|
Mutabbelle |
|
Esma Hatun Güven
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2016
Mesajlar: 39 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc116894
Gönderme Tarihi: 16.May.2016
3,197 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 adet büyük bostan patlıcan
4-5 diş dövülmüş sarmısak
1/2 kg. süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 avuç tuzlu antep fıstığı
6 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
Ocakta közlenen patlıcanların kabukları temizlenir, derin bir kaba alınıp bıçakla kıyılır ve soğuması beklenir. Bu arada ezilmiş (ya da rendelenmiş) sarmısaklar + tuz + süzme yoğurt harmanlanıp, soğumuş olan patlıcan ezmesine karıştırılır. Servis yapılacak kaba aktarılan bu malzemenin üzeri için; bir tavaya yağ konur, hafif kızınca temizlenmiş antepfıstıkları eklenip kavrulmaya başlanır. Ocaktan indirmeden 1 dk. kadar önce pul biber eklenip karıştırılır. Fıstıklı yağ soğuduktan sonra patlıcan ezmesinin üzerine yayılır.
|
Mutabbal |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158403
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2021
299 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
3 adet patlıcan
1 çay bardağı nohut
6 diş sarımsak
Yarım çay bardağı tahin
1 adet limon suyu
Hazırlanışı
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
Yarım çay bardağı susam
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Kırmızıbiber
Nohutu bir gece evvelden ıslatın, ertesi gün haşlayıp suyunu süzün. Ezilmiş sarımsak, tahin, yoğurt, limon suyu, baharatlar ve susamı mutfak robotunda püre haline getirin. Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyarak, bıçakla püre haline getirin. Nohut püresi ve patlıcanları karıştırarak servis yapın.
|
|