| 
 
 
 | 
Hazır yufkadan muska böreği | 
  | 
gülnihal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.06.2008 
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24269 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2008 
4,059 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet hazır yufka
 
küçük bir kalıp beyaz peynir
 
8-10 dal maydanoz
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı pul biber
 
kızartmak için sıvıyağ
 
 
Önce yufkalar ortadan kesilir, sonra 3 parmak eninde şeritlere kesilir, kenarına peynir, maydanoz, yumurta, pul biber karışımından oluşa iç konur, ucundan üçgen katlanır, şeridin boyu bitene kadar üçgene tamamlyacak şekilde sarılır, ucu su ile yapıştırılır. Kızgın yağda pembe renkte kızartılır.
  
 | 
Muska Böreği | 
  | 
ERGUN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2005 
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65354 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011 
3,506 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ergun Köknar
 
 
3 adet hazır yufka
 
4 çorba kaşığı erimiş katıyağ
 
3 adet yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
İçi için:
 
250 gr. beyazpeynir
 
1/2 demet maydanoz
 
 
Porselen bir kase içine yumurtaları kırınız. İçine erimiş katı yağı, sütü ekleyip iyice karıştırınız. Yufkaları genişçe bir yere serip üzerine fırçayla hazırladığınız harcı surunuz. Diğer yufkayı üstüne serip, karışımdan sürünüz. Bütün yufkalar bitinceye kadar bu işleme devam ediniz. Sonra keskin bir bıçakla yufkalardan 10 santim genişliğinde şeritler kesin. Kestiğiniz şeritleri ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz yufkalardan bir şerit parçası alıp, ucuna peynirli içden koyup, muska gibi katlayınız. Önceden yağlanmış tepsiye dizmeye başlayınız. Bütün yufka şeritleri bitene kadar bu işleme devam ediniz. Önceden ısıtılmış fırın tepsiyi sürüp, böreklerin altı üstü pembeleşinceye kadar pişiriniz. Soğutmadan sıcak sıcak ikram ediniz.
 
 
Not: Yağlanmamış yufka şeritlerine, saracağınız içle yapacağınız muskaları, kızgın yağda kızartarak bir çeşit muska böreği yapabilirsiniz.
  
 | 
Muska Böreği | 
  | 
çitlenbik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.11.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19659 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2007 
3,450 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet hazır yufka
 
1 küçük kalıp beyaz peynir
 
Yarım demet maydanoz
 
Kızartmak için: Sıvıyağ
 
 
Yufkalar önce ikiye katlanır. Sonra 3 parmak eninde şeritler kesilir. Ezilmiş peynir ve kıyılmış maydanoz karışımından iç hazırlanır. Hazırlanan şeridin kenerına iç konur. Ucu üçgen şeklinde katlanır. Bu üçgenin şekline göre yufka boyunca katlanır. Ucuna su sürülerek yapıştırılır. Bol kızgın yağda pembe renkte kızartılır. Fazla yağını almak için kağıt peçeteye çıkarılır.
  
 | 
Muska Böreği | 
  | 
oKlAvA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5600 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2006 
3,427 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
4 yumurta
 
2 su bardağı sıvı yağ
 
150 gr. beyaz peynir
 
1 bağ dereotu
 
tuz
 
 
Beyaz peyniri, 2 yumurta ve 1 bağ kıyılmış dereotu ile karıştırarak böreğin içini hazırlayın. Yufkaları 4 eşit parçaya ayırın, sonra bunları üst üste koyarak, enlemesine olmak üzere 4 santim genişliğinde kesin, kalan 2 yumurtanın beyazını ayırın. Yufkaları teker teker ele alıp ceviz büyüklüğünde iç koyduktan sonra muska gibi sarın. Son ucuna yumurta beyazı sürüp kapatın. Orta kızgınlıktaki yağda kızartın.
 
 
 ML® Muzlu Muska Tatlısı için tıklayın
 
  
 | 
Muska Böreği (Hazır Yufkadan) | 
  | 
democracy 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.04.2006 
Mesajlar: 78 Şehir: Ağrı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2717 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006 
3,392 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. yufka
 
5 kaşık yağ
 
3 yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
İçi için:
 
250 gr. beyaz peynir
 
½ demet maydanoz
 
 
Porselen bir kaseye yumurtaları kırınız, üzerine sütü, erimiş yağı koyup iyice karıştırınız. Yufkaları geniş bir yere serip üzerine hazırladığınız yağlı karışımı bir fırça ile sürünüz. Diğer yufkayı da üzerine koyup tekrar karışımdan sürünüz. Böylece bütün yufkalar bitene kadar sürüp üst üste koyunuz Sonra yufkaları 10 cm. eninde, boyuna kesip tekrar her parçayı ortadan ikiye ayırınız. Her parçayı birer bire alıp içine rendelenmiş peynir ve maydanoz karışımını (arzuya göre kıymalı börek içi de koyulabilir) yufkanın bir ucunu börek içini kapatacak şekilde kapatıp Muska gibi sararak bir üçgen meydana getiriniz. Hazırladığınız üçgenleri yağlanmış tepsiye koyup üzerlerine tekrar karışımdan sürüp altını üstünü orta hararetli bir ateşte pembeleşene kadar kızartınız. Soğutmadan servis yapınız.
 
 
 ML® Muska Böreği için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "hatip" tarafından gönderildi. 13.11.2019
  
 | 
Muska Böreği | 
  | 
fahriye burhan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.10.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57062 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2010 
3,086 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İstenilen miktar yaprak yufka alınır. Münasip uzunlukta ve katlandığı zaman bir parmak kalınlığında muska şeklini alacak vaziyette kesilir. Bir kap içine beyaz Edirne peyniri yahut tulum peyniri ufalanarak konur. Birkaç yumurta sarıları da çalkalanarak peynire katıştırılır ve doğranmış bol maydanoz da katılarak bir iç malzemesi tertibedilir. Bu içten birer tutam alınarak kesilmiş yufka kenarlarının içine serilerek, yufka, muska şeklinde katlanır ve uçları biraz yumurta sarısiyle ıslatılarak kavuşturulur. Tavada, tereyağıyla kızartıldıktan ve yağı süzüldükten sonra servise sunulur.
 
 
Not: Böreklerin içleri mütenevvi olabilir. Meselâ peynirli, maydanozlu; kıymalı, soğanlı, ıspanaklı, patlıcanlı, enginarlı, hattâ; beyinli olur. Fıstık ve üzümlü pateler dahi konur.
  
 | 
Muska Böreği | 
  | 
sait 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.05.2008 
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24064 
Gönderme Tarihi: 25.May.2008 
3,046 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
oğurtlu ve peynirli iç
 
2 bardak kızartmalık yağ
 
 
Yufkaları üstüste koyup, 10 santimetre kalınlığında bantlar halinde kesin. Yalnız tam ortaya rastlayanlar uzun olacağından, onları ikiye bölün.
 
Her bantı tek tek alıp, üzerine "içi" ince bir tabaka halinde sürün.
 
Bantı bir köşesinden içli yüzeye doğru üçgen biçiminde kıvırıp kapatın ve ortaya çıkan üçgeni enine ve boyuna kendi etrafında sararak kat kat muska yapın. Ucunu suyla ıslatıp, diğer yüzeye yapıştırın.
 
Bütün bantları aynı şekilde sardıktan sonra sigara böreği gibi kızartın.
  
 | 
Muska Böreği (Hazır Yufkadan) | 
  | 
nadire 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.11.2007 
Mesajlar: 33 Şehir: Kozan-Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19521 
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2007 
2,959 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. yufka
 
5 kaşık yağ
 
3 yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
İçi için: 
 
250 gr. beyaz peynir
 
1/2 demet maydanoz
 
 
Porselen bir kaseye yumurtaları kırınız, üzerine sütü, erimiş yağı koyup iyice karıştırınız.
 
Yufkaları geniş bir yere serip üzerine yukarda hazırlanan yağlı karışımı bir fırça ile sürünüz,
 
Diğer yufkayı da üzerine koyup tekrar karışımdan sürünüz.
 
Böylece bütün yufkalar bitinceye kadar sürüp üst üste koyunuz.
 
Sonra yufkaları 10 cm. eninde boyuna parçalara kesip, tekrar her parçayı ortadan ikiye ayırınız.
 
Her parçayı birer birer alıp bir ucuna peynirli veya kıymalı börek içini koyup yufkanın bir ucunu için üzerini kapatacak şekilde kapatıp Muska gibi sararak bir üçgen meydana getiriniz.
 
Hazırladığınız üçgenleri yağlanmış tepsiye koyup üzerlerine tekrar karışımdan sürüp orta hararetli ateşle altını üstünü pembe renkte kızartınız.
 
Soğutmadan servis yapınız.
 
 
Not: Yufkalara karışım sürmeden 4 cm. parçalara kesip herhangi bir börek içi koyup yine küçük küçük muska gibi sarıp sigara böreği gibi yağda kızartıp ayrı bir lezzette börek yapabilirsiniz.
 
 
 ML® Fırında Muska Böreği için tıklayın
 
  
 | 
Muska Böreği | 
  | 
Kezban 
Editor 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10125 
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2006 
2,953 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yaprak yufka
 
200 gr. beyaz peynir
 
2 yumurta
 
1  demet maydanoz
 
1 bardak zeytinyağı «200 gr.»
 
 
Beyaz peynir ve maydanoz bir kapta karıştırılarak ezilir. Buna yumurtalar da ilâve edilir. Yufkalar ortalama üç parmak eninde şeritler halinde kesilir ve her şeride hazırlanan içten «Bir tatlı kaşığının ucu ile» bir miktar konur ve şerit verevine katlanarak üçgen şeklinde üç dört defa muska gibi katlanır. Hazırlanan bu muska şeklindeki börekler bir tavada kızdırılmış zeytinyağında parti parti atılarak her iki tarafları nar gibi kızarıncaya kadar kızartılır çatalla alınıp tabağa konur ve sıcak servis yapılır.
 
 
 ML® Midye Börek için tıklayın
 
  
 | 
Muska Böreği | 
  | 
pinpin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.05.2008 
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26465 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2008 
2,907 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
1 bardak ayçiçek yağı
 
İçi içi:
 
100 gr. beyaz peynir
 
1 yumurta
 
1/2 demet maydanoz
 
 
3 adet yufkayı üst üste koyarak 7-8 santim eninde ve 25 santim boyunda şerit gibi uzun ve düzgün parçalar kesin.
 
Diğer tarafta, çatalla ezilmiş ve içine bir yumurta ile yarım demet maydanoz katılmış 100 gram beyaz peynirli içi hazırlayın.
 
Şerit gibi kestiğiniz her yufkanın baş tarafına bu içten yarım çorba kaşığı kadar koyun. Yufkanın bir ucunu enine ve için üstüne doğru kapatın. Sonra muska katlar gibi, hamurlardan birer üçgen meydana getirin. Uçlarını su ile yapıştırın. Hamurların katlanmaları sona erince bunlardan üçer dörder alarak önce bir tabak içindeki soğuk suya batırın, sonra da içinde kızdırılmış ayçiçek yağı olan tavaya atarak hamurların bir tarafları kızardıktan sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle böreklerin her iki tarafını kızartın ve kızaran böreği delikli bir kepçe ile yağlarından süzülmüş olarak tabağa alarak sıcak servis yapın.
  
 | 
Muska Böreği | 
  | 
dilruba 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.07.2010 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54033 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2010 
2,805 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamur tahtasına bir çarşı yufkası yayınız. Bıçakla keserek 4-,5 şerit çıkarınız. Şeritleri çalkalanmış yumurta ile hafif hafif ıslatınız. Bir ucuna maydanozlu peynir koyunuz. Muska gibi bükünüz, unlu tepsiye dizip tavada kızartınız.
  
 | 
Muska Böreği | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95668 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2014 
2,263 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2007
 
 
3 adet yufka
 
6 kaşık erimiş yağ
 
3 adet yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
İçi için:
 
250 gr. beyaz peynir
 
½ demet maydanoz
 
 
Porselen bir kaseye yumurtaları kırınız.
 
Üzerine sütü, erimiş yağı koyup iyice karıştırınız.
 
Yufkalardan birini geniş bir yere serip üzerine yukarıda hazırlanan yağlı karışımı bir fırça ile sürünüz.
 
Bütün yufkalar bitinceye kadar karışımdan sürerek işlemi tekrar ediniz.
 
Sonra yufkaları 5 cm. eninde boyuna parçalara kesip tekrar her parçayı ortadan ikiye ayırınız.
 
Her bir parçayı alıp bir ucuna peynirli veya kıymalı börek içini koyunuz.
 
Yufkanın bir ucunu için üzerini kapatacak şekilde katlayınız.
 
Muska gibi sararak bir üçgen meydana getiriniz.
 
Hazırladığınız üçgenleri bir su bardağı sıvı yağ konmuş tavada altı üstü pembeleşene kadar kızartınız.
 
Soğutmadan servis yapınız.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |