Kısa URL: https://ml.md/lc125622
Gönderme Tarihi: 27.May.2017
8,874 defa indirildi / yazdırıldı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı- bal
5 tane karamelli metro çikolata
300 gr kadar mısır gevreği
1 kase kırık fındık
Tencereye bal tereyağı ve metro çikolataları koyup karıştıra karıştıra eritiyoruz . Sonra fındıkla mısır gevreğini ekleyip ocağı kapatıyoruz. Kurabiye şeklini verecek kalıp bir tabak buluyoruz. İçine buzdolabı poşeti yayıp mısır gevreğini dolduruyoruz. Buzdolabı poşetinin sarkan ucuyla kapatıp elimizle iyice sıkıştırarak basıyoruz. Bu işlemi yaparken biraz acele etmeliyiz çünkü soğuyunca şekil veremeyiz. Şimdi çevirin ve hazır. İsterseniz servis kağıtlarıyla 2-3 saat oda sıcaklığında soğutuyoruz (yazın buzdolabında).
1 Toz Şeker 3 Çorba Kaşığı
2 Kakao 3 Çorba Kaşığı
3 Çam Balı 3 Çorba Kaşığı
4 Margarin 3 Çorba Kaşığı
5 Mısır Gevreği Cornflakes 2 Su Bardağı
Pişirme tencerenizde 3'er çorba kaşığı bal, toz şeker, margarin ve kakaoyu karıştırıp, kısık ateşte karıştırarak 5 dakika kadar sadece ılıtın. Kaynamasına izin vermeden tencerenin altını kapatın ve ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra sade conflakesi karışımın içine ilave edip karıştırın. Küçük kalıpların içine 1'er tatlı kaşığı bu karışımdan ilave edip buzdolabında soğutun. Kağıt kalıp kullanacaksanız, kağıtların açılmaması için kağıt kalıpları iç harcı ile birlikte kahve fincanlarının içine oturtun. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.