|
Minestrone |
|
Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26937
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2008
4,352 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
2 adet havuç
1 adet soğan
1 adet pırasa
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tablet tavuk bulyon
5 bardak su
50 g dondurulmuş bezelye
50 g rendelenmiş parmesan peyniri veya tulum peyniri
tuz
Soğanın, sanmsağın, pırasanın ve havucun kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın. Tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın ve sebzeleri karıştırarak 6 dakika pişirin. Bulyonlan ve domates salçasını 2,5 su bardağı sıcak suda erittikten sonra sebzelere katın. Kalan 2,5 bardak suyu da ekleyin. Tuzu ilave edin. Yüksek ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan sonra orta ateşte 20 dakika daha pişirin. Bezelyeleri ve Pastavilla makarnayı ekleyin. İki dakika daha kaynatın. Parmesan peyniri veya snrt tulum peyniri ile servis yapın.
|
Minestrone |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc5975
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2006
3,322 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy pirasa
1 adet orta boy soğan soyulup dörde bölünecek
2 sap kereviz yapragi
2 yemek kasigi yag
2 yemek kasigi silme un
1 litre tavuk suyu
2 adet soyulmus havuc.
4 adet soyulmus domates
200 g dogranmis jambon
25 g sehriye
Kereviz, soğan ve pirasa robotta kiyilir.Dogranan malzeme kizgin yagda yumusayana kadar kizartilir. Bu malzeme unla karistirilir. Bu malzemeye tavuk suyu yavas yavas yedirilerek ilave edilip karistirilir. Havuclar rendelenir. Domates ince kiyilir. Havuc, domates, jambon ve sehriye corbaya ilave edilir. Sebzeler pisinceye kadar yavas ateste karistirilarak kaynatilir. Permesan peyniri ile servis yapilir.
ML® Minestrone için tıklayın
|
Minestrone |
|
genç orhan
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc30220
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2008
2,865 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 g kuru fasulye
2 soğan (kabuklan soyulmadan, her biri 2 'ye kesilmiş)
250 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, sap bölümleri ayrılmış ve üst bölümleri dilimlenmiş)
500 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, doğranmış; çekirdek ve suları saklanmış)
2 havuç (kazınıp, doğranmış)
2 kereviz sapı (sapları ayıklanıp, doğranmış; yaprakları da kıyılmış)
1 karnabahar (çiçeklere ayrılmış; yaprak ve sap bölümleri doğranmış)
2 brokoli dalı (çiçeklere ayrılmış; yaprak ve sap bölümleri doğranmış)
1 baş sarımsak (dişleri kabuklu olarak ayıklanıp, ağır bir bıçağın bir yüzüyle bastırılarak ezilmiş)
4 diş sarımsak (kıyılmış)
24 tane karabiber
1/4 tatlı kaşığı biberiye
2 defne yaprağı
2 limon kabuğu şeridi (her biri 5 cm uzunluğunda)
125 g yuvarlak, içi boş makarna
1/2 limonun suyu
1/4 tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
60 g Parmesan ya da kaşar peyniri rendesi
Kuru fasulyeleri soğuk su altında yıkayıp, bir tencereye koyarak, üstünü 7,5 cm kaplayacak kadar su ekleyin (su , yüzeyine çıkanları alıp atın). Tencereyi orta ateşe oturtup, bir taşım kaynattıktan sonra, ateşi kısarak, fasulyeleri 2 dakika haşlayın. Ateşi ve tencerenin kapağını kapatarak, fasulyeleri kapalı ocak üstünde 1 saat bekletin (ya da bu işlemler yerine, bir gece soğuk suda bekletilmiş fasulye kullanın).
Tencereye kuru fasulyelerin üstünü 7,5 cm kaplayacak kadar su ekleyip, orta ateşe oturtarak, yeniden bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, fasulyeleri yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, fasulyeleri bir süzgeçte süzerek bir kenara bırakın.
Kalın dipli bir tencereyi orta ateşte ısıtıp, soğanları kesik yanları alta gelecek biçimde tencereye yerleştirerek, kesik yanları iyice kahverengileşinceye (çorbaya renk vereceklerdir) kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin, bir tahta kaşıkla karıştırdıktan sonra, mantarların sap bölümleri, domatesin suyu ve çekirdekleri, havuçların yarısı, kereviz sapları, karnabahar sap ve yaprakları, brokkoli yaprak ve sapları, ezilmiş sarımsak, tane karabiberler, biberiye, defne yaprakları, limon kabuğu şeritleri ve 3 İt (yaklaşık 13 su bardağı) su ekleyerek, bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp 1 saat pişmeye bırakın.
Bu arada bir başka tencereye 1,51 (yaklaşık 6 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak bir taşım kaynatın. Kaynayınca tuzun 1 tatlı kaşığını ve makarnaları ekleyip, makarnaları yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar (7 - 8 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, makarnaları bir süzgeçte süzerek, soğuk su altında çalkaladıktan sonra, bir kenara bırakın.
Küçük bir kâsede domates parçaları, kıyılmış sarımsak, limon suyu ve kalan tuzu karıştırın.
Çorba tenceresini ateşten alıp, çorbayı bir süzgeçten büyük bir kâseye aktarın (süzgeçte kalan katı parçaları atın). Tencereyi akar su altında çalkalayıp, çorbayı yeniden tencereye boşaltarak, orta ateşte bir taşım kaynatın. Kaynayınca dilimlenmiş mantarları ve kalan havuçları ekleyip, 4 dakika jpişirdikten sonra, karnabahar çiçeklerini katarak, 4 dakika pişirin. Brokkoli çiçekleri, kereviz yaprakları ve haşlanmış fasulyeleri katarak, 3 dakika pişirin. Makarnaları ekleyip, 2 dakika daha pişirdikten sonra, küçük kâsedeki domatesli karışımı ve kıyılmış maydanozları katarak, 2 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşten alıp, çorbayı 6 çorba tabağına bölüştürerek, üstlerine karabiberi serpin ve yanında Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesiyle servis yapın.
|
Minestronne |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95978
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2014
2,830 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
50 g tereyağı veya margarin
50 g soğan (paysanne doğranmış)
50 g şalgam (paysanne doğranmış)
50 g pırasa (paysanne doğranmış)
50 g kereviz (paysanne doğranmış)
50 g lahana (paysanne doğranmış)
30 g domates püresi
2 litre beyaz fond
50 g permasan peyniri (rendelenmiş)
50 g kırılmış spagethi veya tel şehriye
50 g patates (paysanne doğranmış)
50 g conkase domates
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çorba kaşığı maydonoz ince kıyılmış
50 g bezelye
Karabiber
Tuz
Yağı eritip sebzeleri (patates, bezelye ve domates hariç) ekleyin, renk aldırmadan ara sıra karıştırarak pişirin.
Fondu ve tuzu ve biberini ekleyin. Kefini alarak kısık ateşte 20 dk pişirmeyi sürdürün.
Domates püresi, bezelye, kırılmış spagetti veya tel şehriye, patates, conkase domatesi ekleyip malzemenin tümü yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sarımsak ve maydanozu ekleyip hemen ateşten alın.
Çorbayı yanında permasan peyniri ile servis edin.
Not: Pesto hazırlanarak da eklenebilir.
|
Minestrone |
|
saltuk
Aşçı
Kayıt: 24.01.2009
Mesajlar: 19 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc33175
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2009
2,765 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
6 adet brüksel lahanası
6 adet ince kıyılmış yeşil fasulye
2 ince kesilmiş havuç
1 ince doğranmış soğan
1 ince kıyılmış mantar
6 sap kereviz
2 çorba kaşığı pirinç
4 bardak tavuk veya et suyu
1 adet defne yaprağı
2 çorba kaşığı rende kaşar peyniri
2 adet soyulup küçük doğranmış domates
1 kahve kaşığı kırmızı biber
1 kahve kaşığı dövülmüş top karabiber
2 kahve kaşığı tuz
Ayrıca:
1 kase rende kaşar peyniri
6 çorba kaşığı bezelye
Tereyağla zeytinyağını tavada eritin. Sebzeleri ilave ederek 3 dakika pişirin. Sonra pirinç, tavuk suyu ve defne yaprağını katın. Önce kaynatın ve sonra pirinç yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Bezelye domates ve 2 çorba kasığı rende kaşar peynirini katın. Bezelyeler pisince çorbayı kaseye alın. Rende kaşar peyniriyle sofraya götürün.
|
Minestrone |
|
murat can
Aşçı
Kayıt: 15.05.2015
Mesajlar: 18 Şehir: İskenderun |
Kısa URL: https://ml.md/lc107672
Gönderme Tarihi: 17.May.2015
2,033 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr margarin
1 adet pırasa
1 adet havuç
1 kase taze fasülye
1 adet kabak
1 adet domates
1 adet patates
1 su bardağı boncuk makarna
2 litre et suyu
1 tutam tuz-biber
Sebzeler soyulur, temizlenir doğranır. Bir tencereye yağı koyup eritilir. Önce pırasa sonra havuç ve taze fasülye ilave edilir. 2 lt et suyu eklenir. 5 dk kaynatılır. Daha sonra patates, domates kabak ve makarna da ilave edildikten sonra orta ateşte kapağı açık olarak 20 dakika pişirilir. Son olarak tuz ve biber eklenir. Son olarak serviste üzerine kaşar koyulur.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.07.2023
|
Minestrone |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc120237
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2016
1,343 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su Bardağı Haşlanmış Kuru Fasulye
5 Adet Taze Soğan
700 Mililitre Sebze Suyu
Çeyrek Paket Spagetti Makarna
3 Çorba Sıvı Yağ
1 Tatlı kaşığı Pesto Sosu
1 Çay Bardağı Bezelye
Pulbiber
Tuz
Karabiber
Spagetti makarnayı 5 parçaya bölün. Tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün.
Taze soğanın yeşil kısımlarını 3 cm kalınlığında doğrayın ve yağda 3 dakika soteleyin. Üzerine sebze suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
Haşlanmış fasulye, pesto sos, makarna ve bezelyeleri ilave edip orta ateşte 15 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ve kırmızı pulbiberi ekleyip sıcak servis yapın.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 27.10.2021
|
Minestrone |
|
karlı
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc123799
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2017
898 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
1000 ml Et- veya Sebze suyu
50 gr. dilimlenmiş Jambon
1 Soğan, doğranmış
100 gr. Yeşil fasulye (Dondurulmuş)
100 gr. Bezelye (Dondurulmuş)
100 gr. Kereviz, doğranmış (Dondurulmuş)
100 gr. Havuç dilimi (Dondurulmuş)
150 gr. Patates, küpler halinde doğranmış veya 50 gr. ince makarna
2 çay kaşığı Kekik, maydanoz, mercanköşk
1-2 Domates
100 gr. Parmesan, rendelenmiş
Tuz
Et suyu, Jambon, soğan, fasulye, kereviz, havuç, patates veya makarnayı ve baharatlı otları bir kabın içine koyunuz ve üstü kapalı bir şekilde 850 Watt gücünde yakl. 10 dakika pişiriniz ve sonra 450 Watt gücünde yaklaşık bir 15 dakika daha pişiriniz. Arada bir karıştırınız.
Domatesleri soyun, küp küp doğrayın ve çorbanın içine koyun.
Çorbanın içine bolca Parmesan serpiniz veya peyniri ayrı olarak servis yapınız.
|
Minestrone Çorbası |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145458
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2019
788 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet patates
1 adet kabak
1 adet havuç
3 dal kereviz sapı
5 adet taze fasulye
100 gram karnabahar
1 dal pırasa
4 dal taze fesleğen
5 su bardağı sıcak tavuk suyu
Yarım su bardağı Meksika fasulyesi
1 su bardağı makarna
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Soğan ve sarımsakları soyun.
Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın.
Patates, havuç ve kabağı soyup aynı boylarda doğrayın.
Kereviz saplarını ve pırasayı ince ince kıyın.
Karnabaharı çiçeklerine ayırın.
Fasulyeleri ayıklayıp doğrayın
Fesleğenleri ayıklayın.
Zeytinyağını tencerede kızdırın.
Önce kuru soğanı sonra sarımsağı kavurun.
Salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.
Sırasıyla havuç, karnabahar, Meksika fasulyesi, kereviz sapı, patates, kabak, taze fasulye ve pırasayı 30ar saniye arayla tencereye alın.
Sıcak tavuk suyunu da ekleyip tüm malzemeleri 15-20 dakika kadar pişirin.
Tuz, karabiber ve ince ince kıyılmış fesleğen yapraklarını da çorbaya ekleyin.
Son olarak makarnayı ilave edip 10-15 dakika daha pişirin. Çorbanız hazır.
Not: Arzu ederseniz servis etmeden önce üzerine parmesan rendesi serpebilirsiniz.
|
Minestrone Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156050
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2021
649 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet patates
2 adet havuç
2 – 3 diş sarımsak
2 adet kereviz sapı
1 adet soğan
1 litre tavuk suyu
½ litre su
½ – 1 su bardağı kuru fasulye – hafif haşlanmış
1 dolu avuç erişte
Tuz
Karabiber
Havuçlarınızı zar boyutunda küp olacak şekilde kesin.
Sarımsakları dilimleyin.
Kereviz saplarını ince ince doğrayın.
Soğanları küp doğrayın.
Patatesleri küp doğrayın.
Tencerenizi ocağa alıp, zeytinyağı ve tereyağını eritin.
Ardından 1 dakikalık aralarla sırasıyla patates, havuç, soğan, sarımsak ve kereviz sapını ekleyip, kavurmaya devam edin.
Hafif kavrulan sebzelerinizin içerisine sularını ekleyin.
Hafif haşlanmış kuru fasulye, erişte, tuz ve karabiberi ekleyin.
Tencerenizin kapağını kapatın ve kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra orta ateşte 30 dakika pişirin.
|
Minestrone |
|
üzüm gözlü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.04.2020
Mesajlar: 52 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc149910
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2020
559 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kabak
1 adet patates
1 adet havuç
3 dal kereviz sapı
1 dal pırasa
100 gram karnabahar
5 adet bakla veya taze fasulye
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
4 dal taze fesleğen
5 su bardağı tavuk suyu
Yarım su bardağı Meksika fasulyesi
1 su bardağı boncuk makarna
Karabiber
Tuz
Soğanın kabuklarını soyup küçük şekilde doğrayın.
Sarımsakları da soyduktan sonra ince ince kıyın.
Pırasa ve kereviz sapını da ince şekilde doğrayın.
Karnabaharı da küçük olacak şekilde ayırın.
Taze fasulyenin kılçıklarını temizleyip iri iri doğrayın.
Patates, kabak ve havucu da soyup iri küpler halinde doğrayın.
Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın.
Tencereye ilk önce soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Ardından sarımsak ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
Daha sonra sırasıyla; havuç, karnabahar, suda bekletilmiş Meksika fasulyesi, kereviz sapı, patates, kabak, taze fasulye ve pırasayı tencereye alın.
Üzerine 2 ya da 3 parmak geçecek şekilde tavuk suyu ilave edip yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Tuz ve karabiberi de ilave edin.
En son makarna ve ince kıyılmış fesleğen yapraklarını ekleyin ve 10-15 dakika kadar daha pişirin.
Dilerseniz üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serperek servis edebilirsiniz.
|
Minestrone |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159467
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2021
365 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi
Kabak 1 adet
Köftelik Bulgur 1 çay bardağı
Havuç 1 adet
Kuru Fasulye ½ su bardağı
Ispanak 5-6 yaprak
Domates Salçası 1 yemek kaşığı
Soğan 2 adet (orta boy)
Sarımsak 6 diş
Patates 1 adet (orta boy)
Zeytinyağı 1 çay bardağı
Et suyu 1 su bardağı
Fesleğen 3-4 yaprak
Soğanları küp küp doğranır ve sarımsakla beraber zeytinyağında kavrulur. Salça ve sarımsağı eklenerek kavurmaya devam edilir. Küp doğranan havuç, patates, ıspanak, kuru fasulye, kabak ve domates eklenir. Bir süre daha kavurduktan sonra üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su eklenir ve pişmeye bırakılır. 20 dakika kadar pişirdikten sonra bulgur eklenerek karıştırılır. Tuz ve biber ile tatlandırılır. Servis tabaklarına alınır ve üzerine fesleğen sosu eklenerek servis edilir. Sosun hazırlanışı: Fesleğenin yaprakları, sarımsak ve zeytinyağı karıştırıcıdan geçirilir. İsteğe göre çorbanın üzerine arzu edilen miktarda ilave edilir.
|
Minestrone |
|
selena
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2020
Mesajlar: 35
|
Kısa URL: https://ml.md/lc153785
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2020
354 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet orta boy kabak
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
3 dal kereviz sapı
5 adet taze fasulye ya da bakla (arzuya göre)
100 gram karnabahar
1 dal pırasa
4 dal taze fesleğen
5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1/2 su bardağı meksika fasulyesi
1 su bardağı boncuk makarna
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Servisi için:
1/4 su bardağı iri rendelenmiş parmesan peyniri
Kuru soğanı kabuğunu soyduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Kabuğunu soyduktan sonra bıçağın tersiyle ezdiğiniz sarımsakları incecik kıyın. Ardından, kabuğunu soyduğunuz patatesi iri küpler halinde doğrayın. Uç kısımlarını aldıktan sonra arzuya göre kabuğunu soyduğunuz ya da üzerini kazıdığınız kabak ve havucu patateslerle uyumlu olacak şekilde kesin.
Bol suda yıkadığınız kereviz sapları ve pırasayı incecik kıyın. Karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Kılçıklarını temizlediğiniz taze fasulye ya da baklaları iri parçalar halinde kesin. Fesleğen yapraklarını ayıklayın.
Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Küçük parçalar halinde doğradığınız kuru soğanı, hafif bir renk alana kadar soteleyin. Sarımsakları ekleyip karıştırdıktan sonra domates salçasını ekleyin. Kısa bir süre kavurun.
Pişme derecelerini göz önünde bulundurarak aralarda karıştırarak sırasıyla; doğranmış havuç, karnabahar, suda bekletilmiş Meksika fasulyesi, kereviz sapı, patates, kabak, taze fasulye ve pırasayı tencereye alın.
Sebzelerin üzerini 2-3 parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak tavuk suyu ilave edip çorba karışımını 15-20 dakika kadar pişirin.
Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber katıp çeşnilendirin. İncecik kıyılmış fesleğen yaprakları ve makarna ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika kadar pişirin.
Makarnaları şişen ve fasulyeleri yumuşayan bol malzemeli sebze çorbasını arzuya göre rendelenmiş parmesan peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin.
|
Minestrone Çorbası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161596
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2021
295 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet orta boy kabak
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
3 dal kereviz sapı
5 adet taze fasulye ya da bakla (isterseniz)
100 gram karnabahar
1 dal pırasa
4 dal taze fesleğen
5 su bardağı sıcak tavuk suyu
Yarım su bardağı meksika fasulyesi (ya da önceden ıslatılmış kuru fasulye)
1 su bardağı boncuk makarna
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Servisi için:
İri rendelenmiş parmesan peyniri
Kuru soğanı kabuğunu soyduktan sonra küp küp doğrayın.
Ezdiğiniz sarımsakları incecik kıyın.
Kabuğunu soyduğunuz patatesi iri küpler halinde doğrayın.
Kabak ve havucu patateslerle uyumlu olacak şekilde kesin.
Bol suda yıkadığınız kereviz sapları ve pırasayı incecik kıyın.
Karnabaharı küçük çiçeklere ayırın ve kılçıklarını temizlediğiniz taze fasulye ya da baklaları iri parçalar halinde kesin.
Ardından fesleğen yapraklarını ayıklayın.
Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırıp kuru soğanı hafif bir renk alana kadar soteleyin.
Sarımsakları ekleyip karıştırdıktan sonra domates salçasını ekleyerek kavurmaya devam edin.
Pişme derecelerini göz önünde bulundurarak sırasıyla; doğranmış havuç, karnabahar, suda bekletilmiş Meksika fasulyesi, kereviz sapı, patates, kabak, taze fasulye ve pırasayı tencereye alın.
Sebzelerin üzerini 2-3 parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak tavuk suyu ilave etikten sonra 15-20 dakika kadar pişirin.
Son olarak tuz ve taze çekilmiş tane karabiber katıp incecik kıyılmış fesleğen yaprakları ve makarnayı ekleyin.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika kadar pişirin.
Makarnaları şiştikten ve fasulyeler yumuşadıktan sonra minestrone çorbasını rendelenmiş parmesan peyniri ile servis edin.
|
Minestrone Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc162992
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2022
223 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.fakir.com.tr
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patates
3 dal kereviz sapı
2-3 dal brokoli
2-3 dal karnabahar
1 litre tavuk suyu
1 adet defne yaprağı
Karabiber
Tuz
Kabak, havuç ve patatesi küçük küpler halinde; kereviz sapı ile soğanı ise ince ince doğrayın. Brokoli ve karnabaharı ince parçalara ayırıp sarımsakların kabuklarını soyun.
Cuisinier'i açtığınızda ekranda görünen pişirme menülerinden “Çorba” seçeneğine gelin. “Başlat” tuşuna 2-3 saniye basılı tuttuğunuzda pişirme işlemi başlar.
Cuisinier’in pişirme haznesine yağı ilave edin ve soğanlar ile birlikte kereviz sapını hafifçe kavurun. Ardından diğer sebzeleri ekleyerek tavuk suyu, defne yaprağı, tuz ve karabiberi ilave edin. Kapağı kapatarak bitiş sinyali gelene dek pişirin.
|
Minestrone Çorbası |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180292
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2024
66 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 kırmızı soğan
2 havuç
2 sap kereviz
4 diş sarımsak
10 Brüksel lahanası
1 su bardağı küp doğranmış domates
6 su bardağı sebze suyu
1 kabak
1 su bardağı Meksika fasulyesi
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2 defne yaprağı
1 çay kaşığı kuru kekik
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1/2 tatlı kaşığı kurutulmuş biberiye
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 su bardağı makarna
1 su bardağı kıyılmış taze ıspanak
Tuz
Karabiber
Derin bir tencereye yağları alıp ısıtın.
Soğan, havuç, kereviz, sarımsak, Brüksel lahanası, domates, et suyu ve fasulyeyi ekleyin.
Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Defne yaprağı, kekik, fesleğen, biberiye ve kırmızı biberi ilave edin.
En son makarna ve ıspanağı ekleyip makarna pis¸ene kadar 10 dakika daha pişirin.
Tencerenin içinden defne yapraklarını çıkarın.
Ocaktan alıp servis tabaklarına paylaştırın ve ufalanmış tulum peyniri ile servis yapın.
|
|