|
Mülayim Çorbası |
|
democracy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2006
Mesajlar: 78 Şehir: Ağrı |
Kısa URL: https://ml.md/lc2732
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006
3,459 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı un
2 çay bardağı sıvıyağ
5-6 bardak et suyu veya su
3 diş ezilmiş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
Yarım limonun suyu
3 tatlı kaşığı kuru nane
1 tutam tuz
1,5 çay bardağı sıvı yağda unu kavurun. Fazla sarartmadan şöyle bir çevrilsin. Üzerine et suyunu ekleyin. Kalan yarım çay bardağı sıvı yağı, sarımsakları ve tuzunu ilave edin. Sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Diğer tarafta yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırparak çorbanın terbiyesini hazırlayın. Çorba kaynadıktan sonra önce çorbadan terbiyeye 5-6 kaşık ilave edip, karıştırın. Daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Bir taşım kaynamaya bırakın. Naneyi ilave edip karıştırın ve ateşten indirin.
|
Mülayim Çorbası |
|
hayriye abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2011
Mesajlar: 25 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc75366
Gönderme Tarihi: 01.May.2012
3,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı sıvıyağı
5 bardak su
1 adet yumurtanın sarısı
1/2 adet limonun suyu
Bir miktar kuru nane
2 yemek kasıgı unumuzu yağda kavuruyoruz. Daha sonra 5 bardak soğuk suyumuzu tencereye boşaltarak bir çırpıcı yardımıyla unun topaklaşmaması için karıştırıyoruz. İçerisne bir tutam tuz ilave ederek ara ara karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk daha pişiriyoruz. Bir kabın içersinde 1 yumurta sarısını iyice çırpıp, üzerine 1 su bardağı yoğurt, yarım limon suyu ve kuru naneyi ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Tenceremizden bir ili kaşık çorba alarak terbiyeye ekleyerek ılık olmasını sağlıyoruz. Daha sonra karışımı yavaş yavaş tenceremize boşaltıyoruz. (Kesilmemesi için bu işlemi yaparken bir yandan karıştırmamız gerekiyor.) Bir iki taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatıyoruz. Ilık içilmesini tavsiye ederim.
|
Mülayim Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96698
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2014
2,176 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı et suyu veya su
3 çorba kaşığı un
3 diş ince doğranmış sarmısak
3 tatlı kaşığı kuru nane
3 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı zencefil
Tuz
Terbiye için:
1 su bardağı yoğurt
Yarım limonun suyu
1 adet yumurta sarısı
Ön hazırlık olarak 3 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. 5 su bardağı suya ya da et suyuna kavrulmuş unu, ince doğranmış sarımsakları, kalan margarini, 1 çay kaşığı zencefili ve tuzu ilave edin. Bütün malzemeyi ağır ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakın. Bir tarafta 1 su bardağı yoğurdu, limon suyunu ve yumurta sarısını çirpın. Çorbadan 2-3 çorba kaşığı alıp içine koyun. İnmesine yakın çorbaya yavaş yavaş dökün. Üzerine 3 tatlı kaşığı naneyi ekleyip, bir taşım kaynatarak ateşten alın.
|
Mülayim Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167762
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2022
351 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
2 bardak et suyu
3 bardak su
3 diş ezilmiş sarımsak
Terbiyesi İçin:
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
Yarım limonun suyu
Tuz
Üzeri için:
Tereyağı
3 tatlı kaşığı kuru nane
Öncelikle tereyağı ve sıvıyağda unu rengi dönene kadar kavurun.
Dövülmüş sarımsakları da ekleyip karıştırarak kavurmaya biraz daha devam edin.
Ardından, suyu ve et suyunu azar azar ilave edip bir yandan da çırpma teliyle karıştırın.
Diğer yandan çorbanın terbiyesini hazırlayın. Bunun için; yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu bir kasede çırpın.
Çorba kaynadıktan sonra, terbiyesine beş altı kaşık ekleyip karıştırın ve yoğurdun kesilmemesini sağlayın.
Sonrasında, terbiyeyi yavaşça çorbaya dökerek bir yandan da karıştırmaya devam edin.
Çorba bir taşım kaynadıktan sonra tuzunu ilave edin ve tereyağında kızdırdığınız naneyi üzerine gezdirip servis edin.
|
|