseye alın.
 Sarımsakları da ezip patlıcanların üzerine ekleyin.
 Daha sonra tahin, limon suyu, yoğurt, zeytinyağını, karabiber ve tuzu da ilave edip karıştırın.
 Servis tabağına alın ve dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Mütebbel (Hatay) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160235 Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2021
 572 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kebapçıların olmazsa olmazı mütebbel; közlenmiş patlıcan, tahin ve limon suyundan elde ediliyor.
 
 
  
 
 | 
| Mütebbel (Hatay) | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc164710 Gönderme Tarihi: 07.May.2022
 315 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3-4 adet köz patlıcan
 1 su bardağı tahin
 1-1.5 çay bardağı limon suyu
 3 diş sarımsak
 Tuz
 Üzeri İçin:
 1 çay bardağı ceviz
 Pul biber
 Zeytinyağı
 
 Köz patlıcanların kabuğunu soyup, muntazam bir şekilde kıydıktan sonra derin bir kapta tahinle harmanlayalım. Limon suyumuzu ilave edelim. Ardından sarımsaklarımızı sahanda dövüp ekleyelim. Son olarak tuz serpelim. Ceviz, pul biber ve zeytinyağı ile servis edelim.
 
 
 | 
| Mutabbal | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc165545 Gönderme Tarihi: 18.Haz.2022
 299 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1.5 su bardağı tahin
 5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 3 diş sarımsak
 2 adet limon
 5 yemek kaşığı zeytinyağı
 2.5 tatlı kaşığı kimyon
 1.5 tatlı kaşığı tuz
 
 Sarımsakları rendeliyoruz. Sarımsaklarla birlikte diğer bütün malzemeyi iyice karıştırıp, birbiriyle özleştiriyoruz. Tuz ve limon ayarını damak tadımıza göre ayarlıyoruz. Ekmek üzerine sürerek yiyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Mütebbel | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc178258 Gönderme Tarihi: 18.Haz.2024
 270 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 2 adet orta boy patlıcan
 2 diş sarımsak, ezilmiş
 1/4 su bardağı süzme yoğurt
 2 yemek kaşığı tahin
 1 yemek kaşığı limon suyu
 1 çay kaşığı kimyon
 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 Tuz
 Taze maydanoz (servis için)
 Zeytinyağı (servis için)
 
 Patlıcanların üzerine birkaç yerinden çatalla delikler açın ve közlemek için ocakta veya mangalda közleyin. Kabukları siyahlaşıp yumuşayana kadar közleyin. Alternatif olarak fırında da közleyebilirsiniz.
 Közlenen patlıcanları bir kaseye alın ve üzerini streç filmle kapatın. Patlıcanların buharı altında 10-15 dakika dinlendirin.
 Dinlenen patlıcanların kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin. İyice ezildiğinden emin olmak için bir miktar daha karıştırın.
 Ezilmiş patlıcanları bir kaseye alın. Üzerine süzme yoğurt, tahin, limon suyu, ezilmiş sarımsak, kimyon, toz kırmızı biber ve tuz ekleyin. Tüm malzemeleri bir spatula veya kaşık yardımıyla iyice karıştırın.
 Hazırladığınız Mütebbel'i servis tabağına alın. Üzerini zeytinyağı ile gezdirin ve taze maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
 Dilimlenmiş pide veya lavaş ekmek ile birlikte servis edebilirsiniz.
 
 Not: Mütebbel, servis yapmadan önce buzdolabında bir süre dinlendirilirse daha lezzetli olacaktır.
 Tahin ve limon suyu miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha fazla limon suyu ekleyerek veya tahin miktarını artırarak kendi tadınıza uygun hale getirebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Mütebbel (Hatay) | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184025 Gönderme Tarihi: 23.Tem.2025
 114 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet büyük boy patlıcan
 2 yemek kaşığı tahin
 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
 1 diş sarımsak (ezilmiş)
 1 yemek kaşığı limon suyu
 1 yemek kaşığı zeytinyağı
 Tuz (damak zevkine göre)
 Üzeri için:
 Zeytinyağı, kırmızı toz biber veya nar taneleri (isteğe bağlı)
 
 Patlıcanları ocakta, fırında ya da mangalda kabukları iyice yanana kadar közleyin.
 Soğuyunca kabuklarını soyun ve bir bıçak yardımıyla ince ince kıyın ya da ezerek püre haline getirin.
 Bir karıştırma kabında; közlenmiş patlıcanları, tahini, süzme yoğurdu, ezilmiş sarımsağı, limon suyunu ve tuzu birleştirin.
 Tüm malzemeler iyice karışana kadar karıştırın.
 Kıvamı yumuşak olmalı, çok sulu olmamasına dikkat edin.
 Hazırladığınız mütebbel karışımını bir servis tabağına alın.
 Üzerine zeytinyağı gezdirin, arzuya göre kırmızı toz biber serpin ya da nar taneleriyle süsleyin.
 Soğuk servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Mütebbel | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc185384 Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2025
 79 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet orta boy patlıcan
 2 yemek kaşığı tahin
 1 diş sarımsak
 Yarım limonun suyu
 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 Tuz
 İsteğe bağlı:
 Pul biber veya nar ekşisi
 
 Patlıcanları közleyin:
 Fırında: Patlıcanları alüminyum folyo ile sarıp 200°C'de yaklaşık 30-40 dakika közleyin.
 Ocakta: Patlıcanları direkt ateşte veya mangalda közleyin, kabukları iyice kararmalı.
 Kabukları soyulduktan sonra patlıcanları bir kaba alın.
 Sarımsağı ezin, tahin, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin.
 Tuzunu ayarlayın.
 Tüm malzemeleri çatalla ezebilir veya mutfak robotunda kısa süreli karıştırabilirsiniz.
 Üzerine pul biber veya biraz zeytinyağı gezdirerek servis edin.
 İsteğe bağlı olarak nar ekşisi ile tatlandırabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |