|
|
Muhallebi |
 |
çılgın aşçı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.10.2017
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc129070
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2017
908 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
3 yemek kaşığı buğday nişastası
6 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Tarçın veya meyve dilimleri
Soğuk süt, nişasta ve şekeri tencereye alıp iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya yakın tereyağını ilave edin. Üzeri boncuk boncuk olduğunda muhallebiyi kaselere paylaştırın. Üzerine tarçın serpip veya üzerinde meyve dilimleriyle birlikte servis yapın.

|
Muhallebi |
 |
mutfak çırağı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.03.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc123693
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2017
1,283 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Şeker 150 gr
Nişasta 90 gr
Süt 1 litre
Vanilya şekeri 10 gr
Toz tarçın
Nişastayı sütle (200 ml) karıştırın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine kalan sütü (800 ml) dökün, şekeri ve vanilini ekleyin ve karıştırın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu SÜTLÜ TATLI/ MAMA, pişirme süresini 10 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitmeden 5 dakika önce içine nişastalı sütü ekleyip karıştırın. Kapağı kapatmadan çalışma modu bitene kadar pişirin. Hazır tatlıyı kaseye dökün ve soğuması için 3 saat için buzdolabında bırakın. Üzerine tarçın serperek servis yapın.

|
Muhallebi |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96999
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2014
1,917 defa indirildi / yazdırıldı
|
9 ölçü süt
1 ölçü pirinç unu
1 ölçü şeker
Tencereye pirinç ununu ve şekeri koyunuz.
Soğuk sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırınız.
Hafif ateşte sürekli karıştırarak koyu kıvama galene kadar pişiriniz.
Koyulaşan muhallebiyi kâselere paylaştırınız.
İstenirse üzerine tarçın serperek servis yapınız.
Not: Dilerseniz damla sakızını pişme esnasında ilave ederek damla sakızlı muhallebi de elde edebilirsiniz. Damla sakızının kolay erimesi için sakızı dövüp tatlınıza ilave etmeniz yeterlidir. Böylece sakızlı muhallebinizden daha iyi sonuç alırsınız.
|
Muhallebi |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95613
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2014
1,755 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 litre süt
250 g toz şeker
80 g pirinç unu
1 paket vanilya
İstenildiği kadar tarçın
Pirinç unu bir tencereye konulur. Bir su bardağı süt ile iyice ezilir. Sütün tamamı eklenir. Orta ateşte karıştırarak 1015 dakika pişirilir. Koyulaşınca şekeri katılır. Karıştırılarak eritilir. Ocaktan indirilir. Vanilya eklenir.
|
MUHALLEBİ |
 |
tahlil
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.04.2013
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc88542
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2013
1,894 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. süt
1.5 bardak toz şeker
1 bardak pirinç
1 çorba kaşığı pirinç unu
Pirinç unu ile toz şeker bir tencereye konur. Süt yavaş yavaş ilâve edilerek şeker bir kaşıkla eritilir. Ateşe konan tencere devamlı olarak karıştırılır. Piştikten sonra kâselere konup, soğutulur, koyulaşmaya bırakılır.
|
Muhallebi |
 |
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75296
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2012
2,178 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkar
1 it. süt (4 su bardağı)
300 gr. tozşeker
100 gr. margarin
35 gr. un (5 çorba kaşığı)
1 çorba kaşığı toz tarçın
Sütü ve şekeri tencereye koyup, karıştırarak bir taşım kaynatın. Ateşten alın.
Diğer bir tencerede margarini eritin. Unu serperek erimiş margarine ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırıp, topaklanmamasına özen göstererek, rengi hafif dönünceye kadar kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kavurun.
Sıcak beklettiğiniz şekerli sütü, tahta kaşıkla hep aynı yönde karıştırarak kavrulmuş una azar azar yedirin. Muhallebiyi karıştırmaya devam ederek orta ateşte, koyuca bir kıvama gelinceye kadar pişirin. Dibinin tutmamasına özen gösterin.
Pişen muhallebiyi büyükçe bir kaba aktarıp, kıvamını daha iyi bulması için, bir el mikseriyle en az 15 dakika çııpm. Kâselere boşaltıp, üzerini toz tarçın ile süsleyerek servis yapın.
|
MUHALLEBİ |
 |
sunu
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.03.2011
Mesajlar: 23 Şehir: Bingöl |
Kısa URL: https://ml.md/lc62648
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2011
2,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 bardak süt
3/4 kahve fincanı nişasta
1,5 kahve fincanı pirinç unu
yarım kahve fincanı toz şeker
1,5 bardak su
1 kahve kaşığı tuz
MUHALLEBİNİN ÜSTÜNE:
1/4 bardak (200 gr.) pudra şekeri
1 kahve fincanı gülsuyu
Şekeri sütü koyup tencereyi kaynamaya bırakınız.
Ayrı bir kapta pirinç unu, nişastayı suyla karıştırarak eritiniz.
Bunu kaynamakta olan sütün içine karıştıra karıştıra azar azar katınız.
Muhallebiyi 20 - 40 dakika durmadan tencerenin dibini kayırcasına karıştırarak süt koyulaşıp göz göz olana kadar pişiriniz.
Muhallebiyi kaselere bölüştürünüz.
Üstüne gül suyu serpip pudra şekeri dökünüz.
|
Muhallebi |
 |
reyon
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.01.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc59130
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2011
2,992 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
1,5 kg Süt (6 bardak)
100 g Pirinç unu 2 (fincan)
4 fincan Su
30 g Şeker (1/2 fincan)
Pudra şekeri
Gülsuyu
1 kg süt (6 bardak) ve 30 g seker (1/2 fincan) koyarak kaynamaya bırakınız.
Süt kaynarken; 100 g pirinç ununa (2 fincan), 4 fincan suyu bir taraftan karıştırmak suretiyle yavaş yavaş katınız.
Sonra da bu pirinç unu - su karışımını kaynamakta olan süte azar azar ilâve ederek bir taraftan da karıştırınız, ve süt fokurdayarak hava kabarcıkları çıkartmcaya kadar (Yani çok koyu bir hâl alıncaya kadar) 40 - 45 dakika devamlı surette karıştırınız. Karıştırırken tencerenin dibinin tutmamasına bilhassa dikkat ediniz.
Mahlût arzu edilen kıvama gelince; yayvanca ve köşeli tepsilere 1,5 - 2 cm. kalınlığında boşaltınız ve 4 - 5 saat soğumaya bırakınız. Sonra da dört köşe parçalar keserek pudra şekeri ve gül suyuyla servis yapınız.
|
MUHALLEBİ |
 |
zamane
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.12.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc58825
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2010
3,133 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
75 gr. pirinç
30 gr. toz şeker
Yarım paket vanilya
Pirinç ayıklanır, yıkanır. Ilık suda 2-3 saat bırakılır. Süzülerek dövülür. Süte geçirilir. Şeker ve vanilya ilave edilir. Yavaş, yavaş kaynayıncaya kadar pişirilir.
|
MUHALLEBİ |
 |
köftehor
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.11.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc43682
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2009
3,183 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 Kg. süt (2 şişe)
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı pirinç unu
2 Yumurta sarısı
1 Su bardağı su
YAPILIŞI
1 Sütü şekerle kaynatınız.
2 Pirinç ununu 1 bardak su ile eziniz.
3 Pirinç ununa 2 yumurta sarısı ilâve ediniz ve iyice karıştırınız.
4 Bu karışımı kaynamakta olan sütün içine karıştırarak ilâve ediniz.
5 Karıştırarak pişiriniz, koyulaşınca ateşten alınız.
6 Üstü kabuk bağlamaması için tekrar 1 - 2 dakika karıştırarak sıcaklığını azaltınız.
7 Ilıkken küçük kâselere boşaltınız.
|
Muhallebi |
 |
revan
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc39079
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2009
3,269 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 bardak süt
300 gr tozşeker
1/2 kahve fincanı nişasta
65 gr pirinç unu
1,5 bardak su
1 kahve kaşığı tuz
Süt, toz şekeri ve tuz bir tencereye konularak kaynatılır, arada sırada karıştırılır. Ayrı bir kaba yine ölçülere göre nişasta ve pirinç unu konularak sicim gibi akıtmak ve bir yandan da karıştırmak suretiyle su ilâve edilir, pirinç unu ve nişasta suda halledilir.
Bu iş bitince, kaynamakta olan şekerli süte, kaptaki nişasta ve pirinç unu sicim gibi akıtılmak suretiyle ilâve edilir ve bir süre karıştırılır. Süt, boza kıvamına gelinceye kadar kaşıkla karıştırıldıktan sonra, tencere ateşten indirilir ya da tabaklara aktarılır ve soğuduktan sonra servis yapılır.
|
Muhallebi |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36795
Gönderme Tarihi: 23.May.2009
3,501 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1750 gram süt (7 bardak)
300 gram toz şekeri (1.1/4 bar.)
30 gram nişasta (1/2 kah. fin.)
65 gram pirinç unu (1.1/4 k. F.)
1.1/4 bardak su
1 Kahve kaşığı tuz
Bir tencereye 1750 gram süt, 1.1/4 bardak toz şekeri ile 1 kahve kaşığı da tuz koyarak arada bir karıştırmak suretiyle şekerli sütü kaynamaya bırakılır. Diğer taraftan bir kaba ½ kahve fincanı nişasta ile 1.1/4 kahve fincanı pirinç unu ve koyarak, 1.1/4 bardak suyu karıştırdıktan sonra da bunu kaynatmakta olan şekerli süt ile karıştırmak gerekir. Sonra, içine nişasta ve pirinç unu katılmış süt, boza kıvamında bir koyuluk oluşuncaya kadar, durmadan karıştırmak lazımdır. ve iyice soğuduktan sonra servis yapmalıdır.
|
MUHALLEBİ |
 |
pardus
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.09.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Beypazarı-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26996
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2008
3,165 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
200 gram tozşeker
100 gram pirinç unu
2 yumurta sarısı
1 kilo süt
HAZIRLANIŞI
Süt şekerle ateşe konup kaynatılır pirinç unu bir bardak su ile karıştırılır iyice ezilir yumurta sarıları ilave edilir, süt kaynadıktan sonra bu karışım yavaş yavaş sütün içine boşaltılır ve devamlı karıştırılarak pişirilir. Koyulaşınca ateşten indirilir. Ilıklaşmca tabaklara boşaltılır.
Not: Tabaklara boşaltılacak hale gelene kadar muhallebinin sık sık karıştırılması lâzımdır. Kendi haline soğumaya bırakılırsa üstü kaymak bağlar ve küçük kaplara dökülmesi imkansızlaşır. Sık sık karıştırmak bu mahzuru önler.
|
MUHALLEBİ |
 |
kumbara
Aşçı

Kayıt: 23.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24021
Gönderme Tarihi: 23.May.2008
3,421 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 su bardağı un
1 yumurta
1 gr tereyağı
1 su bardağı şeker
1 kilo sut
1 paket vanilya
Yapılışı:
Bir tencereye un, şeker, yumurtayı koyup karıştırın. Ateşe oturtturup sütü ilave edin. Karıştıra karıştıra pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Vanilya ve tereyağını ilave edip mikserle çırpın. Kâselere boşaltıp buzdolabında dondurun.
|
MUHALLEBİ |
 |
Romeo
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.04.2008
Mesajlar: 66 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc23160
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2008
3,689 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 lt. süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
Vanilya
Yapılışı:
Un ile şekeri ağır ateşte kavurup, sütü ve vanilyayı ilâve edin. Kısık ateşte karıştırarak, 10-15 dakika kaynatın ve kâselere boşaltın.
|
Muhallebi |
 |
yaren
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.02.2008
Mesajlar: 45
|
Kısa URL: https://ml.md/lc22285
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2008
3,299 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
500 m (2,5 su bardağı) süt,
35 g (4-5 silme yemek kaşığı) pirinç unu,
65 g (4-5 silme yemek kaşığı) toz şeker
Bir tencereye koyduğunuz pirinç ununu ve şekeri, sütü yavaş yavaş ilave ederek erin.
Ona ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaselere boşaltın ve soğuduktan sonra arzuya göre Üzerini tarçın ile süsleyerek servis yapın.
|
MUHALLEBİ |
 |
sevim
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.12.2007
Mesajlar: 52 Şehir: Nallıhan/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21311
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2008
3,088 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 lt. süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı pirinç unu
Pirinç ununu bakır bir kaba koyunuz. 1 su bardağı kadar süt ile iyice eziniz. Sütün tamamını ilâve edip orta hararetli ısıda karıştırarak pişiriniz.
Koyulaşınca şekeri katıp, bir iki taşım kaynatınız. Sıcak olarak kâselere boşaltınız.
|
MUHALLEBİ |
 |
Cenk Nizipli
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.12.2007
Mesajlar: 65 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc19904
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2007
3,420 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
2 lt. süt,
250 gr. şeker,
80 gr. pirinç unu,
vanilya.
Yapılışı:
1 Bir tencereye pirinç ununu, şekeri, koyup sütü yavaş yavaş dökerek pirinç ununu eziniz.
2 Tencereyi ateşe koyup koyulaşıncaya ve un kokusu gidinceye kadar pişiriniz.
3 Boza kıvamına gelince ateşten alıp vanilyayı koyunuz.
4 Soğuduktan sonra servis yapınız.
ML® Fındıklı Muhallebi için tıklayın
|
Muhallebi |
 |
LüküsHayat
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16909
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2007
3,382 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 litre süt,
250 gr. tozşeker
60 gr. pirinç unu
1 bardak su
15 gr. hindistancevizi rendesi
1 tutam tuz
İçine bir tutam tuz katılmış sütü kaynamaya bırakın. Kaymak bağlamaması için devamlı karıştırın. Daha önce ılık sütte eritilmiş tozşekeri de katın.
Tıkırdayınca bir bardak suda eritilmiş pirinç ununu katm. Ateşi kısın ve hafif hafif karıştırarak muhallebinin koyulaşmasını bekleyin. Süt koyulaşınca içine hindistancevizini de katarak ateşten alın. Tam soğumadan servis kaselerine alın. Üzerlerini hindistancevizi rendesi veya çam fıstığı rendesi ile süsleyebilirsiniz.
ML® Karamelli Kayısılı Muhallebi için tıklayın
|
MUHALLEBİ |
 |
neriman
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.07.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16724
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2007
3,686 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Su bardak süt
1 Su bardağı toz şeker
3 Çorba kaşığı pirinç unu
1 Çay kaşığı vanilya
1 Çay kaşığı nişasta
Şeker, un ve nişasta karışır. Süt yavaş yavaş eklenir. Ateşe konur, sürekli karıştırarak pişirilir. Koyulaşınca ateşten alınır. Vanilyası konur, tabaklara boşaltılır. Soğuduğunda üzerine fıstık, hindistancevizi v.b. konabilir.
ML® Üzümlü Muhallebi için tıklayın
|
|