Kısa URL: https://ml.md/lc152211
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2020
468 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet havuç
1 su bardağı toz şeker
1 paket petibör bisküvi
Yarım su bardağı Hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
Muhallebisi için:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Üzeri için:
Ceviz
Havuçları soyup rendeleyin ve bir tavaya alın.
Üzerine şekeri ilave edip harmanlayın.
Ardından ara sıra karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. (Suyunu fazla çektirmeyin.)
Bisküvileri ufalayıp tarçınla birlikte havuçlara ilave edin.
Muhallebi için vanilya dışındaki malzemeleri bir tencerede karıştırın.
Kıvamı koyulaşana kadar arada karıştırarak muhallebinizi hazırlayın.
Son olarak vanilyayı da ekleyip muhallebiyi ılınmaya bırakın.
Servis yapacağınız kupların dibine biraz Hindistan cevizi serpiştirin.
Ardından bir kat havuç, bir kat muhallebi şeklinde 4 kat yaparak kupları doldurun.
Üzerine dekoratif olması amacıyla bir tatlı kaşığı kadar daha havuç koyup dövülmüş ceviz ekleyin.
Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc33650
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2009
4,095 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet iri havuç
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı tereyağı
Muhallebi için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Üzeri ve altı için:
1 su bardağı hindistancevizi
Havuç soyulur ve rendelenir, tencereye aktarılır. İçine şeker ve tereyağı katılır. Kapağı kapatılır, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Ateşten alınca iri çekilmiş ceviz katılır, karıştırılır. Muhallebi malzemesi soğuk olarak tencereye konur, pürüzsüz kalana kadar karıştırıldıktan sonra ateşe yerleştirilir. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Cam kabın tabanına yarım su bardağı kadar hindistancevizi serpilir. Üzerine havuçlu karışım konur ve bastırılır. Üzerine muhallebi dökülür, düzeltilir. Kalan hindistancevizi serpilir. Buzdolabında bir gece dinlendirilir. Kare keserek tenavül edilir.