|
|
Muhallebili Baklava |
|
küçükkız
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2017
Mesajlar: 29 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc124815
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2017
1,157 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
6 su bardağı süt
1/2 adet limon suyu
1 su bardağı fındık yağı
350 gr margarin
1/2 fincan üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı karbonat
4,5 su bardağı un
2,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
100 gr fıstık (çekilmiş)
2,5 su bardağı su
Hamurun yapışı için; bir kaseye 2 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 bardak süt, 1 bardak fındık yağı, yarım limon suyu, 50 gr yağ, yarım fincan üzüm sirkesi,1 tatlı kaşığı kadar karbonat ve 3,5 su bardağı unda koyularak yoğrulur. Hamurumuzun kulak memesi kıvamında olması gerekmektedir.
Hamur 15 eşit parçaya bölünerek 30 dakika dinlendirilir. Bezeler unlanarak tek tek ince şekilde açılır. 15 parçadan 15 kat yufka elde edilerek geniş bir yere yayılır. Bir bardak yardımı ile hamura kapatılıp hafifçe döndürülür, kesilen ve kabaran hamurun ortasından küçük bir parça alınarak hafifçe oyulması sağlanır.
Hazırlanan baklavaların üzerine eritilmiş 200 gr yağ dökülerek 20 dakika 150 derece fırında pişirilir.
2,5 bardak şeker, 2,5 bardak su ile tencereye konularak orta ocak ateşinde kaynatılarak şerbet oluşturulur.
100 gram yağı büyük boy tencereye konularak orta ocak ateşinde eritilir. Eriyen yağa 1 bardak un eklenerek kavrulur. İçerisine 5 bardak süt eklenerek devamlı olarak karıştırılır. Ardından 1 paket vanilya eklenerek harmanlanır.
Sütün rengi değişip katılaşana kadar ortalama 15 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Ardından mikser ile 5 dakika karıştırılır.
Pişen baklavaya kepçe yardımı ile şerbet dökülür. Tatlının ortalarına kaşık yardımı ile bastırılır.
Ardından muhallebi baklavanın ortasına yerleştirilerek üzeri çekilmiş fıstık ile süslenerek servis edilir.
|
MUHALLEBİLİ BAKLAVA |
|
hülagü
Aşçı
Kayıt: 15.06.2007
Mesajlar: 19
|
Kısa URL: https://ml.md/lc15324
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2007
4,856 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 kişilik
5 adet yumurta,
1 su bardağı yoğurt
50 gram margarin
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yeterince un, nişasta
Muhallebi için:
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
Bir buçuk çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı tozşeker
Şerbet için:
Bir buçuk kg tozşeker
1 litre su,
yarım limonun suyu
Yumurtaları, yoğurdu, oda sıcaklığında margarini, kabartma tozunu ve yarım çay bardağı sıvıyağı bir kapta karıştırın. Sert bir hamur elde edene dek un ekleyin. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek, 1 saat bekletin. Bu arada muhallebi için sütü ve unu topak kalmayacak şekilde karıştırıp, tencereye aktarın. Margarin ve şekeri ekleyin. Koyulaşana dek karıştırın. Soğuması için bir kenarda bekletin. Hamurdan cevizden biraz büyükçe parçalar koparın. Yuvarladıktan sonra ûzerlerine nişasta serpin. Yufkaları ince açın. Daha sonra 3 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin Yufkadan kestiğiniz sertlerin bir ucuna 1 çorba kaşığı muhallebi koyun. Muska şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Şerbet için 1 litre suyu tencereye aktarın. Kaynamaya başlayınca şekeri ekleyin. Şurup kıvamına geldiğinde limon suyu ilave edin. Tencereyi ateşin üzerinden alarak, sıcak tatlının üzerine dökün. Şerbetini çektikten sonra servis yapın.
|
|
MUHALLEBİLİ BAKLAVA Tarifleri Şekerpare Tarifleri
|
|