Kısa URL: https://ml.md/lc162041
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2021
312 defa indirildi / yazdırıldı
Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Mısır Yarması 2 su bardağı
Kuru fasulye 1 Su bardağı
Tereyağı 1 Yemek kaşığı
Kuru soğan 1 Orta boy
Mısır yarması, kuru fasulye ve tuz ile birlikte haşlanır. Doğranmış soğan tereyağında kavrularak haşlanmış mısır yarması ve fasulyenin üstüne dökülerek karıştırılır.
Not: Sade yenebileceği gibi yoğurtla da yenilebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc172501
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2023
130 defa indirildi / yazdırıldı
250 gr. mısır tanesi
1 su bardağı kuru fasulye
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Tuz
Bir gün önceden ıslatılmış kuru fasulyenin suyunu süzüyoruz. Fasulyelerle mısır tanelerini suda haşlıyoruz. Ardından tuz ilave ediyoruz. Ocaktan alıp üzerine çırpılmış yoğurt ve sütü, karıştırarak ekliyoruz. Son olarak bir tavada tereyağını kızdırıp çorbanın üzerine gezdiriyoruz.
Not: İsterseniz içine barbunya ilave edebilirsiniz. Karadeniz'in birçok yöresinde mısır çorbası barbunya ile birlikte pişirilir.