|
|
Muhallebi |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180460
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2024
171 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr tereyağı
1 litre süt
4 kaşık tepeleme un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 adet yumurta sarısı
Saray muhallebisi için sütü tencereye boşaltın, kısık ateşte ısıtın.
Bu arada yumurta sarısıyla şekeri ayrı bir kapta karıştırın.
Bu karışımı süte ilave edip şekerin erimesini sağlayın.
Şeker eridikten hemen sonra ocağı kapatın.
Çok ısınmamalı.
Başka bir tencerede 100 gr margarini eritip üzerine unu ilave ederek kavurun.
Sonra kavurduğumuz una sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar ocakta devamlı karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıp üzerine vanilyayı ilave ederek 5-10 dk devamlı karıştırarak muhallebiyi soğutun.
Daha sonra bir borcam tepsiyi ıslatıp muhallebiyi dökün.
Üzerine dövülmüş cevizi serpiştirip saray muhallebisini buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.

|
Muhallebi |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183015
Gönderme Tarihi: 13.May.2025
101 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday)
1 paket vanilin
Sütü, şekeri, un ve nişastayı tencereye alın.
Tüm malzemeleri çırpıcıyla karıştırarak orta ateşte pişirmeye başlayın.
Kaynamaya başladığında koyu bir kıvam alana dek karıştırmayı bırakmayın.
Göz göz olup koyulaşınca ocaktan alın, vanilini ekleyin ve karıştırın.
Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 2 saat soğutun.
Not: Üzerine tarçın serpebilir, fındık/fıstık kırığı ya da meyve soslarıyla süsleyebilirsiniz. İsterseniz bisküvi tabanlı olarak da sunabilirsiniz.

|
Muhallebi |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183893
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2025
69 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta (buğday ya da mısır fark etmez)
1 paket vanilin (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
Orta boy bir tencereye sütü, şekeri, unu ve nişastayı alın.
Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın (topaklanmasın).
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Muhallebi koyulaşmaya başladığında göz göz kaynamaya başlayacaktır.
Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
Vanilin ve tereyağını ekleyin. Tereyağını eriyene kadar karıştırın.
Karışımı kaselere dökün.
Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın. Soğuk servis edin.

|
Muhallebi |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc182922
Gönderme Tarihi: 07.May.2025
56 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
4 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Hindistancevizi
Muhallebi yapmak için süt, un ve nişastayı bir tencereye koyup güzelce karıştırın.
Karışımınız kaynamaya yakınken şeker ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
Tenceredeki karışım göz göz olmaya başlayınca tereyağını da ilave ederek iyice karıştırın.
Karışımı ocaktan alıp biraz ılınması için bırakın.
Ilık muhallebi karışımını kaplara paylaştırdıktan sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletip hindistancevizi serperek servis edebilirsiniz.
|
Muhallebi |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185394
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2025
38 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilin
Tencereye un, nişasta ve şekeri ekleyin. Üzerine sütü azar azar ekleyerek topaklanma olmaması için sürekli karıştırın.
Orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilini ekleyin. Mikserle 2-3 dakika çırparak hem pürüzsüz bir kıvam hem de parlak bir görünüm elde edin.
Muhallebiyi kaselere paylaştırın, oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Üzerine tarçın, hindistancevizi ya da fındık serpiştirerek servis edin.

|
Muhallebi |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185541
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2025
12 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alın, pürüzsüz olana kadar çırpın.
Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
Kaynamaya başladığında tereyağını ekleyin, eriyince ocaktan alın.
Vanilini ekleyip karıştırın.
Kaselere paylaştırın, oda sıcaklığında ılıyınca buzdolabına kaldırın.
Soğuduktan sonra üzerine tarçın serpip servis edin.

|
|