Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Mısır Unu Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mısır Unu Çorbası

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164375
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2022
273 defa indirildi / yazdırıldı




1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı mısır unu
2 diş sarımsak
1 kase tavuk eti
2 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Tereyağını tencerede eritin.
Ardından mısır ununu ilave edip karıştırarak kavuralım.
Bu arada tavuk suyunu azar azar diğer yandan da karıştırarak ilave edin.
Üzerine ezilmiş sarımsağı ve ılık suyu da ilave ettikten sonra ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra haşlanmış ve didiklenmiş tavuk etini ilave edin.
Tuzunu da ekledikten sonra birkaç dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
Üzerine tereyağı ve toz kırmızı biberle tavada sos hazırlayıp çorbanın üzerine dökerek servis edin.



Mısır Unu Çorbası

mutlu palyaço
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.03.2020
Mesajlar: 20
Şehir: Kars
Kısa URL: https://ml.md/lc149568
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2020
647 defa indirildi / yazdırıldı




1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zerdeçal
Yarım su bardağı mısır unu
6 su bardağı tavuk suyu
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım tatlı kaşığı tuz

Tereyağını tencerede eritip içine zerdeçalı ve mısır ununu ekleyin ve 2-3 dakika kavurun.
Un kavrulunca üzerine yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyin ve hızla karıştırın.
Sarımsakları rendeleyip çorbaya ekleyin ve karıştırın.
Altını kıstığınız çorbayı arada karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
Kıvamı koyulaşan çorbaya limon suyu ve tuzu ilave edin.
Kaselere bölüştürdüğünüz çorbanın üzerine dilerseniz haşlanmış mısır taneleri serpebilirsiniz.



Mısır Unu Çorbası

kutu kutu pense
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.08.2011
Mesajlar: 34
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc66872
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2011
3,271 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı su
6 yemek kaşığı dolusu mısır unu
2 çay kaşığı tuz, karabiber
2 çay kaşığı kuru nane
ÜZERİ İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Kuru soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra, sıvıyağ ile birlikte orta boy bir tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak 4-5 dakika kadar kavurun. Üzerine 5 su bardağı suyu koyup tuz, karabiber ve kuru naneyi ekleyin. Çorbanın suyu kaynamaya başlayınca, ayrı bir kâsede karıştırdığınız 1 su bardağı su ve mısır ununu kaynayan suya, azar azar ve karıştırarak ilave edin. Çorbayı koyu ayran kıvamına gelinceye kadar karıştırarak kaynatın. Koyulaşan çorbayı 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Diğer taraftan, tereyağını küçük bir tavada eritip üzerine toz kırmızıbiberi ekleyin. Orta ısılı ateşte, yağ kaynamaya başlayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Kızgın yağı çorbanın üzerine gezdirip çorbayı sıcak sıcak servise sunun.


Mısır Unu Çorbası

Seval Hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.12.2006
Mesajlar: 52
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc9889
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
3,508 defa indirildi / yazdırıldı




4 çorba kaşığı mısır unu
1 kaşık buğday unu
10 bardak et veya tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 domates
1/4 küçük paket margarin

Bir yağlıca tavuk 4 litre kadar suda iyice haşlanır. Arzu edilirse bu haşlama sırasında suya kereviz ve maydanoz kökü, 1 - 2 adet bütün soğan, bir iki karanfil ilave edilir. Haşlandıktan sonra tavuk alınarak suyu süzülür ve bu su ayrı bir tencerede kaynatılırken içine bir miktar suda ezilmiş mısır unu irmik karıştıra karıştıra ilave edilir ve tahta kaşık ile aynı istikamette olmak üzere karıştırarak pişirilir. Koyu zeytinyağı kıvamına gelince takriben 45 dakika sonra ateşten alınıp kaselere tevzi edilir ve üzerinde içinde kabuğu ve çekirdekleri çıkarılarak kavrulmuş olan domatesli yağ gezdirilir.

NOT: Eğer tavuk suyu alındığı sırada tuz atılmış ise ayrıca tuz atmaya lüzum yoktur.






Mısır Unu Çorbası Tarifleri Şehriye Çorbası Tarifleri



(4 adet Mısır Unu Çorbası 242,631 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort