| 
 
 
 | 
Mısırunlu Krep | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111492 
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2015 
2,115 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı mısır unu
 
1.5 su bardağı un
 
1 su bardağı süt
 
2 adet yumurta
 
5 yemek kaşığı sıvıyağ
 
1 yemek kaşığı margarin
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Derin bir kaba yumurtaları kırın. Üzerine sıvıyağı ve sütü ekleyip, iyice çırpın. Ardından kabartma tozu, tuz, şeker, mısır unu ve un ilave edin. Mikser ya da tel çırpıcı ile pürüzsüz ve akışkan bir kıvam oluncaya kadar çırpın. Daha sonra krep tavasına yağı koyup orta ateşte ısıtın. Mısır unlu krep karışımından bir kepçe ile alın. Tavaya dökün. Tavanın her yerine eşit miktarda yayın. Hamurunuzun üzerinde gözenekler oluşmaya başladığı zaman spatula yardımı ile diğer tarafını çevirin. Mısır unlu krebiniz piştikten sonra ocaktan alın.
 
 
 
  
 | 
Mısır Unlu Krep | 
  | 
Zennube 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.01.2010 
Mesajlar: 33 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46427 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2010 
2,900 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1 su  bardağı süt
 
0.5 bardak un
 
1 yumurta
 
0.5 bardak mısır unu
 
1 kaşık sıvı yağ
 
tuz.
 
içi için:
 
250 gr. peynir
 
maydanoz.
 
 
Yapılışı
 
Süt, yumurta ve yağ karıştırılır. İçine tuz ve karıştırılmış unlar atılır. Hafif yağlanmış krep tavasında sallayarak önlü arkalı pişirilir. Kıyılmış maydanozlar peynire karıştırılarak kreplerin içine koyulur. Rulo şeklinde sarılan krepler üzerine kaşar rendesi serpilerek fırında ısıtılır.
  
 | 
MISIR UNLU KREP | 
  | 
SosiScan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.05.2006 
Mesajlar: 90 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6381 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2006 
3,882 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1,5 su bardağı mısır unu
 
1,5 su bardağı süt
 
1 yumurta
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
İçi İçin:
 
Peynir
 
Domates
 
Taze soğan
 
Nane
 
 
Yapılışı:
 
Krep hamuru için mısır unu, süt, yumurta, yağ, yeterince tuz ve karabiber malzemeler konunca iyice karıştırılır. Yağlanmış ve kızdırılmış tavaya 1 kepçe krep hamuru dökülür. Arkalı önlü pişirilir. Tüm malzeme bu şekilde pişirildikten sonra kreplerin arasına rendelenmiş beyaz peynir, küçük doğranmış domates ince kıyılmış nane ve taze soğanlar karıştırılarak hazırlanan iç malzemelerden koyulur. Rulo şeklinde sarılarak servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |