|
Murtuğa (Van) |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165607
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2022
238 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay kaşığı tuz
125 gram tereyağı
1 su bardağı un
2 adet yumurta
Eğer bakır tavanız varsa onu çıkarın. Yoksa teflon tava ile de olur. Tavanın içine tereyağını koyup eritin. Tereyağının üstüne un ekleyin. Sonra iyice kavurun. Bir kaseye yumurtaları koyup çırpın. Tavanın içine dökün. Biraz pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Murtuğa (Van) |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc155405
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2021
569 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram tereyağı
2 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
Ceviz ya da fındık içi
Yağları tavada kızdırıp içine unu ilave edin.
Kokusu çıkana kadar kavurduğunuz una sıcak süt ve suyu ekleyin.
Un sıvıları çekene kadar tavada çevirin.
Dilerseniz tepsiye yayıp dilimleyerek tüketebilirsiniz.
Ceviz ya da fındık içiyle servis edebileceğiniz gibi sade de tüketebilirsiniz.

|
Murtuğa (Ağrı) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31363
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2008
3,676 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Un, şeker, süt ve suyun karıştırılması ile yağda kızartılıp helva şekline getirildikten sonra içine ceviz içi, fındık atılabildiği gibi sade olarak ta yeme haline getirilir.
|
|