| 
 
 
 | 
Misket Köfte | 
  | 
democracy 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.04.2006 
Mesajlar: 78 Şehir: Ağrı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2708 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006 
3,210 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg kuzu kıyma
 
2 diş sarımsak
 
1 avuç taze ekmek içi
 
1 yumurta
 
1 soğan
 
1 çay bardağı süt
 
3 yemek kaşığı un
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğan, sarımsak ve maydanozu çok ince kıyın.Ekmeği sütte ıslatıp sıkın. Soğan, sarımsak, maydanoz ve ekmek içini kıymaya ilave edin. Yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcından ufak parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayın. Una bulayıp kızgın zeytinyağında kızartın. Servis tabağına alıp etrafını çeşitlli garnitürlerle süsleyin, sıcak ya da ılık servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Misket Köfte | 
  | 
annebebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2008 
Mesajlar: 100 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20631 
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2008 
2,792 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bayat ekmek
 
600 g kıyma
 
1 soğan
 
1 bağ maydanoz
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yumurta
 
tuz
 
karabiber
 
kırmızı biber
 
200 g peynir
 
Galete unu
 
kızartma yağ
 
 
1. Ekmeği suya bastırıp sıkın. Kıymaya ekmeği karıştırın. Soğanı ve maydanozu kıyın. Soğanı ve maydanozu sote edin ve biraz soğumaya bırakın.
 
2. Soğanı, maydanozu ve yumurtaları kıymaya karıştırın. Tuzunu ve biberini ayarlayın. Küçük toplar yuvarlayın, her topun içine küçük bir parça beyaz peynir koyun.
 
3. Köfteleri galete ununda çevirip kızgın yağda 5 dakika kızartın.
 
4. İster yeşil ister patates salatası ile sofraya getirin.
  
 | 
Misket köfte | 
  | 
mükerrem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.10.2008 
Mesajlar: 37 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc29634 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2008 
2,904 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler.
 
iç harcı için:
 
Yarım kg köftelik, iki kere çekilmiş yağsız kıyma
 
2 dilim kepek ekmeğinin içi, ufalanmış
 
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
 
3 yemek kaşığı süt
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı pul biber (arzuya göre)
 
1 yumurta
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
yarım demet ince doğranmış maydanoz.
 
Kızartmak ve üzeri için:
 
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
 
2 baş kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
 
 
Köfte harcı için gereken malzemeleri iyice yoğurun. Harcı buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra (10-15 dakika) harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar koparıp yuvarlayın ve bir tepsinin üzerine dizin. Köfteleri içleri pişene kadar arada kevgirle çevirerek kızartın. Servis yaparken kuru soğanları halka halka doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuz ile öldürün. 10 dk. sonra soğanları yıkayın, sıkıp kenara alın. Kıyılmış maydanozun yarısını servis tabağına serpin. Üzerine köfteleri yerleştirin. Kalan maydanozu soğanlarla karıştırıp köftelerin üzerine yayın.
  
 | 
Misket Köfte | 
  | 
kandil 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.06.2011 
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65111 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2011 
2,840 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ayşe Tüter
 
 
250 gr. kıyma
 
1 adet orta boy haşlanmış havuç
 
1 adet haşlanmış patates
 
1 yumurta sarısı
 
1 çorba kaşığı un
 
1 demet ince kıyılmış maydanoz
 
1 demet dereotu
 
1 çay bardağı iri rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karabiber
 
3 adet küp doğranmış domates
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
1 kahve fincanı su
 
Tuz
 
 
Havucu, patatesi, yumurta şarısını, unu, maydanozu, dereotunu, kaşar peynirini, kimyonu, karabiberi ve tuzu karıştırıp yoğurun. Kıymaya ilave edin ve yoğurun. 30 dk. dinlendirin. Domatesleri, yağı ve suyu tencereye koyup kaynatın. Kıymaya misket şekli verip domateslerin üzerine dizin. Kısık ateşte 15 dk. pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Misket Köfte | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105256 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2015 
1,806 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr kıyma
 
2 adet soğan
 
1 demet maydonoz
 
1 tutam tuz
 
1 tutam karabiber
 
1 tatlı kaşığı margarin
 
 
Kıyma, rendelenmiş 1 adet soğan, 1 tutam maydonoz,tuz ve karabiber, margarin karıştırma kabına alınır ve yoğurulur. Köfteler misket büyüklüğünde yuvarlanır ve sıvıyağda kızartılır. Kızartılan köfteler daha sonra piyaz doğranmış sogan ve ince doğranmış maydonoz ile karıştırılarak servis tabağına alınır.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 01.04.2021
  
 | 
Misket Köfte | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166625 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2022 
365 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
Yarım kg köftelik kıyma
 
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
 
3 yemek kaşığı süt
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı pul biber (arzuya göre)
 
1 yumurta
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı tuz (köftenin içine)
 
Aldığı kadar ufalanmış ekmek ya da galeta unu
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
2 baş kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı tuz (soğanı ovmak için)
 
1 tatlı kaşığı sumak
 
1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
 
1 tatlı kaşığı sumak
 
1 çay bardağı kıyılmış maydanozu
 
 
Köfte harcı için gereken malzemeleri iyice yoğurun.
 
Harcı buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra (1-2 saat) harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar koparıp yuvarlayın (eğer hemen kullanmayacaksanız buzdolabında 1 gece bekletebilirsiniz).
 
Köfteleri kızgın yağda ara sıra karıştırarak kızartın.
 
Kuru soğanları halka halka doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuz ile öldürün, sonra soğanları yıkayın, sıkıp kenara alın.
 
Kıyılmış maydanozu da soğanlara ekleyip karıştırın ve servis tabağına serpin. Üzerine köfteleri yerleştirin. Dilerseniz domates ile süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Misket Köfte | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167955 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2022 
339 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://esenler.bel.tr/
 
 
1 adet bayat ekmek
 
300 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
3 dal maydanoz
 
1 çay kaşığı kekik, karabiber
 
1 adet yumurta
 
2 adet patates
 
1 kase yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı tuz
 
Sos İçin:
 
2 adet domates
 
1 çay kaşığı kekik, karabiber
 
 
Ekmeği dilimleyerek 5 dilimini ayırıp diğerlerini rondodan geçirin. Karıştırma kabında ufalanmış ekmeği, kıymayı, rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış maydanozu, yumurtayı, kekiği, karabiberi ve tuzun yarısını yoğurun. Ayırdığınız ekmek dilimlerini fırın tepsisine dizin, kızartın. Patatesi küp küp keserek sıvı yağda kızartın. Kızarmış ekmekleri servis tabağına dizin. Patatesleri üzerine dökün. Köfteleri yuvarlak misket yapın ve kızartın. Onu da ekmeklerin üzerine dökün. Yoğurdu servis tabağının kenarına ekleyin. Domatesleri küp küp kesip kekik ve karabiber ilave ederek sıvı yağda pişirin. Domates sosunu servis tabağına döküp servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Misket Köfte | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184734 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2025 
84 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kıyma
 
1 adet rendelenmiş soğan
 
2 yemek kaşığı galeta unu (ya da bayat ekmek içi)
 
1 adet yumurta
 
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
 
Tuz, karabiber, kimyon
 
İnce kıyılmış maydanoz
 
 
Tüm malzemeler derin bir kapta yoğurulur.
 
Elde edilen harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparılır ve avuç içinde yuvarlanarak misket formu verilir.
 
Köfteler az yağda tavada kızartılabilir ya da 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilebilir.
 
Dilerseniz domates salçası, az su ve zeytinyağıyla hazırlanmış bir sos eşliğinde servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |