Kısa URL: https://ml.md/lc24657
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2008
8,436 defa indirildi / yazdırıldı
Küçük mısırları alın. Bidona doldurun. Az sirke koyun. 1 litre suya 200 gram tuz hesap ederek turşunuzu kurun. 5 gün sonra açın. Tuzunu kontrol edin. Azsa tuz ilave edin. Çoksa su koyun. Bazen tuzlardaki kuvvetler değişik olabiliyor.
Kısa URL: https://ml.md/lc185333
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2025
31 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg süt mısır
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 litre içme suyu
2-3 diş sarımsak
İsteğe bağlı:
2-3 adet acı biber
Haşlanmış ya da közlenmiş mısırları tanelerinden ayırın.
Kavanoza mısırları yerleştirirken aralarına sarımsak ve acı biber serpiştirin.
1 litre suya kaya tuzu ve şekeri ekleyip karıştırın.
Tuz tamamen eriyene kadar karıştırmaya özen gösterin.
Hazırladığınız tuzlu suyu mısırların üzerine dökün ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Kavanozları serin ve gölge bir yerde 10-15 gün bekletin.
Süre sonunda turşunuz hazır olacaktır.