Kısa URL: https://ml.md/lc131765
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2018
639 defa indirildi / yazdırıldı
10 adet tatlı mürdüm eriği
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı eritilmiş margarin
1 yumurta (akı içine sarısı dışına)
10 gr insant maya
Tuz
2,5 bardak un
10 tatlı kaşğı şeker
Tarçın
Pudra şekeri
Bir kabın içerisine öncelikle iki buçuk bardak unumuzu koyup ortasını açıyoruz (az gelirse yavaş yavaş daha sonra un ekleyebilirsiniz) instent mayayı, şekeri, sütü, margarini, yumurta akını ve tuzumuzu ekleyip hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip hamurumuzu bir kase içerisine alıp üzerine bir bez örtüp hacmi iki katına çıkana kadar bekletiyoruz.
Daha sonra on beze yapıp her bir bezeyi avucumuzun içerisinde açıyoruz.
Mürdüm erikleri yarıp ortasındaki çekirdeği çıkarıp içerisini bir tatlı kaşığı toz şeker ve isterseniz biraz tarçın ekliyoruz.
Bezelerin ortasına bu erikleri yerleştirip yuvarlak toplar yapıp önceden yağladığımız tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derecede önceden ısıttığımız fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.
Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
Not: Bu tarz tatlı çörekler ılıkken daha lezzetli oluyor, servis edeceğiniz çöreklerin üzerine pudra şekeri serpin ertesi güne kalan olursa tekrardan fırında ısıtıp üzerine pudra şekeri dökerek servis edin
Kısa URL: https://ml.md/lc141783
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2019
652 defa indirildi / yazdırıldı
20 gram yaş maya
3 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
1/3 su bardağı şeker
1 adet yumurta
Yarım su bardağı ılık süt
50 gram margarin
İçi için:
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
10 adet mürdüm eriği
Üstü için:
1 çorba kaşığı süt
1 adet yumurta sarısı
Mayayı ılık süt içinde eritin. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve orta sertlikte bir hamur elde edin. Üzerini örterek 60 dakika kabarmaya bırakın.
İç malzemesinin tümünü karıştırın. Hamuru 2 dakika daha yoğurup, gazını çıkarın. Hamuru merdane ile 30x50 santimetre boyutlarında açın. Açtığınız hamurun ortasına hazırladığınız karışımı yerleştirin ve hamuru uzun kenarından kıvırarak rulo yapın.
Ruloyu bıçak yardımı ile 15 parçaya dilimleyin. Parçaları yağlı kağıtla kaplı tepsiye dizin. Kabarması için 40 dakika ılık bir yerde bekletin.
Üst malzemeleri karıştırarak parçaların üzerine sürün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Kağıtlardan çıkararak servis yapın.