|
|
Milföylü Tavuk But |
|
sevap
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc117433
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2016
1,272 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 tane tavuk but
8 tane milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
Susam
Tavuk butlarını haşlarken içine koymak için 2 tane küçük soğan
Birkaç karabiber tanesi
Tuz
Sos için:
½ Çay kaşığı zerdeçal
½ Çay kaşığı kırmızı toz biber
½ Çay kaşığı karabiber
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
½ Çay kaşığı tuz
Tavuk butları düdüklü tencerede dağılmayacak derecede pişirin. Tavuk butları pişireceğiniz tencerenin içine karabiber tanelerini, soğan ve tuz ilavesini yapın. Haşlandığı zaman altını kapatın. Butları tencereden alın. Sos hazırlayın. Bir kaseye sıvı yağı koyun. Zerdeçal, kırmızı toz biber, karabiber, tuz ilavesini yapın. Butları soğuduğu zaman bu sosa batırın. Vaktiniz varsa bırakın sosun içinde biraz beklesin. Milföy hamurlarınızı derin dondurucudan çıkartın. Biraz yumuşadığı zaman, merdane yardımı ile biraz açın. Tavuk budunun etrafını sıkıca sarın bu hamurla. Üzerine yumurtanın sarısını sürün. Susam serpin. Margarin ile yağladığınız fırın kabınıza yerleştirin. 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Milföylü Tavuk Baget |
|
zehra teyze
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc144271
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2019
1,320 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet tavuk baget
8 adet milföy hamuru
3 adet defne yaprağı
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
Karabiber
Tuz
Butları yıkayın, süzüp tencereye koyun. 1 bardak su, defne yaprağı, karabiber ve tuz ekleyip 10 dakika haşlayın. Butun kemik kısmını folyo kağıtla sarın.
Tezgaha milföy hamurunu koyun, butları da milföylerin üstlerine yerleştirip, üçgen şeklinde sarın. Yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin.
Fırın kabına milföylü butları ve defne yapraklarını ekleyin. 180 derecelik fırında 75 dakika pişirin.
|
|
Milföylü Tavuk Budu Tarifleri Keklik Tarifleri
|
|