| 
 | 
| Mısır Çorbası (Sinop) | 
|  | mişmiş Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.10.2008
 Mesajlar: 47
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc28486 Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2008
 3,753 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı mısır yarması
 1/2 su bardağı barbunya fasulyesi
 1 soğan
 8 su bardağı su
 500 gr. kemikli kuzu eti
 4 çorba kaşığı katı yağ
 1/2 çorba kaşığı domates salçası
 Tuz
 
 Mısır yarmasını ve barbunyaları 1 gece önceden ıslatın, ince kıyılmış soğanı, yağda pembeleştirin. Salçayı da katıp karıştırın. Etleri ekleyip, biraz renk alıncaya kadar kızartın. Kavrulmuş etlere mısır yarmasını ve barbunyayı da katın. Suyunu koyup tuzunu ayarlayın. Bir taşım kaynatıp, köpüğünü alın. Ateşi kısıp, yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.
 
 
 | 
| Mısır çorbası (Sinop) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc32344 Gönderme Tarihi: 26.Arl.2008
 3,667 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Çorbalık mısır ve barbunya akşamdan soğuk suyla ıslatılır. Soğan kavrulur, kemikli et eklenir. Bu kavrulan karışıma ıslatılmış mısır ve barbunya da konur. Üzerini kapatacak kadar soğuk su eklenerek kısık ateşte pişirilir.
 
 
 | 
| MISIR ÇORBASI (Sinop) | 
|  | Cankat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.04.2009
 Mesajlar: 725
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82392 Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2012
 2,186 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Anadolujet Magazin
 
 1 bardak akşamdan ıslatılıp süzülmüş mısır yarması (kırık mısır)
 1 su bardağı akşamdan ıslatılıp süzülmüş barbunya
 3 çorba kaşığı tereyağı
 6 veya 7 su bardağı et suyu
 200 gram ince küp şeklinde kesilmiş kuzu eti
 1 ince kıyılmış kuru soğan
 1 çorba kaşığı domates salçası
 Tuz
 Karabiber.
 Üzeri için:
 1 çorba kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı pul biber
 
 Öncelikle soğan yağda sotelenir. Etler de eklenip biraz pişirdikten sonra salçası ilave edilir. Üzerine barbunya, mısır yarması, et suyu ve tuzunu konur. Kaynayınca üzerinde köpük oluşursa alınır ve altı kısılıp istenen yumuşaklığa gelene kadar pişirilir. Servis yaparken üzerine tereyağıyla pul biberi soteleyip gezdirilir.
 
 
 | 
| Mısır Çorbası (Sinop) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc110862 Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2015
 1,893 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gr dondurulmuş mısır veya 1 büyük kutu konserve mısır
 3 Çorba kaşığı margarin
 1 Adet küçük soğan
 2 Çorba kaşığı un
 4 Su bardağı süt
 2 Su bardağı su etsuyu veya tavuk suyu (et suyu kullandığınızda yağı 2 kaşığa indirin.)
 5-6 Dal maydanoz
 Tuz
 Karabiber
 
 Soğanı ince yarım halka şeklinde doğrayın. Mısırları yıkayıp süzün, yarısını robotta püre haline getirin. Bir tencerede margarini eritin ve soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Sonra unu ilave edin ve kısık ateşte un kokusu gidene kadar kavurun. Püre haline getirdiğiniz mısırı tencereye ekleyin ve devamlı karıştırarak kısık ateşte 2 dakika pişirin. Soğuk suyu ve sütü tencereye ekleyin iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra kalan tane mısırları, tuz ve karabiberi ilave edin. 10 Dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra, servis kaselerine alın. Üzerlerini kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Mısır Çorbası (Sinop) | 
|  | aşı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.03.2016
 Mesajlar: 37
 Şehir: Van
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116069 Gönderme Tarihi: 10.Nis.2016
 3,334 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 Çorbalık mısır
 Barbunya fasulye (mısırdan daha az)
 Yağ
 Soğan
 Kemikli et
 Tuz
 
 Çorbalık mısır ve barbunya bir akşam önce bir kapta soğuk suyla ıslatılır. Ertesi gün içine su ilave edilerek biraz haşlanması sağlanır. Daha sonra ayrı bir tencerede kavrulan kemikli et haşlanan bu karışıma eklenir ve pişirmeye devam edilir. Ne et ne de mısır tam olarak pişmemelidir ki her ikisi bir araya gelince pişme olayı devam edebilsin. İyice piştikten sonra ayrı bir kapta iri doğranmış ve yağda hafifçe sarartılmış soğanlar tuz ile birlikte yemeğe ilave edilir. Biraz daha pişirilip altı kapatılır.
 
 
  
 
 | 
| Mısır Çorbası (Sinop) | 
|  | seda hoş Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.09.2018
 Mesajlar: 25
 Şehir: Mardin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc136948 Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2018
 807 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 THY Skylife
 
 1 su bardağı mısır
 1 su bardağı barbunya
 1 adet kuru soğan
 1500 ml sıcak su
 500 gr kuşbaşı kuzu eti
 4 çorba kaşığı tereyağı
 Yarım çorba kaşığı domates salçası
 1 tatlı kaşığı tuz
 Maydanoz
 
 Önceden taze mısırı ve taze barbunyayı haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Bir tencereye tereyağını koyup erittikten sonra soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyin. Ardından salçayı ekleyip bir dakika karıştırın. Eti ekleyip biraz renk alıncaya kadar soteleyin. Etler renk değiştirince mısırı, barbunyayı ve kenarda beklettiğiniz sıcak suyu tencereye ekleyin. Kısık ateşte bir saat pişirin. Servis etmeden önce 15 dakika dinlendirin. Maydanoz ile süsleyin.
 
 
  
 
 | 
| Mısır Çorbası (Sinop) | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc157800 Gönderme Tarihi: 20.May.2021
 413 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı mısır yarması
 1 su bardağı barbunya
 1 adet orta boy soğan
 2 yemek kaşığı tereyağı
 Biber salçası
 
 2 litre suda mısır yarmasını, barbunyayı ve soğanı bütün olarak atıp yaklaşık 2 saat boyunca düdüklü tencerede kısık ateşte kaynatıyoruz. Piştikten sonra tereyağını eritip salça ile kavurup çorbaya ilave ediyoruz.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |