Kısa URL: https://ml.md/lc180460
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2024
147 defa indirildi / yazdırıldı
100 gr tereyağı
1 litre süt
4 kaşık tepeleme un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 adet yumurta sarısı
Saray muhallebisi için sütü tencereye boşaltın, kısık ateşte ısıtın.
Bu arada yumurta sarısıyla şekeri ayrı bir kapta karıştırın.
Bu karışımı süte ilave edip şekerin erimesini sağlayın.
Şeker eridikten hemen sonra ocağı kapatın.
Çok ısınmamalı.
Başka bir tencerede 100 gr margarini eritip üzerine unu ilave ederek kavurun.
Sonra kavurduğumuz una sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar ocakta devamlı karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıp üzerine vanilyayı ilave ederek 5-10 dk devamlı karıştırarak muhallebiyi soğutun.
Daha sonra bir borcam tepsiyi ıslatıp muhallebiyi dökün.
Üzerine dövülmüş cevizi serpiştirip saray muhallebisini buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc183015
Gönderme Tarihi: 13.May.2025
78 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday)
1 paket vanilin
Sütü, şekeri, un ve nişastayı tencereye alın.
Tüm malzemeleri çırpıcıyla karıştırarak orta ateşte pişirmeye başlayın.
Kaynamaya başladığında koyu bir kıvam alana dek karıştırmayı bırakmayın.
Göz göz olup koyulaşınca ocaktan alın, vanilini ekleyin ve karıştırın.
Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 2 saat soğutun.
Not: Üzerine tarçın serpebilir, fındık/fıstık kırığı ya da meyve soslarıyla süsleyebilirsiniz. İsterseniz bisküvi tabanlı olarak da sunabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc183893
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2025
49 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta (buğday ya da mısır fark etmez)
1 paket vanilin (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
Orta boy bir tencereye sütü, şekeri, unu ve nişastayı alın.
Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın (topaklanmasın).
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Muhallebi koyulaşmaya başladığında göz göz kaynamaya başlayacaktır.
Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
Vanilin ve tereyağını ekleyin. Tereyağını eriyene kadar karıştırın.
Karışımı kaselere dökün.
Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın. Soğuk servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc182922
Gönderme Tarihi: 07.May.2025
34 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
4 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Hindistancevizi
Muhallebi yapmak için süt, un ve nişastayı bir tencereye koyup güzelce karıştırın.
Karışımınız kaynamaya yakınken şeker ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
Tenceredeki karışım göz göz olmaya başlayınca tereyağını da ilave ederek iyice karıştırın.
Karışımı ocaktan alıp biraz ılınması için bırakın.
Ilık muhallebi karışımını kaplara paylaştırdıktan sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletip hindistancevizi serperek servis edebilirsiniz.