4 adet kemiksiz tavuk but veya göğüs
4 adet büyük pişirme kağıdı veya muz yaprağı
3 adet kuru guajillo biber
2 adet pasilla biber
2 diş sarımsak
1 adet küçük soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı öğütülmüş karanfil (çok az)
2 yemek kaşığı beyaz sirke
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yanında servis için sıcak mısır tortillaları
Guajillo ve pasilla biberleri sıcak suda 10–15 dakika yumuşayana kadar bekletin.
Yumuşayan biberleri sarımsak, soğan, kimyon, karabiber, kekik, karanfil, sirke, salça ve biraz suyla birlikte blenderdan geçirerek yoğun bir sos elde edin.
Tavuk parçalarını geniş bir kapta bu sosla iyice harmanlayıp en az 1 saat (ideali 3–4 saat) dinlendirin.
Pişirme kağıdı veya muz yaprağını genişçe açın. Ortasına marine edilmiş tavuk parçalarını ve sosundan bir miktar koyun.
Kenarları paket gibi kapatıp sıkıca bağlayın.
Hazırlanan paketleri buharda yaklaşık 45–60 dakika, tavuk tamamen yumuşayana kadar pişirin.
Paketi açtıktan sonra tavuğu sıcak mısır tortillaları, lime ve taze kişniş ile servis edin.

|