|
Mısırlı Kabak Mücveri |
|
aysel engin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc98316
Gönderme Tarihi: 18.May.2014
1,610 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kabak
1 su bardağı konserve mısır
2 yumurta
2 çay bardağı un
50 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Yarım soğan
Tuz, karabiber
Kabakları rendenin ince kısmı ile doğrayın ve suyunu iyice sıkıp bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş suyu sıkılmış soğanı, unu, yumurtayı, ezilmiş beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu da üzerine ekleyip karıştırın. Yumurtayı çırpın üzerine ekleyin. Hepsini birlikte karıştırın. Son anda konserve mısır da suyunu süzüp içine ekleyin. Bir kaşıkla bu harcı az yağ konmuş tavaya, kaşıkla dökerek iki yüzünü de pişirebilirsiniz.
|
Mısırlı Kabak Mücveri |
|
sağ salim
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.02.2009
Mesajlar: 25 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc81145
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2012
1,858 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram haşlanmış mısır
2 yumurta
1,5 çay bardağı un
50 gram beyaz peynir
2 adet kabak
5 dal maydanoz
Yarım soğan
Tuz
Karabiber
Kabakları rendeleyip suyunu iyice sıkın. Üzerine rendelenmiş soğanı, ezilmiş beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Yumurtayı çırpın üzerine ekleyin. Hepsini birlikte karıştırın. Unu ve suyu süzülmüş mısırları karışımın içine aktarıp çırpın ve az yağlı tavaya kaşıkla dökerek iki yüzünü de pişirin. Yanında salatayla servis tabağına dizin.
|
|