|
|
Minik Börekçikler |
|
gülbank
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc129208
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2017
841 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
4 adet patates
4 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyup ezin. Süt, sıvıyağ ve yumurtaları çırpıp ezilmiş patates ile karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tezgâhın üzerine 1 yufka serin. Üzerine, her yerine gelecek şekilde patatesli karışımdan sürün. Üzerine 2. yufkayı yerleştirin ve yine patatesli karışımdan sürün. Üzerine 3. yufkayı serin, bu yufkanın yarısına patatesli karışımdan sürün ve diğer yarısını üzerine kapatın. Görüntü yarım ay şekli alır. İstediğiniz bir kalıp yardımı ile yufkadan şekiller kesin (yuvarlak veya dikdörtgen). Kızgın yağda kızartın.
|
Minik Börekler |
|
tombalak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc65706
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2011
2,549 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet patates
10-15 dilim ince kıyılmış salam
1 paket krema
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 dal dereotu
Tuz
Karabiber
Küp doğranmış patatesleri yağda 5 dakika kavurup, salamları ekleyip, kavurun. Kremayı ve yumurtaları çırpın. Un, kaşar peyniri, kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi ilave edin. Kavurduğunuz patatesli karışımı da üzerine ekleyip, karıştırın. Harcı yağlanmış kalıplara döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
|
Mini Börekler |
|
can can
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2009
Mesajlar: 70 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc44077
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2009
2,671 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 parça için malzemeler:
250 gr. un
250 gr. lor peyniri
1 çay kaşığı tuz
200 gr. tereyağ
1 çorba kaşığı elma sirkesi
Yeterince su
İçi için:
6-7 dilim pastırma
50 gr. kaşar peyniri rendesi
2 yumurta sarısı
1 su bardağı yeşil zeytin
Yeterince kırmızı biber, çörek otu, susam
YAPILIŞI:
Un elenir, ortası açılır. Lor, tuz, tereyağ, sirke ve su ile karıştırılarak orta yumuşaklıkta hamur yapılır. 20 dakika dinlendirilir. Altına ve üstüne un serpilerek hamurun dört ucu bohça şeklinde açılır. Orta yerine sabun kalıbı şeklinde tereyağı konur. Tereyağın üzerine hamurun dört ucuyla kapıtılır, oklava ile 1 cm. kalınlığında açılır. Katlanarak tekrar 15 dakika bekletilir. Bu işlem altı defa tekrar edilir. Son defa 1 cm kalınlığında dört adet hamur açılır. Birinci hamurun içine pastırma konur. İki tarafından kapatılıp, rulo yapılır. Rulo 1 cm. kalınlığında dilimlere bölünür. İkinci hamurun üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpilip, ikiye katlanır. 2 cm. eninde şeritler kesilir. Bu şeritler 8 cm.lik parçalara bölünüp, bükülür. Üçüncü hamur 2 cm.lik şeritler halinde kesilip, üzerine yumurta sarısı sürülüp susam, kırmızı biber, kaşar rende dökülür ve karelere bölünür. Dördüncü hamurdan, küçük daireler çıkarılıp, üzerlerine kesilmiş yeşil zeytinler konur. Hepsi bir tepsiye konup sıcak fırında 20 dakika üstleri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişerken üzerine zaman zaman su püskürtülür.
|
|
Mini Börekler Tarifleri Gül Böreği Tarifleri
|
|