| 
 | 
| Mumbar - İşkemba (Amasya) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82718 Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2012
 3,439 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Amasya Valiliği
 
 2 su bardağı bulgur
 1 demet maydanoz
 1 yemek kaşığı salça
 1 tatlı kaşığı kara biber
 1 takım koyun işkembesi (mumbarı ile)
 1 tatlı kaşığı tuz
 
 Mumbarların içi temizlenir iç kısmı dışa çevrilerek yukarıda belirtilen malzemelerle hazırlanmış iç ile doldurulur. Başka bir kapta el ayası büyüklüğünde kesilmiş yıkanmış işkembeler bir saat kadar kaynatılarak doldurulan ilk mumbar kazanına ilave edilir. İyice pişinceye kadar 1-2 saat beklenir mumbarve işkembeler piştikten sonra mumbarlar ve işkembeler 2-3 santim boyunda kesilerek karışık olarak servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |