| 
 
 
 | 
Muhallebili Etimek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160010 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2021 
546 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.milliyet.com.tr
 
 
1 paket tuzsuz etimek
 
Şerbeti için:
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı su
 
Muhallebisi için:
 
1 litre süt
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
3 yemek kaşığı tepeleme un
 
2 yemek kaşığı buğday nişastası (mısır nişastasıyla da deneyebilirsiniz)
 
1 paket vanilya
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı süt
 
1 paket krem şanti
 
Süslemek için:
 
Antepfıstığı
 
Hindistancevizi
 
Fındık veya ceviz içi
 
 
Şerbeti için orta boy bir tencere içerisine 2 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı şekeri koyun. Önce toz şekerinin erimesi için iyice karıştırın, ardından kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan 5 dakika sonra altını kapatın.
 
Şerbetiniz dinlenirken, siz de bu sırada dikdörtgen bir borcama ya da tepsiye etimekleri yan yana dizin. Ardından şerbeti etimeklerin üzerinden gezdirerek dökün.
 
Derin bir tencereye sütü ve yarım su bardağı toz şekerini, 3 yemek kaşığı unu ve 2 yemek kaşığı nişastayı ekleyin.
 
Tüm bu malzemeleri ocakta pişirirken karıştırmaya devam edin. Muhallebiniz kaynamaya başlar gibi olduğunda vanilya ve tereyağını da ilave ederek 2-3 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
 
Etimek tatlınızın muhallebisi de hazır. Bir süre soğumaya bırakın.
 
Soğuduğundan emin olduktan sonra, muhallebinizi, hazırlamış olduğunuz şerbetli etimeklerin üzerine dökün. Bir kaşık yardımıyla üst yüzeyini düz bir hale getirin.
 
Bir kapta süt ile krem şantiyi mikser yardımıyla çırpın.
 
Burada dikkat etmeniz gereken son bir husus: krem şantiyi tatlınızın üzerine dökmeden önce, muhallebisinin iyice soğuduğundan emin olmak... Aksi taktirde krem şantiniz erimiş ve canlı görüntüsünü yitirmiş olur.
 
Servis etmeden önce bir gün buzdolabında bekletmeniz önerilir. Buzdolabına koyduğunuz etimek tatlınızı streç bir filmle sarmak da oldukça önemli.
 
Son olarak servis zamanı, etimek tatlınızın üzerini Antep fıstığı, ceviz için vb. ile süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Muhallebili Etimek | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167116 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2022 
474 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet tuzsuz etimek
 
Şerbeti için:
 
1,5 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
Muhallebisi için:
 
1 litre süt
 
6 yemek kaşığı şeker
 
1 paket vanilya
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
6 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı mısır nişastası
 
Üzeri için:
 
1 paket krem şanti
 
1 su bardağı süt (200ml)
 
Ceviz ya da antepfıstığı
 
 
2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynatın.
 
Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak şerbeti 10 dakika kadar bekletin.
 
Eğer şerbeti karamelize edilmiş istiyorsanız önce şekeri tencerede kavurun.
 
Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıralayın.
 
Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıtın. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başlayın.
 
1 litre sütün içine vanilya ve tereyağı hariç tüm muhallebi malzemelerini ekleyin ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırlayın.
 
Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk. kadar daha karıştırın ve ocağı kapatın.
 
Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzeltin.
 
Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye alın.
 
Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığınız krem şantiyi sürün.
 
Üzerini streç film ile kapatarak buzdolabına kaldırın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |