| 
 
 
 | 
Mısır Unlu Patlıcan Kızartması | 
  | 
Fatoş Çelik 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 06.09.2014 
Mesajlar: 15 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101874 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2014 
4,217 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8-10 adet orta boy patlıcan
 
1 küçük kase mısır unu
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
 
Patlıcanları yıkadıktan sonra baş kısımları koparmadan dörde bölüyoruz, ocakta kaynayan suyun içine biraz tuz atıp haşlıyoruz.
 
Haşladıktan sonra, süzülmesi için biryere alıp üzerine ağırlık koyuyoruz.
 
Patlıcanlardaki suyun tamamen süzülmesini 1-2 saat bekliyoruz.
 
Daha sonra tavamıza kızartmalık yağı bolca koyuyoruz, iyice mısır ununa buladığımız patlıcanları kızgın yağda güzelce kızartıyoruz.
 
Sarımsaklı yoğurt ile servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Mısır Unlu Patlıcan Kızartma | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105088 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2015 
2,025 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 tane küçük patlıcan
 
1 tane yumurta
 
Yarım su bardağı süt
 
1 kase mısır unu
 
1 tatlı k tuz
 
1 cay bardağı sıvıyag
 
 
Patlıcanları alalca soyalım ince uzun şeritler halinde keselim. Bir tencereye su alalım ve kaynatalım, kaynayan suya tuz ilave edekim. Daha sonra patlıcanları içine atalım, yarı haşlayalım. Yarı haşlanmış patlıcanları önce, çırptığımız süt ve yumurta karışımınına daha sonra, mısır ununa bulayıp kızartalım.
 
 
 
  
 | 
Mısır Unlu Patlıcan Kızartması | 
  | 
nilsu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2018 
Mesajlar: 27 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132696 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2018 
1,154 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 patlıcan
 
1 çay bardağı mısır unu
 
1 tutam tuz
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
 
Patlıcanları alaca soyup parmak kalınlığında uzunlamasına dilimliyoruz ve tuzlu suda 10 dakika bekletiyoruz.
 
Suyunu süzüp geniş bir kaba alıyoruz üzerine mısır unu serpip iyice harmanladıktan sonra tavaya sıvı yağ koyup kızdırıyoruz.
 
Patlıcanlarımızı tavaya dizip altlı üstlü kızartıp servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |