| 
 
 
 | 
Minik pizzalar | 
  | 
berke81 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 29.05.2008 
Mesajlar: 15 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24164 
Gönderme Tarihi: 29.May.2008 
3,496 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İç malzemesi:
 
Salam
 
sucuk
 
taze kaşar peyniri
 
1 adet yeşil biber
 
1 adet orta boy domates
 
konserve mısır
 
5-10 adet siyah zeytin
 
Hamur:
 
1 paket pizza un
 
1-1,5 çay bardağı su
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
Pizza ununu su ve sıvı yağ ile yoğurun. Hamur biraz cıvık oluyor, bu nedenle kulak memesi kıvamına gelene kadar un katıp yoğurmaya devam edin. Hamuru büyükçe açıp, geniş ağızlı bir bardakla minik pizzalar elde edin. Bu hamurlara tarifine göre hazırladığınız pizza sosunu sürün. Rendelediğiniz kaşarların yarısını serpin. Sucuk, mısır, salam, domates, yeşil biber ve zeytinleri pizza hamurunu üzerine döşeyin, üzerine kalan kaşar peyniri rendesini serpin. 220 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "b&b" tarafından gönderildi. 17.05.2019
  
 | 
Mini Pizza | 
  | 
Jikle 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.06.2006 
Mesajlar: 29 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7001 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2006 
2,941 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 4-4,5 su bardağı un ve 1 poşet kabartma tozu ile hamur hazırlayın. Bu arada 100 gr. sucuk, 100 gr. sosis 4 adet yeşil biber ve 2 adet domatesi ince ince doğrayın. Bu malzemeleri 2 yemek kaşığı su ile sulandurulmış 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 su bardağı kaşar rendesi ile karıştırın. Hamurdan cevizden büyük parçalar alıp tepside ortasını çukurlaştırark yuvarlak şeklinde yayın. Üzerine malzemeyi doldurun. Yarım bardak kaşar rendesini pizzaların üzerine serpin ve 175 dereceye ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin.
  
 | 
Mini Pizza | 
  | 
naz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2005 
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5902 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2006 
2,969 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Un:1kg
 
Yağ:375gr(pasta ve börek yağı)
 
Yumurta:5ad(birini üstüne sürmek için ayırın)
 
Su:225ml
 
Maya:35gr
 
Şeker:60gr
 
Tuz:30gr
 
İsteğe göre iç malzeme
 
Ketçap
 
 
Tezgahımıza unu eleyelim ve ay krateri gibi açalım. Yağımızı yoğurup dinlendirelim oda sıcaklığında Sırsıyla unumuza malzemelerimizi koyalım İyice yoğuralım ve 30 dak dinlendirelim. Hamurumuz dinlendikten sonra eşit parçalara bölelim. Avucumuz hamur parçalarından alalım ve tezgahımızın üstünde dairesel hareketlerle yuvarlayalım pürüz ve çatlak olmamasına itina gösterelim. Hamurlarımızı toplar haline getirdikten sonra 30 dak üzeri kapalı şekilde dinlendirelim. Hamur parçaları dinlendiği zaman hamurların üstüne dört parmağımızla
 
bastırıp yuvarlak ve ince daire yapalım. Fırça yardımıyla ketçabımızı sürelim. Çimdik yardımıyla malzemelerimize saplayalım. Hamurlarımızı elimize alıp üç parmağımızı birleştirip bastırarak kenarların kıvırıp ve hamurlarımızı açalım. Yağlanmış tepsimize dizelim. Üsalerine yumurtalarımızı sürelim. 180c fırınımızda pişirelim.
 
 
 ML® Pizza için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |