|
Muhallebili İrmik Tatlısı |
|
hacı karagöz
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc152515
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2020
314 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı mavi haşhaş
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Muhallebisi için:
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Yumurtayı güzelce çırpın.
İçine şeker, sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
Ardından irmik ve haşhaşı da ekleyip karıştırın.
Unu da kabartma tozuyla birlikte ilave edip karıştırdıktan sonra hazırladığınız hamuru yağladığınız tepsiye dökün.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tatlıyı fırına verip kek gibi pişirin.
Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Kek soğurken şerbet için su ve şekeri tencerede birleştirip kaynatın ve ocaktan alın.
Kek soğuduğunda ılık şerbeti kekin üzerine dökün.
Ayrı bir yerde muhallebi malzemelerini de karıştırıp kıvam alana kadar pişirin ve tatlının üzerine dökün.
Soğuttuktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
|
Muhallebili İrmik Tatlısı |
|
kağıt gibi beyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.09.2012
Mesajlar: 36 Şehir: Etiler Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc81325
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2012
1,858 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
4 parça damla sakızı
Ayrıca:
1 çorba kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı şeker
Süt, un, şeker, nişasta ve irmiği bir tencerede sürekli karıştırıp kıvama getirin. İçine kırılmış damla sakızları da ekleyip karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp içine vanilya ekleyin ve soğumaya bırakın. Servis tabaklarına alıp soğutursanız daha iyi olur. Ilık ya da soğuk olarak ikram edilebilir. Üzerine bol miktarda tarçın serpin.
|
Muhallebili İrmik Tatlısı |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75639
Gönderme Tarihi: 11.May.2012
4,488 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
Ayrıca
3 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
Muhallebiyi yapmak için tencereye süt, un, şeker, nişasta ve irmiği alıp sürekli karıştırıp kıvama getirin. Koyulaşınca ocaktan alıp içine vanilya ekleyin, soğumaya bırakın. Bir tavada tereyağı ve irmiği 10 dakika kavurup içine şekeri ekleyip karıştırın. Sütü de ekleyip helva gibi pişirin. Bir kaseye bu karışımdan bastırıp bir miktar yayın. İçine de muhallebi koyup servis tabağına ters çevirin.
|
|