| 
 
 
 | 
Mürdüm Erikli Tart | 
  | 
democracy 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.04.2006 
Mesajlar: 78 Şehir: Ağrı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2733 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006 
2,621 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr un
 
75 gr şeker
 
1 adet yumurta
 
125 gr margarin
 
1 paket vanilya
 
1/2 kg mürdüm eriği 
 
1 avuç fındık, kırılmış
 
1/2 paket kabartma tozu 
 
 
Margarini şekerle çırpın, yumurta ilave edip onbeş dakika daha çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip, yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın. Erikleri üzerine yerleştirin, fındık ve pudra şekeri serpip, pişirin.
  
 | 
Mürdüm Erikli Tart | 
  | 
Jale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.05.2006 
Mesajlar: 47 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9426 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2006 
2,789 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı unu eleyip maya ile karıştırın. Yarım çay bardağı şeker, 1 poşet şekerli vanilin, bir tutam tuz, 1 yumurta, 50 g margarin ve 1 çay bardağı ılık süt ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin. 10 adet mürdüm eriğini dilimleyip 1 çay bardağı toz şeker ile 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp 1 çay kaşığı tarçınla 1 çay bardağı ceviz ekleyin ve soğutun. Hamuru 23 x 28 cm boyutlarında yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine mürdüm erikli karışımı yayın ve 30 dakika bekletin. 180°C'ye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
  
 | 
Mürdüm Erikli Tart | 
  | 
paraf 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2012 
Mesajlar: 65 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99888 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2014 
2,103 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 ,5 su bardağı un
 
Yarım çay bardağı şeker
 
1 vanilya ve maya
 
1 yumurta
 
50 g margarin
 
1 çay bardağı ılık süt
 
10 adet mürdüm eriği
 
1 çay bardağı şeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
 
 
Erikleri dilimleyip 1 çay bardağı şekerle 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp tarçını ve cevizi ekleyip soğumaya bırakın. Diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun. Üzerini örtüp ılık ortamda 50 dakika bekletin. Hamuru 28 cm boyutunda yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine mürdüm erikli karışımı yayıp 30 dakika bekletin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
Mürdüm Erikli Tart | 
  | 
sülük 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.06.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143698 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2019 
531 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram tereyağı
 
4 su bardağı un
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
1 tutam tuz
 
İçi için:
 
4 su bardağı mürdüm eriği
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı dövülmüş badem
 
1 paket vanilya
 
1 yemek kaşığı un
 
4 yemek kaşığı hazır çiğ krema
 
 
Mürdüm eriğini ortadan ikiye bölüp çekirdeğini çıkarın. Tencereye alın, 1 bardak toz şeker koyup, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. 1 yemek kaşığı un ve dövülmüş badem ekleyip soğuması için bekletin.
 
Tereyağı, yoğurt, tuz, yumurta sarısı, kabartma tozunu karıştırın. 4 su bardağı un ekleyip sert bir hamur tutun. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde bir beze yapıp, kenara ayırın.
 
Cam tart kalıbına hamurun geri kalanını kenarlarını yükselterek yayın. Soğuttuğunuz bademli karışımı koyun. Ayırdığınız hamuru, tart kalıbı büyüklüğünde açın. 2 santim kalınlığında kesip 1 santim boş bırakın. İki yanından çekiştirerek açın, kafesler ortaya çıkacak.
 
Hamuru tartın üstüne yerleştirip kenar kısımlarını kesin. Yumurta sarısı sürüp 25 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Mürdüm Erikli Tart | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183173 
Gönderme Tarihi: 24.May.2025 
63 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fatoş Yağcı
 
 
3 adet yumurta
 
1,5 su bardağı tozşeker
 
125 gram eritilmiş margarin
 
1 çay bardağı süt
 
3,5 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
Üzeri için:
 
7-8 adet mürdüm eriği
 
Yarım çay bardağı tuzsuz badem
 
 
Yumurta ve tozşekeri iyice çırpın.
 
Margarin ve süt ilave edip çırpmaya devam edin.
 
Elenmiş un, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyip karıştırın.
 
Büyük boy yağlanmış tart kalıbına bu karışımı boşaltın.
 
Erikleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın.
 
Her bir eriği üç yerinden bıçakla çizip hamurun üzerine yerleştirin.
 
Bademleri sıcak suda 10 dakika bekletip kabuklarını soyduktan sonra tartın üzerine serpin.
 
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
 
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |