|
Milföylü Yufkalı Börek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160272
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2021
289 defa indirildi / yazdırıldı
|
18 adet kare milföy hamuru
3 adet yufka
1 şişe maden suyu
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
400 gr kavrulmuş kıyma
1 adet büyük boy soğan
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet yeşil biber
1 tutam maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu ya da susam
İlk olarak iç malzemeyi hazırlayın.
Biberleri minik minik doğrayın ve soğan ile kavurun.
Üzerine kıymayı bekleyin ve tüm karışımı kavurmaya devam edin.
Maydanozu, tuzu ve karabiberi ocaktan alırken ilave edin ve ılıması için kenara alın.
Böreğin sosu için; derin bir kabın içine yumurtaları kırın ve üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 şişe maden suyunu ekleyin ve iyice karıştırın.
9 adet milföy hamurunu un serptiğiniz tezgah üzerinde yan yana ve alt alta kare olacak şekilde dizin ve kenar kısımlarını eliniz ile birleştirin.
Tek hamur olacak şekilde büyük fırın tepsisi içine sığacak şekilde merdane ile açın.
Açtığınız milföy hamurunu yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine yerleştirin.
Üzerine 1 adet yufkayı yanlardan sarkacak şekilde serin ve hazırladığınız sostan sürün.
Diğer 2. yufkayı da 4'e bölüm ve her parçayı sosa batırıp, tepsi içine yerleştirin.
Üzerine hazırladığınız tüm kıymalı harcın tamamını koyun.
3. yufkayı da 4'e bölüp, sosa batırarak, harcın üzerine yerleştirin.
Yanlardan sarkan yufkaları içe doğru kapatıp, tekrardan sostan sürün.
Kalan milföyleri aynı şekilde merdane ile tek yufka olarak açın ve böreğin üzerine yerleştirin.
Bıçak yardımı ile kare kare kesin ve son kalan sosu üzerine gezdirin.
Sosunu çekmesi için 2-3 saat buzdolabında saklayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Milföylü Yufka Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158377
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2021
390 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
24 adet milföy hamuru
Bir buçuk adet yufka
3 adet yumurta
1 şişe maden suyu
1 çay bardağı fındıkyağı
2 çorba kaşığı fındıkyağı
İçi için:
500 gram kıyma
5 adet büyük boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Öncelikle içi için piyazlık doğranmış soğanı tereyağında soteleyin. Soğan iyice yumuşadıktan sonra kıymayı katın ve kavurmaya devam edin. Ceviz, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. Bir kez karıştırdıktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. 2 çorba kaşığı fındık yağı ile fırın tepsisini yağlayın ve 4 adet milföy hamurunu uçları üst üste gelecek şekilde yan yana dizin. Toplam 12 adet milföy hamuru olana kadar 2 sıra daha aynı şekilde hamurları yan yana dizmeye devam edin. Yufkayı erişte şeklinde kesin ve milföylerin üzerine yayın. Kıymalı iç harcı hamurun her tarafını kaplayacak biçimde yayın. 2 adet yumurta, maden suyu ve 1 çay bardağı fındık yağını bir kapta çırpıp, iç harcın üzerine dökün. Kalan 12 adet milföy hamurunu da uçları üst üste gelecek şekilde, yan yana 4 adetten, 3 sıra halinde üzerine dizin. Kalan 1 adet yumurtayı üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve üçgen dilimleyerek, sıcak olarak servis yapın.
|
Milföylü Yufkalı Börek |
|
panzehir
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc74046
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2012
2,375 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
6 adet milföy hamuru
250 gr tereyağı
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
İçi için:
300 gr beyaz peynir
Yarım demet maydonoz
Üzeri İçin:
2 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı çörekotu
Tereyağını eritin. Ilınınca süt ile yumurtayı ilave edip karıştırın. Yufkanın birini yağladığınız tepsiye yayın. Üzerine yağlı karışımdan gezdirin. İkinci yufkayı üzerine yayın. Tekrar yağlı karışımdan gezdirin ve üçüncü yufkayı üzerine serin. Peyniri çatalla ezip, ince kıyılmış maydanozla karıştırın. Hazırladığınız yufkanın üzerine yayın. Kalan üç yufkayı aralarına yağlı karışımdan gezdirerek peynirlerin üzerine sırayla yerleştirin. En üste kalan yağlı karışımı yayın. Milföy hamurlarını mutfak tezgahına alıp, oklava ile açarak birleştirin. Hazırladığınız yufkalı böreğin üzerine yayın. Çırptığınız yumurta sarısını sürüp, üzerine çörek otu serpiştirin. Kare şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirip sıcak servis yapın. Milföylü yufka böreği artık hazır.
Fotoğraf "çukurovalı" tarafından gönderildi. 15.06.2020
|
|