|
|
MISIR PİLAVI |
|
market
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc48714
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2010
2,464 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1/2 kg pirinç
3 bardak etsuyu ya da su
4 çorba kaşığı sadeyağ
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı çam fıstığı
Köftesi:
150 gr kıyma
1 soğan (küçük)
1 dilim iç ekmek
3,5 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Bir tencereye ölçülere göre kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılmış ve sıkılmış bir dilim ekmek içi, karabiber ve tuz konularak beş dakika iyice yoğrulur, kıymadan fındık kadar koparılarak ıslak avuç içinde yuvarlayıp zıpzıp gibi köfteler yapılır. Bir tavaya margarin konularak kızdırılır ve köfteler tavayı sallamak suretiyle kızartılır, tava ateşten indirilerek bir tarafa bırakılır.
Bir tencereye sadeyağ, çam fıstığı konularak kavrulur, sonra bunları bir tepsiye koyup ayıklanıp hazırlanan pirinçler bu tencereye konularak 10 dakika kavrulur ve üzerlerine sıcak su ya da et suyu, tuz ve köfteler, yağı ile birlikte ilâve edilir, kapağı kapatılır ve pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir. Sonra pilâv demlendirilir ve iyice karıştırılarak servis yapılır.
ML® Taboule için tıklayın
|
Mısır Usulü Pilav |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95851
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2014
3,530 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2007
Bir ölçü pirince bir ölçü su kullanılır. Bu pilavda sıvı yağ kullanılır. Pirinç yıkanıp kurulanır. Sıvı yağ tencereye konularak kızdırılır. Kuru pirinç yağa atılarak 1 dakika kavrulur. Sıcak suyu ve tuzu ilave edilen pilav bir taşım kaynatıldıktan sonra 20 dakika hafif ateşte pişirilir pişirildikten sonra 10 dakika demlendirilip karıştırılarak servis yapılır.
|
|
MISIR PİLAVI Tarifleri Arap Yemekleri
|
|