| 
 
 
 | 
Mititey Köfte | 
  | 
sait 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.05.2008 
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24066 
Gönderme Tarihi: 25.May.2008 
3,131 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 iri diş sarımsak
 
2 çay kaşığı tuz
 
400 gr. koyun kıyması
 
1/2 çay kaşığı kimyon
 
1/3 çay kaşığı karabiber
 
1/3 çay kaşığı kırmızı biber
 
2-3 çorba kaşığı soğuk su
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı rafine çiçek yağı
 
ketçap
 
hardal
 
 
Sarmısağı 1 çay kaşığı tuzla birlikte dövüp ortajboy bir kaba aktarın. Aynı kaba kıymayı, kalan bir çay kaşığı tuzu, kimyonu, karabiberi ve kırmızı biberi de ilave edin. Ayrı bir kapta bol suda ıslatılmış ekmeği sıkıp suyunu iyice süzdürdükten sonra ufalayarak kıymanın bulunduğu kaptaki malzemenin üzerine serpiştirin. Malzemenin tümüne iki-üç çorba kaşığı soğuk suyu da kattıktan sonra 10 dakika kadar iyice yogurun. Yayvan bir kaba elenmiş unu koyun. Harçtan küçük ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra una bulayın.
 
Tavada rafine çiçek yağını kızdırın. Yağ kızınca, una bulanmış köfteleri, fazla unlarını silkeledikten sonra, tavaya atıp her tarafları nar gibi oluncaya kadar kızartın. Köfteleri kâğıt peçete üzerine çıkartıp fazla yağlarını süzdürün. Köfteleri, altına kâğıt peçete ya da dantel kâğıt serili bir servis tabağına aktarıp üzerlerine kürdan batırarak, ketçap ve hardalla birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Mitit Köfte | 
  | 
nurti 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: Nallıhan-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc32809 
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2009 
18,812 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.selet.com.tr/
 
 
Malzemeler
 
600 g Selet dana - kuzu karışımı kıyma
 
2 adet kuru soğan
 
1 çay bardağı galeta unu
 
2 adet Selet yumurta
 
Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
 
1 diş sarımsak
 
1 su bardağı fincanı ayçiçeği yağı
 
1 çay bardağı un
 
200 g kaşar peyniri rendelenmiş
 
5 adet sivri biber
 
Kimyon
 
Karabiber
 
Kekik
 
Tuz
 
 
Hazırlanışı
 
Derince bir kaba Selet kıyma, tuz, çınar karabiber, kekik, galeta unu, 2 adet Selet yumurta, ince doğranmış 1diş sarımsak ve rendelenip suyu sıkılmış kuru soğanın suyu eklenerek yoğrulur. Köfte hamuru elde edilir. Hazırlanan bu köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak elde top şekli verilir. Yayvan ve geniş bir tavaya Adese ayçiçeği yağı konur ve kızdırılır. Hazırlanan köfteler önce una batırılır, her tarafı unlanır ve kızgın yağda kızartılır. Süzgeç yardımı ile pişen köfteler bir tabağa alınır ve yağın süzülmesi beklenir. Süzülen köfteler fırın tepsisine dizilir, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve ince doğranmış sivri biberler serpilerek önceden ısıtılmış 150° fırında biberler ve kaşarlar kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
  
 | 
MİTİTE KÖFTE | 
  | 
lila 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.09.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40883 
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2009 
23,953 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr köftelik koyun kıyma
 
1 diş sarımsak
 
Yarım çay kaşığı kimyon
 
Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 dilim bayat ekmek içi
 
2-3 çorba kaşığı soğuk su
 
Kızartma için:
 
2 kahve fincanı sıvıyağ
 
 
Köfteyi yoğuracağınız kaba tuz serpip bir diş sarımsakla ovarak kokulandırın.
 
Ekmek içini ıslatıp sıkın. Kıyma, ekmek içi, baharatlar ve tuzu yoğurma kabına alıp iyice karıştırın. 2-3 çorba kaşığı kadar soğuk su ekleyip tekrar yoğurun.
 
Ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp kızgın yağda 2-3 dakika kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
Not: Dilerseniz köfteleri fındık büyüklüğünde olacak şekilde daha minik hazırlayıp baharatlı domates sosu eşliğinde sunabilirsiniz.
  
 | 
Mititey Köfte | 
  | 
kırmızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2011 
Mesajlar: 39 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66573 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2011 
2,365 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. gığır eti
 
250 gr. koyun eti
 
80 gr. kuyruk yağı
 
40 gr. böbrek yağı
 
5 diş dövülmüş sarımsak
 
1/2 bardak su
 
1/2 bardak zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Yenibahar
 
Kekik
 
Karbonat
 
 
Sığır eti, koyun eti, kuyruk yağı ve böbrek yağı 4-5 kez et makinesinden geçirilerek kıyma yapılır. Sonra 3'er kahve kaşığı tuz, kekik ile birer kahve kaşığı kimyon, yenibahar, karabiber, karbonat ve dövülmüş sarımsak kıymaya katılır.
 
Azar azar yarım bardak su ilave edilerek 20 dakika yoğurulur. Su katıldığından, yumuşayan kıyma derin dondurucuda veya buzlukta biraz katılaşana kadar bekletilir. Sonra katılaşmış kıymadan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, yağlanmış avuç içinde yuvarlanır. Üzerlerine bastırılarak yassılaştırılır ve hafifçe yağlanır. Köfteler, harlı fakat alevli olmayan odun kömürü ateşinin 3-4 parmak üstünde bir yere oturtulmuş ve yağlanmış ızgaraya yerleştirilir. Önce bir sonra da diğer tarafları çevrilerek pişirilir. Tabağa alınırak servis yapılır.
  
 | 
MİTİTE KÖFTE | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80612 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2012 
2,369 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
1 diş sarımsak
 
500 gram orta yağlı taze koyun kıyması
 
1/2 çay kaşığı kimyon
 
1/2 çay kaşığı kırmızıbiber
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
1 dilim beyaz ekmek içi
 
Kızartmak için:
 
2 kahve fincanı yağ
 
 
1) Küçük bir kaba tuzu koyup sarmısakla kabın dibini ovunuz. Tuzun yardımıyla sarımsağın hafif kokusu çıkacaktır. Sonra sarımsağı atınız.
 
2) Üzerine bütün baharat ve kıymayı ilâve ediniz.
 
3) Bir dilim ekmek içine bol suda 5 dakika ıslatıp iyice sıktıktan sonra kıymanın üzerine ilâve edip sonra iyice yoğurunuz.
 
4) 2 çorba kaşığı kadar soğuk su ilâve edip iyice karıştırdıktan sonra yarım ceviz büyüklüğünde yuvarlak yuvarlayıp tavada kızgın yağda 2-3 dakika kızartıp servis yapınız.
  
 | 
Mititi Köfte | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95331 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2014 
3,243 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
1200 g dana veya sığır eti kıyması 
 
1500 kg koyun veya kuzu eti kıyması (orta yağlı) 
 
1.5 kg ıslatılıp sıkılmış bayat ekmek içi 
 
500 g soyulup dörde bölünmüş soğan 
 
1 çay kaşığı kimyon 
 
2 demet ince kıyılmış maydanoz 
 
2 diş dövülmüş sarımsak 
 
1 tatlı kaşığı karabiber 
 
3 yumurta, tuz  
 
Diğer gereçler:
 
2 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı kekik
 
200 g tereyağı
 
1 litre sıvı yağı
 
 
Yumurta, su ve tuz hariç, tüm malzeme karışıtırılır.
 
Kıyma makinasından iki kez geçirilerek tepsiye alınır.
 
İçine yumurtalar kırılır.
 
Eller ıslatılarak iyice özleşene kadar yoğurulur.
 
Köfteler fındık büyüklüğünde parçalara bölünerek iki el arasında yuvarlanarak tepsiye konur.
 
Üzerilerine un serpilerek köfteler tepsi üzerinde ileri geri sallayarak una bulanır.
 
Kızdırılmış yağa birazı atılarak ve kevgirle karıştırılarak kızartılır ve süzgece alınır.
 
Tavada tereyağı kızdırılır, köfteler ilave edilerek karıştırılır ve köftelerin tereyağına bulanmaları sağlanır.
 
Kekik serpilerek servis yapılır.
  
 | 
Mitite Köfte | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96135 
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2014 
3,932 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 g kıyma
 
3-4 diş dövülmüş sarımsak
 
1/2 çay kaşığı kimyon
 
Kırmızıbiber
 
Tuz
 
Taze çekilmiş karabiber
 
1 çay kaşığı- Hintcevizi (rendelenmiş)
 
1 çay kaşığı toz hardal
 
4 dilim tost ekmeği (kabukları alınıp ıslatılıp sıkılarak çıkarılmış)
 
Kızartma yağı
 
 
Kıymayı bir yoğurma kabına koyup ortasını çukurlaştırın. Sarımsaklı çeşni ve bütün baharları koyup tost ekmeği ile beraber iyice yoğurun. Gerekirse iyice karıştırabilmek için az miktarda su katın.
 
Kıymalı harçtan elinize bir parça alarak iri fındık büyüklüğünde top şeklinde köfteler hazırlayın.
 
Kızartma yağını bir fritöz ya da kızartma tenceresinde kızdırın. Köfteleri kızgın yağda 2-3 dakika kızartarak ketçap eşliğinde servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |