| 
 
 
 | 
Mişoriz | 
  | 
Toprak Baba 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2016 
Mesajlar: 35 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114668 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2016 
3,226 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.arnavut.com
 
 
1 kilo tavuk (kişi sayısına göre eti kendiniz ayarlayabilirsiniz)
 
3 su bardağı pirinç
 
1 tane soğan
 
1 yemek kaşığı salça veya kırmızı toz biber
 
100 gr. margarin veya tereyağı
 
 
Derin bir tencerede tavuklar üzeri bir parmak su geçecek sekilde ocağa alınıp, kaynatılır.
 
Daha sonra ayrı bir tencerede, ince kıyılan soğanlar margarinle birlikte pembeleşinceye kadar kavrulur ve içine salça veya kırmızı biber katılır. Kavrulan soğanlara pirinçler eklenir ve  tane tane olana kadar kavurma işlemi sürdürülür.
 
Kavurma işlemi bittikten sonra fırın tepsisine konulur ve üzerine tavukları pişirdiğimiz tavuk suyu eklenir. Fırına sürülür, pirinçler hafif suyunu çektikten sonra üzerine tavuklar dizilir. Üzerleri kızarana kadar pişirme işlemi sürdürülür.
 
 
 
  
 | 
Mişoriz | 
  | 
Toprak Baba 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2016 
Mesajlar: 35 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114695 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2016 
2,275 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.arnavutum.com
 
 
Kişi sayısı kadar tavuk eti parçası but olabilir. (isteğe göre tavuk veya kırmızı et; kuzu, koyun veya oğlak kullanılabilir)
 
1 baş kuru soğan
 
Zeytinyağı gereken kadar
 
Pirinç (kaç kişilik olacak kadarsa kararı kadar)
 
 
Tavuklar önceden kayanatılır suyu kullanılır. Pirince normal su kullanılmaz.
 
Zeytinyağı konur, kuru soğan doğranır, ince bicimde pembeleşinceye kadar zeytinyağında kızarır, sonra pirinç dökülür.
 
Tavuk suyu pirincin üzerine eklenir, sonra üzerine etler eklenir ve suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakılır.
 
Bir ara çıkarılır ve kuru nane ekilir, bir 5-10 dak. daha fırında piştikten sonra servise sunulur.
 
 
Not: Arnavutlar arasında bayram sabahlarının vazgeçilmez yemeği "Miş me oriz" anlamı pirinç ile et veya büryan olarak da bilinir. Orijinalinde oğlak ve bulgur ile yapılır.
 
 
 
 
Fotoğraf "raziye hoşgör" tarafından gönderildi. 20.01.2021
  
 | 
Mişoriz | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154785 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2020 
455 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr tavuk eti (dilerseniz kuzu eti ile de yapılabilir)
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı et suyu
 
1 adet havuç
 
1 adet kuru soğan
 
1 büyük domates
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 yemek kaşığı tereyağ (et suyunun yağ oranına göre arttırılabilir)
 
 
Tavukları yaklaşık 40 dakika düdüklüde haşlayın.
 
Pirinçlerin üzerine sıcak su ve tuz ilave ederek yarım saat bekletin.
 
Tencereye yağ, küçük doğranmış havuç ve soğanları alarak kavurun.
 
Domates rendesini ve karabiberi ilave edin.
 
Bol su ile yıkayarak suyunu süzdüğünüz pirinci ve tuzu ekleyerek kavurun.
 
Kavrulan pirinçleri ısıya dayanıklı bir tepsiye alarak üzerine etleri yerleştirin.
 
Suyunu ekleyerek 170 derce fırında pişirin.
 
Arzuya göre üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapabilirsiniz.
 
Dilerseniz tavukları tencereye yerleştirerek tencerede de pişirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Mişoriz | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154801 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2020 
437 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
700 gram bütün tavuk
 
3 su bardağı pirinç
 
6 su bardağı tavuk suyu
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
 
100 gram tereyağı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
 
Düdüklü tencereye yıkadığınız tavuğu koyun ve üstüne çıkacak kadar su koyduktan sonra, düdüklü tencerede tavuk pişene dek yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.
 
Tavuk pişerken kuru soğanı küp küp doğrayın ve yapışmaz tabanlı bir tencereye aldığınız tereyağında soğanları pembeleşene dek kavurun.
 
Ardından salçayı ve toz kırmızı biberi ekleyin, baharatları da ilave edin ve salçanın kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin.
 
Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri de ekledikten sonra, yaklaşık 5 dakika daha kavurun.
 
Bir yuvarlak fırın tepsisine kavurduğunuz soğanlı pirinçleri alın ve haşlamış olduğunuz tavuğun suyundan 6 su bardağı tavuk suyunu üstüne gezdirin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına bu şekilde verin. Yaklaşık 10 dakika içinde suyunu çekmeye başlayacak olan pilavınız fırından alın ve üstüne kabaca doğradığınız tavuk parçalarını serptikten sonra fırının ayarını 200 dereceye çıkartın ve tavukların üstü kızarana dek 20 dakika daha bu şekilde pişirin. Fırından almadan önce eğer tavuklar kızarmış ama pilav suyunu tamamen çekmişse, sıcak tavuk suyundan bir kepçe kadar ekstradan üstlerine gezdirebilir ve sonra fırından alabilirsiniz.
 
Fırından aldıktan sonra, nemini korumak ve kurumasını önlemek için bir tepsi kapatın ve bu şekilde 10 dakika kadar demledikten sonra sıcak sıcak servis edin.
 
 
Not: Fırından almadan önce eğer tavuklar kızarmış ama pilav suyunu tamamen çekmişse, sıcak tavuk suyundan bir kepçe kadar ekstradan üstlerine gezdirebilir ve sonra fırından alabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Mişoriz | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177412 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2024 
270 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Tavuk
 
2 bardak pirinç
 
1 adet kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 kepçe yağ
 
 
Önce tavuğu doğrayıp haşlıyoruz. 
 
Daha sonra bir tavaya kuru soğanı yemeklik doğrayıp üzerine yağını döküyoruz ve biraz öldürene kadar kavuruyoruz. 
 
Soğanlar kavrulunca üzerine salçayı ekliyoruz birazda onunla kavurup altını  kapatıyoruz. Pirinci yıkayıp borcama alıyoruz ve üzerine salçasını döküyoruz iyice harmanlıyoruz. 
 
Daha sonra üzerine tavukları diziyoruz ve 4 bardak tavuk suyunu ekliyoruz. 
 
200° fırına sürüyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Mişoriz | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178272 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2024 
235 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Mübeccel Alimuto
 
 
1 adet soğan 
 
1 yemek kaşığı salça 
 
5 yemek kaşığı sıvıyağ 
 
Tavuk eti 
 
2,5 su bardağı pirinç 
 
Karabiber 
 
Tuz 
 
5 bardak su 
 
 
Öncelikle 1 tam soğan doğranır. Sıvı yağ ile ocakta kavrulur. 
 
Ardından domates veya biber salçası eklenir. Kavrulmaya devam edilir. 
 
Soğanlar yumuşayınca 5 su bardağı su eklenir. 
 
Daha sonra tavuk eti eklenir. 
 
Fırın tepsisine 2,5 su bardağı pirinç yayılır. Üzerine karabiber serpilir. 
 
Salçalı ve soğanlı su içinde pişen tavuk eti, pişmemiş pirinçlerin üzerine dizilir. 
 
Tavuk etinin piştiği salçalı ve soğanlı su tepsiye yayılır. 
 
Hazırlanan tepsi fırına atılır. 
 
180 derecede pişen yemek, pirinçler suyu çektiğinde hazır olur. 
 
 
Not: Arnavutçasıyla "mishoriz", Arnavut mutfağında bayram sofralarının önemli yemeklerinden biridir. Arnavutçada mish, yani et ve oriz, yani pirinç bir araya gelmiş mişoriz olmuştur.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |