| 
 
 
 | 
Milföylü Muhallebi | 
  | 
geldi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2018 
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135268 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2018 
765 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr milföy hamuru
 
1 paket milföy kreması
 
2,5 su bardağı süt
 
1,5 kahve fincanı un
 
1,5 kahve fincanı şeker
 
1/2 kaşık margarin
 
1/2 paket vanilya
 
1 kahve fincanı pudra şekeri
 
20 adet vişne
 
 
Milföy hamurunu kurabiye kalıplarıyla şekillendirip fırında pişirin.
 
Sonra kremayı vanilya ve margarin hariç hepsini karıştırın.
 
Koyulaşınca içine margarin ve vanilyayı da koyup mikserle 3 dk kadar çırpın.
 
Pişen milföylerin arasına koyun ve üzerini vişneyle süsleyin sonrada pudra şekeri serpin.
  
 | 
Milföyde Muhallebi | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112076 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2015 
1,180 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı margarin
 
3 yemek kaşık un
 
1 litre süt
 
12 adet milföy
 
1 su bardağı tozşeker
 
 
Yağ, süt, şeker ve unu tencereye alın muhallebi kıvamında pişirin. Mikserle çırparak soğutun. Diğer tarafta milföy hamurlarını su bardağı ile kesin. fırın tepsisine dizin 200 derecede pişirin. Pişen milföylerin 6 tanesinin üzerine muhallebi sürün. Kalan milföyleri üzerine kapatın. Tekrar üzerine muhallebi sürün servis yapın.
  
 | 
Milföyde Muhallebi | 
  | 
sucu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2014 
Mesajlar: 31 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99366 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2014 
1,567 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet kare milföy hamuru
 
3 su bardağı süt
 
1 çay bardağı pirinç unu
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
1,5 çay bardağı şeker
 
 
Fırın ısısına dayanıklı kaplar ters çevrilir. Biraz yağlanır, milföy hamurları çekerek kasenin şekline göre yerleştirilir. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından alınır. Soğurken muhallebi hazırlanır. Muhallebi malzemesi tencereye konur, orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Milföy çanaklarına muhallebi doldurulur. Buzdolabına konur. Soğuyunca servise sunulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |