| 
 | 
| Mısır Unu Ekmeği (Giresun) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc31648 Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
 12,206 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Malzemeler:
 500 gr. mısır unu
 1 tatlı kaşığı tuz
 su
 sıvı yağ.
 
 Hazırlanışı:
 Un ve tuz bir kap içine konur, ılık suyla karıştırılarak orta sertlikte bir hamur yapılır. Tavaya biraz sıvı yağ konur. Hamur tavaya düzenli yayılır. Ters yüz yapılarak pembe renkte pişirilir. İsteğe göre fırın tepsisine döşeyerek fırında pişirilerek de yapılabilir.
 
 Not: Özellikle balık ve yoğurt yanına çok yakışır, sıcak olarak çok daha lezzetlidir.
 
 
   Fotoğraf "sevda abla" tarafından gönderildi. 22.09.2020
 
 
 | 
| Mısır Unu Ekmeği (Giresun) | 
|  | ege egemen Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.01.2020
 Mesajlar: 29
 Şehir: Mardin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc148072 Gönderme Tarihi: 24.Oca.2020
 525 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hüsne Demirel - Sibel Ayyıldız
 
 Mısır unu, kabartma tozu, yoğurt, sıvı yağ, tuz, şeker, un, su ile yoğurularak pişirilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |