|
Mısır Gevrekli Tavuk |
|
Döner
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.06.2006
Mesajlar: 86 Şehir: Haymana |
Kısa URL: https://ml.md/lc5135
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2006
2,668 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet tavuk bifteği
1 adet patates
1 çorba kasığı zeytinyağı
1 tatlı kasığı karabiber
1 kutu mısır gevreği
Tuz ve kekik
1 su bardağı krema
Ayrıca:
1 cay bardağı krema
Isıya dayanıklı bir fırın tepsisinin içini çok az yağlayın. Tavuk bifteklerini üzerine dizin. Bifteklerin üzerine dilediğiniz kadar karabiber ve tuz serpiştirin, 1 çorba kasığı zeytinyağını gezdirin. Patateslerin kabuklarını soyun. İnce halkalar halinde kesip, tavukların üzerini kapatın.
Mısır gevreklerini de patateslerin üzerine eşit bir şekilde dökün. En üste de 1 su bardağı kremayı yayın. Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına sürün. Yarım saat kadar pişirin.
Dilerseniz tepsiyi fırından çıkartıp, 1 çay bardağı krema dökün. Tekrar fırına verin. 2 dakika sonra fırından çıkartarak servis yapın.
|
Mısır Gevrekli Fırında Tavuk |
|
dr.tarık
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc27312
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2008
4,535 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 tavuk göğsü
1 kalıp dil peyniri
1 kase mısır gevreği
2 tatlı kaşığı salça
1 fincan soya sosu
Kekik
Tuz
Kırmızıbiber
Önce tavuklar için soya soslu bir sos hazırlanır. Bunun için bir karıştırma kabına soya sosu, salça, kırmızıbiber konur karıştırılır. Tavuk göğsü parmak büyüklüğünde şeritler halinde kesilir. Hazırlanan sosa bulanır, tavuklar, bu şekilde yaklaşık 5 dk. bekletilir. Bekletilen ve sosu iyice çeken tavuklar fırın tepsisine bitişik bitişik dizilirler. Üzerlerine kekik serpilir. Onun üzerine de önceden doğrayıcı da biraz çekilip, küçültülen mısır gevrekleri yerleştirilir. Son olarak dil peynirleri şeritler halinde ayrılır, ve mısır gevreklerinin üzerine örtecek biçimde yayılır. Bu şekilde hazırlanan tavuklar fırına verilir. Tavuklar pişene kadar fırında bekletilir.
|
Mısır Gevrekli Tavuk |
|
Ayfer Demirtepe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.02.2009
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc33837
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2009
2,836 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
5 adet, kemiksiz tauk budu
1 paket krema
1 bardak mısır gevreği
tuz
karabiber
pul biber
kimyon.
Tavuklar tuz ve baharat ile iyice harmanlanır. Buzdolbında dinlendirilir, yağlanmış bir borcama tavuklar dizilir. Üzeri mısır gevreği ile kapandıktan sonra krema ile örtülür. Orta hararetli fırında 1.5 saat pişirilir.
|
Mısır Gevrekli Tavuk |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167161
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2022
267 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram tavuk göğüs eti
1 su bardağı sade mısır gevreği
1 adet yumurta
½ su bardağı süt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1’er çay kaşığı kimyon, kekik ve köri
Tuz, karabiber, pulbiber
Kızartmak için sıvı yağ
Bir kasede süt, zeytinyağı ve baharatları karıştırın. Tavuk göğüs etini ince uzun doğrayın. Tavuk etlerini hazırladığınız sosa atın ve üzerini kapatıp buzdolabında en az 3 saat dinlendirin. Dinlenen tavuk etlerini süzgeçe koyun. Derin bir kasede yumurtayı çırpın. Başka bir kaseye mısır gevreklerini hafif kırıklayarak koyun. Tavuk etlerini önce yumurtaya ardından mısır gevreğine bulayıp kızgın yağda kızartın. Nar gibi kızaran tavukları servis tabağına alın.
|
Mısır Gevrekli Tavuk |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171667
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2023
127 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
6-8 parça kemiksiz tavuk but
1 su bardağı mısır gevreği
200 cc çiğ krema
1 çay bardağı süt
2 diş sarımsak
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, kekik kimyon ve köri
Kremayı bir tepsiye alıyoruz, içine süt ve baharatları ekliyoruz, rendelenmiş sarımsağı ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Tavuk etlerini sosa yatırıp her tarafına buladıktan sonra üstünü kapatıp 20 dakika bekletiyoruz. Bir tepsiye tavuk etlerimizi yayıyoruz ve üzerine artan sosu döküyoruz Fırına veriyoruz. Ön pişirme gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 20-25 dakika pişiyor. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Pişen tavuğu fırından çıkarıp üzerine mısır gevreği yayıyoruz. En son üstüne kaşar peyniri rendesi yayıp nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
|
|