| 
 
 
 | 
MAHALLEBİ | 
  | 
neyzen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2006 
Mesajlar: 169
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8168 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006 
7,520 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo süt
 
1 bardak tozşeker
 
4 çorba kaşığı tepeleme pirinç unu
 
 
Bir kapta sütle pirinç unu karıştırılır. Orta incelikte bir tülbente döğülür. Mahallebi pişecek kaba pirinç unlu süt, tahta kepçe ileri geri hareket ettirilerek geçirilir. Şeker ilâve edip, orta ateşte yumurta vurma te-liyle iyice çırpılarak koku çıkana kadar pişirilir. Tabaklara dökülerek servise hazırlanır.
 
 
 ML® Meyveli Muhallebi için tıklayın
 
 
  
 | 
Muhallebi | 
  | 
Vatandaş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.09.2005 
Mesajlar: 60 Şehir: Bakü | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1053 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2006 
5,549 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
180 gr. şeker
 
90 gr. pirinç unu
 
 
Bir tencereye pirinç ununu ve şekeri koyup, sütü yavaş yavaş dökerek ezin. Muhallebiyi hafif ateşte koyulaşıncaya kadar pişiri. Pişen muhallebiyi kaselere dökerek servise sunun.
 
 
 ML® Muhallebi için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 09.09.2015
  
 | 
Muhallebi | 
  | 
panjur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.05.2006 
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5423 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006 
4,144 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 bardak süt
 
1 kahve fincanı nişasta
 
1 kahve fincanı pirinç unu
 
2 tepeleme yemek kaşığı tozşeker
 
1 bardak su
 
Bir fiske tuz
 
Üstü için:
 
1 kahve fincanı gülsuyu
 
 
Süt, şeker ve tuzu ateşte kaynatın. Nişasta ve pirinç ununu, 1 bardak suyla ezin ve kaynamakta olan süte azar azar katıp karıştırın. 15 dk kısık ateşte kaynatarak pişirin.
 
Muhallebiyi dibi düz bir kaba iki parmak yüksekliğinde boşaltın. İyice donduktan sonra, dört köşe parçalara bölün. Üzerine gülsuyu ve pudraşekeri dökerek servis yapın.
 
 
 ML® Soslu Muhallebi için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 04.03.2025
  
 | 
Muhallebi | 
  | 
Gülendam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2006 
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9706 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2006 
3,949 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
1  su bardağı toz şeker
 
2 çorba kaşığı mısır nişastası
 
2 çorba kaşığı buğday nişastası
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Sütü kaynatın. Kaynamakta olan sütün içine toz şeker ilave edin, daha önceden soğuk suda yumuşatılmış nişastaları ilave edip karıştırarak kaynatmaya devam edin. Kaynayan karışımı tepsiye boşaltın, soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
 
 
 ML® Sultan Muhallebisi için tıklayın
 
 
  
 | 
Muhallebi | 
  | 
otelman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2006 
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10898 
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007 
3,712 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt «4 bardak» 
 
200 gr. toz şeker bir bardak kadar 
 
20 gr. nişasta  (yarım kahve fincanı kadar)
 
1 fincan pirinç unu 
 
Yarım kahve kaşığı tuz Tarçın
 
 
Süt, şeker ve tuz bir tencereye konur ve arada bir karıştırmak suretiyle kaynatılır. Nişasta ve pirinç unu bir diğer kapta üzerlerine bir çeyrek bardak kadar su dökülerek «sicim gibi» iyice halledilir ve bu iş yapılırken daimi karıştırılır. Sonra bu karışım azar azar kaynamakta olan şekerli süte katılır ve muhallebi boza kıvamına gelinceye kadar kaynatmaya devam edilir ve devamlı olarak tercihan tahta kaşıkla ve hep aynı yönde olmak üzere karıştırılır. Boza kıvamını bulunca tencere ateşten alınır ve kaplara tevzi edilir. Soğuduktan sonra arzu edilirse üzerine tarçın serpilerek servis yapılır.
  
 | 
MUHALLEBİ | 
  | 
Romeo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2008 
Mesajlar: 66 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23160 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2008 
3,690 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 lt. süt
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı un
 
Vanilya
 
 
Yapılışı:
 
Un ile şekeri ağır ateşte kavurup, sütü ve vanilyayı ilâve edin. Kısık ateşte karıştırarak, 10-15 dakika kaynatın ve kâselere boşaltın.
  
 | 
MUHALLEBİ | 
  | 
neriman 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2007 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16724 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2007 
3,686 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 Su bardak süt
 
1 Su bardağı toz şeker
 
3 Çorba kaşığı pirinç unu
 
1 Çay kaşığı vanilya
 
1 Çay kaşığı nişasta 
 
 
Şeker, un ve nişasta karışır. Süt yavaş   yavaş eklenir. Ateşe konur, sürekli karıştırarak pişirilir. Koyulaşınca ateşten alınır. Vanilyası konur, tabaklara boşaltılır. Soğuduğunda üzerine fıstık, hindistancevizi v.b. konabilir.
 
 
 ML® Üzümlü Muhallebi için tıklayın
 
  
 | 
Muhallebi | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36795 
Gönderme Tarihi: 23.May.2009 
3,501 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1750 gram süt (7 bardak)
 
300 gram toz şekeri (1.1/4 bar.)
 
30 gram nişasta (1/2 kah. fin.)
 
65 gram pirinç unu (1.1/4 k. F.)
 
1.1/4 bardak su
 
1 Kahve kaşığı tuz
 
 
Bir tencereye 1750 gram süt, 1.1/4 bardak toz şekeri ile 1 kahve kaşığı da tuz koyarak arada bir karıştırmak suretiyle şekerli sütü kaynamaya bırakılır. Diğer taraftan bir kaba ½ kahve fincanı nişasta ile 1.1/4 kahve fincanı pirinç unu ve koyarak, 1.1/4 bardak suyu karıştırdıktan sonra da bunu kaynatmakta olan şekerli süt ile karıştırmak gerekir. Sonra, içine nişasta ve pirinç unu katılmış süt, boza kıvamında bir koyuluk oluşuncaya kadar, durmadan karıştırmak lazımdır. ve iyice soğuduktan sonra servis yapmalıdır.
  
 | 
Muhallebi | 
  | 
DARI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2007 
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12396 
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2007 
3,490 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 bardak süt
 
1+1/2 kahve fincanı pirinç unu
 
1+1/4 bardak toz şekeri
 
1/2 kahve fincanı nişasta
 
1+1/4 bardak su
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
Tarçın
 
 
Süt, şeker ve tuz bir tencereye konur ve vakit vakit karıştırılarak orta ısılı ateşte kaynatılır.
 
Beri yanda nişastayla pirinç ununu bir kaba koymalı. 1+1/4 bardak suyu sicim gibi akıtarak çabuk çabuk karıştırılacak nişastalı pirinç ununa yedirmeli. Sonra bu sulu unu, kaynamakta olan sütü çabuk çabuk karıştırırken sicim gibi ince bir biçimde akıtarak dökmeli.
 
Karışım boza kıvamına gelinceye kadar pişirmeli. Sonra tencereyi ateşten almalı ve içindekini kâse veya çukur tabaklara bölerek boşaltmalı. Muhallebi iyice soğuduktan sonra üstüne biraz tarçın serperek servis yapmalı.
 
 
 ML® Katı Muhallebi için tıklayın 
 
  
 | 
MUHALLEBİ | 
  | 
kumbara 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 23.05.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24021 
Gönderme Tarihi: 23.May.2008 
3,421 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 su bardağı un
 
1 yumurta
 
1 gr tereyağı
 
1 su bardağı şeker
 
1 kilo sut
 
1 paket vanilya
 
 
Yapılışı:
 
Bir tencereye un, şeker, yumurtayı koyup karıştırın. Ateşe oturtturup sütü ilave edin. Karıştıra karıştıra pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Vanilya ve tereyağını ilave edip mikserle çırpın. Kâselere boşaltıp buzdolabında dondurun.
  
 | 
MUHALLEBİ | 
  | 
Cenk Nizipli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.12.2007 
Mesajlar: 65 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19904 
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2007 
3,420 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme :
 
2 lt. süt, 
 
250 gr. şeker, 
 
80 gr. pirinç unu, 
 
vanilya.
 
 
Yapılışı:
 
1 Bir tencereye pirinç ununu, şekeri, koyup sütü yavaş yavaş dökerek pirinç ununu eziniz.
 
2 Tencereyi ateşe koyup koyulaşıncaya ve un kokusu gidinceye kadar pişiriniz.
 
3 Boza kıvamına gelince ateşten alıp vanilyayı koyunuz.
 
4 Soğuduktan sonra servis yapınız.
 
 
 ML® Fındıklı Muhallebi için tıklayın
 
  
 | 
Muhallebi | 
  | 
LüküsHayat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2007 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16909 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2007 
3,382 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 litre süt, 
 
250 gr. tozşeker
 
60 gr. pirinç unu
 
1 bardak su
 
15 gr. hindistancevizi rendesi
 
1 tutam tuz
 
 
İçine bir tutam tuz katılmış sütü kaynamaya bırakın. Kaymak bağlamaması için devamlı karıştırın. Daha önce ılık sütte eritilmiş tozşekeri de katın.
 
Tıkırdayınca bir bardak suda eritilmiş pirinç ununu katm. Ateşi kısın ve hafif hafif karıştırarak muhallebinin koyulaşmasını bekleyin. Süt koyulaşınca içine hindistancevizini de katarak ateşten alın. Tam soğumadan servis kaselerine alın. Üzerlerini hindistancevizi rendesi veya çam fıstığı rendesi ile süsleyebilirsiniz.
 
 
 ML® Karamelli Kayısılı Muhallebi için tıklayın
 
  
 | 
Muhallebi | 
  | 
yaren 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.02.2008 
Mesajlar: 45
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22285 
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2008 
3,299 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
500 m (2,5 su bardağı) süt,
 
35 g (4-5 silme yemek kaşığı) pirinç unu,
 
65 g (4-5 silme yemek kaşığı) toz şeker
 
 
Bir tencereye koyduğunuz pirinç ununu ve şekeri, sütü yavaş yavaş ilave ederek erin.
 
Ona ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaselere boşaltın ve soğuduktan sonra arzuya göre Üzerini tarçın ile süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Muhallebi | 
  | 
revan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2009 
Mesajlar: 30 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39079 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2009 
3,271 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 bardak süt
 
300 gr tozşeker
 
1/2 kahve fincanı nişasta
 
65 gr pirinç unu
 
1,5 bardak su
 
1 kahve kaşığı tuz
 
 
Süt, toz şekeri ve tuz bir tencereye konularak kaynatılır, arada sırada karıştırılır. Ayrı bir kaba yine ölçülere göre nişasta ve pirinç unu konularak sicim gibi akıtmak ve bir yandan da karıştırmak suretiyle su ilâve edilir, pirinç unu ve nişasta suda halledilir.
 
Bu iş bitince, kaynamakta olan şekerli süte, kaptaki nişasta ve pirinç unu sicim gibi akıtılmak suretiyle ilâve edilir ve bir süre karıştırılır. Süt, boza kıvamına gelinceye kadar kaşıkla karıştırıldıktan sonra, tencere ateşten indirilir ya da tabaklara aktarılır ve soğuduktan sonra servis yapılır.
  
 | 
MUHALLEBİ | 
  | 
köftehor 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.11.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43682 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2009 
3,183 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
1 Kg. süt (2 şişe)
 
1 Su bardağı toz şeker
 
1 Su bardağı pirinç unu
 
2 Yumurta sarısı
 
1 Su bardağı su
 
 
YAPILIŞI
 
1 Sütü şekerle kaynatınız.
 
2 Pirinç ununu 1 bardak su ile eziniz.
 
3 Pirinç ununa 2 yumurta sarısı ilâve ediniz ve iyice karıştırınız.
 
4 Bu karışımı kaynamakta olan sütün içine karıştırarak ilâve ediniz.
 
5 Karıştırarak pişiriniz, koyulaşınca ateşten alınız.
 
6 Üstü kabuk bağlamaması için tekrar 1 - 2 dakika karıştırarak sıcaklığını azaltınız.
 
7 Ilıkken küçük kâselere boşaltınız.
  
 | 
MUHALLEBİ | 
  | 
pardus 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.09.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Beypazarı-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26996 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2008 
3,165 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEME:
 
200 gram tozşeker
 
100 gram pirinç unu
 
2 yumurta sarısı
 
1 kilo süt
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Süt şekerle ateşe konup kaynatılır pirinç unu bir bardak su ile karıştırılır iyice ezilir yumurta sarıları ilave edilir, süt kaynadıktan sonra bu karışım yavaş yavaş sütün içine boşaltılır ve devamlı karıştırılarak pişirilir. Koyulaşınca ateşten indirilir. Ilıklaşmca tabaklara boşaltılır.
 
 
Not: Tabaklara boşaltılacak hale gelene kadar muhallebinin sık sık karıştırılması lâzımdır. Kendi haline soğumaya bırakılırsa üstü kaymak bağlar ve küçük kaplara dökülmesi imkansızlaşır. Sık sık karıştırmak bu mahzuru önler.
  
 | 
MUHALLEBİ | 
  | 
zamane 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.12.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58825 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2010 
3,134 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
75 gr. pirinç
 
30 gr. toz şeker
 
Yarım paket vanilya
 
 
Pirinç ayıklanır, yıkanır. Ilık suda 2-3 saat bırakılır. Süzülerek dövülür. Süte geçirilir. Şeker ve vanilya ilave edilir. Yavaş, yavaş kaynayıncaya kadar pişirilir.
  
 | 
Muhallebi | 
  | 
sunu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.03.2011 
Mesajlar: 23 Şehir: Bingöl | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62647 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2023 
3,093 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 bardak (1 kilo 250 gr.) süt
 
1 bardak toz şeker
 
Yarım kahve fincanı nişasta
 
1,5 kahve fincanı pirinç unu
 
1 fiske tuz
 
1/4 bardak su
 
 
Sütü tencereyi koyunuz. Şekerle tuzu da katıp orta harlı ateşte kaynamaya bırakınız. Ayrı bir kaba nişasta ile unu koyunuz. Üstüne karıştıra karıştıra, azar azar suyu dökünüz. Nişasta ile pirinç ununu, 1/4 bardak su içinde iyice erittikten sonra bu karışımı kaynamakta olan sütün içine, yine karıştıra karıştıra, azar azar kaynatınız. Karıştırmayı bırakmadan süt boza kıvamına gelinceye kadar pişiriniz. (Muhallebide un kokusu kalmamalıdır). Sonra hemen ateşten indirip kâselere boşaltınız.
 
 
 
  
 | 
MUHALLEBİ | 
  | 
sevim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2007 
Mesajlar: 52 Şehir: Nallıhan/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21311 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2008 
3,088 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 lt. süt
 
1 su bardağı toz şeker
 
3 çorba kaşığı pirinç unu
 
 
Pirinç ununu bakır bir kaba koyunuz. 1 su bardağı kadar süt ile iyice eziniz. Sütün tamamını ilâve edip orta hararetli ısıda karıştırarak pişiriniz.
 
Koyulaşınca şekeri katıp, bir iki taşım kaynatınız. Sıcak olarak kâselere boşaltınız.
  
 | 
Muhallebi | 
  | 
reyon 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.01.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59130 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2011 
2,992 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
 
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
 
 
1,5 kg Süt (6 bardak)
 
100 g Pirinç unu 2 (fincan)
 
4 fincan Su
 
30 g Şeker (1/2 fincan)
 
Pudra şekeri
 
Gülsuyu
 
 
1 kg süt (6 bardak) ve 30 g seker (1/2 fincan) koyarak kaynamaya bırakınız.
 
Süt kaynarken; 100 g pirinç ununa (2 fincan), 4 fincan suyu bir taraftan karıştırmak suretiyle yavaş yavaş katınız.
 
Sonra da bu pirinç unu - su karışımını kaynamakta olan süte azar azar ilâve ederek bir taraftan da karıştırınız, ve süt fokurdayarak hava kabarcıkları çıkartmcaya kadar (Yani çok koyu bir hâl alıncaya kadar) 40 - 45 dakika devamlı surette karıştırınız. Karıştırırken tencerenin dibinin tutmamasına bilhassa dikkat ediniz.
 
Mahlût arzu edilen kıvama gelince; yayvanca ve köşeli tepsilere 1,5 - 2 cm. kalınlığında boşaltınız ve 4 - 5 saat soğumaya bırakınız. Sonra da dört köşe parçalar keserek pudra şekeri ve gül suyuyla servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |