| 
 
 
 | 
MUSKA BÖREĞİ (sosisli) | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75609 
Gönderme Tarihi: 09.May.2012 
3,325 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
2 yaprak yufka
 
5 adet sosis
 
1 adet ufak boy kuru soğan
 
1/2 çorba kaşığı domates salçası
 
50 gram margarin
 
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
 
Karabiber
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Bütün yufkayı sigara böreği sarar gibi saralım. Sonra dört parmak genişliğinde keselim ve açalım.
 
Elimizde dört parmak genişliğinde, uzun şeritler halinde yufka parçaları olacaktır. Onları bir kenara koyalım.
 
Sosisleri, ince ince kıyalım.
 
Rendelediğimiz kuru soğanı, margarin yağının içinde pembeleştirelim
 
Sosisleri ilave edip, kavuralım.
 
Sosisler kavrulunca, salçayı ilave edip, biraz daha kavuralım.
 
Ocaktan indirip, dişe gelecek kadar karabiber serpip, iyice karıştıralım
 
Yufkaların ucundan üç parmak boşluk bırakıp, 1 tatlı kaşığı sosis ve 1 tatlı kaşığı kaşar peyniri rendesi koyup, yufkaları muska şeklinde katlayıp uçlarını su ile yapıştıralım.
 
Her bir böreği soğuk su dolu bir kaba sokup, çıkartalım. Suyunu süzüp kızgın sıvıyağda kızartalım.
 
Sıcak sıcak servis yapalım.
  
 | 
Sosisli Muska Böreği | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96097 
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2014 
2,377 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
5 adet yufka
 
500 g sosis
 
1 çorba kaşığı domates salçası(biber de olabilir)
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ(kavurmak için)
 
1 bardak kaşar peyniri rendesi
 
Kekik
 
Karabiber
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
5 adet yufkayı üst üste koyup dört parmak genişliğinde kesiniz.
 
Elimizde dört parmak genişliğinde, uzun şeritler halinde yufka parçalarını bir kenara koyalım.
 
o Sosisler küçük parçalar halinde doğranır. Sıvı yağda sote edilir. Pişmeye yakın salça eklenir ve biraz daha kavrulur.
 
Ocaktan indirince karabiber ve kekik serpilip iyice karıştırılır.
 
Yufkaların ucundan üç parmak boşluk bıraklıp 1 tatlı kaşığı sosis ve 1 tatlı kaşığı kaşar rendesi konularak, yufkaları muska şeklinde katlayınız.
 
Uçlarını su ile yapıştırılır.
 
Muska börekleri soğuk su dolu kaba bir daldırılıp çıkarılır. Suyunu süzülür ve kızgın sıvı yağda kızartılarak. Sıcak servis edilir.
  
 | 
Sosis Muskası | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102379 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2014 
1,660 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 tane yufka
 
4 adet sosis
 
2 Adet soğan
 
10 adet sivribiber
 
1 Çorba kaşığı kırmızıbiber
 
1 Tatlı kaşığı karabiber
 
1 Tatlı kaşığı toz hardal
 
2 yemek kaşığı margarin
 
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
 
 
Öncelikle böreğin üzerini hazırlayın. Bunun için soğanı ve sivribiberleri hafif pembeleşene kadar margarinle kavurun. Dilimlediğiniz sosisleri ilave edin. Pişirip, tüm baharatları ekleyin. 10 dakika pişirip soğumaya bırakın. Yufkaları düzgün bir yere açın. 10 cm boyunda uzunlamasına kesin. Hazırladığınız harçtan içine koyup muska şeklinde sarın. Ucunu suyla ıslatıp kapatın. tencereye sıvıyağı koyup kızdırın hazırladığınız muska şeklini kızgın yağda kızartın. sıcak sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |