| 
 
 
 | 
Milföyde köfte | 
  | 
aleveser 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: UŞAK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15393 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2007 
2,441 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. orta yağlı kıyma
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
1 çay bardağı galeta unu
 
10-12 dal maydanoz
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 çay kaşığı tuz
 
8 adet kare milföy hamuru
 
1 adet yumurta
 
 
Rende soğan, kıyma, galeta unu, tuz, kimyon, karabiber, kıyılmış maydanoz, 1 adet yumurta akı, 5-6 dakika yoğrulur. 1 saat buzdolabında dinlendirilir. Milföy hamurları unlu zeminde hafifçe büyütülür, hazırlanan köfte harcı 8 eşit parçaya bölünür, milföy hamurunun kenarına konur, rulo yapılır, üzerine yumurta sarısı sürülür, üzerinin bir kaç yerine bıçakla çizik atılır, önceden ısıtılmış 200 derece fırında altın renginde pişirilir.
 
 
 ML® Milföylü Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Milföyde Köfte | 
  | 
lezzet penceresi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2011 
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64702 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011 
2,163 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet milföy hamuru
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
Köfte için:
 
200 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
2 dilim bayat ekmek içi
 
1 çorba kaşığı sirke
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı salça
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Pul biber
 
 
Milföy hamurlarının uçlarını kare olacak şekilde birleştirin ve unlanmış zeminde incecik açın. Köfte için verilen malzemeleri yoğurun ve açtığınız hamurun uç kısmına yerleştirin. Hamuru kıyma ile birlikte yuvarlayarak rulo yapın. Kenarlarını kapatıp bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
  
 | 
Milföyde Köfte | 
  | 
Tamer 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.06.2008 
Mesajlar: 33
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74634 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2012 
2,309 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 yaprak milföy
 
2 yumurta
 
600 gram kıyma
 
1 çay bardağı galeta unu
 
3 çorba kaşığı sıvı yağı
 
2 soğan
 
3 diş sarımsak
 
Tuz, karabiber ve kekik
 
 
Milföy hamurlarını oda ısında yumuşatın ve yan yana dilin. Oklavayla açıp dikdörtgen şekline getirin. Bu hamur pişerken kabarmasın diye çatalla delikler açın. Yoğurma kabının içinde kıymayı ve rendelenmiş iki adet soğanı yoğurmaya başlayın. İçine bir yumurta, galeta unu, ezilmiş sarımsak ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak baharatlarla tatlandırıp yumuşak bir köfte harcı elde edin. Hazırladığınız köfteyi açılan milföy hamurun içine yuvarlayıp yerleştirin. Hamuru üzerine kapatın. Hamurun üzerine delikler açın. 170 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Daha sonra dilimleyip servis edin.
  
 | 
Milföyde Köfte | 
  | 
mutfak güzeli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.08.2013 
Mesajlar: 44 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91701 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2013 
1,970 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kıyma
 
1 rendelenmiş soğan
 
2 diş ezilmiş sarımsak
 
3 çorba kaşığı galeta unu
 
1 yumurta
 
5 dal maydanoz
 
Tuz, karabiber, kekik
 
6 çeri domates
 
3 sivri biber
 
 
Kıymayı derin bir yoğurma kabına alın; üzerine sarımsak, soğan, galeta unu, yumurta, kıyılmış maydanoz, baharat ekleyip iyice yoğurun. Köfte şekli verip buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra ızgarada pişirin. Milföy hamurlarını şeritler halinde kesin, kızaran köfteleri sarıp üzerine kürdan batırın. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğutmadan servis yapın.
  
 | 
Milföyde Köfte | 
  | 
ismet ata 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.12.2013 
Mesajlar: 26 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94756 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2013 
1,738 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kıyma
 
1 soğan
 
2 sivri biber
 
1 tatlı kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
6 yaprak milföy hamuru
 
 
 
Öncelikle köftesi için, kıyma ve rendelenmiş soğanı bir kabın içine alın. Üzerine salçayı, hardalı, istediğiniz baharatları da ekleyip karıştırın. Bu karışımdan köfteler hazırlayıp yağda kızartın. Daha sonra milföy karelerinin içlerine bölüştürüp rulo şeklinde sarıp kürdanla tutturun. Fırın tepsisine dizin. Üzerine isterseniz yumurta sürün. Ve 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişmeye bırakın. Yılbaşı sofraları için şık bir sunumda kullanabilirsiniz.
  
 | 
Köfteli Milföy | 
  | 
aysel engin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.05.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98324 
Gönderme Tarihi: 18.May.2014 
1,874 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 yaprak milföy hamuru
 
Köfte için:
 
250 gr kıyma
 
1 soğan
 
1'er çay kaşığı karabiber, kekik, kimyon, pul biber
 
Tuz
 
1 yemek kaşığı yumuşak margarin
 
1 tatlı kaşığı salça
 
2 yemek kaşığı haşlanmış mısır
 
2 haşlanmış havuç
 
Aldığı kadar kuru ekmek(çekilmiş)
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
 
İlk olarak böreğin köftesi hazırlanır. Bunun için; karıştırma kabına kıyma, ince doğranmış kuru soğan, 1 tatlı kaşığı salça, margarin, haşlanmış mısır ve alabildiği kadar kurutulmuş ekmek alınarak tuzu ve baharatı ayarlandıktan sonra köfte yoğrulur. Daha sonra 3 milföy yaprağı yanyana konularak 2 sıra halinde dizilir. Tüm kenarlar bastırılarak iyice birbirine yapışması sağlanır. Daha sonra hamurun uzun kısmına köfte konur. Üzerine havuç uzun bir şerit şeklinde konularak hamur rulo yapılır.Böreğin üzerine yumurta sarısı sürülerek üzerine bıçak ile çizikler atılır. Bir süre bekeltildikten sonra 170 derecelik fırında pişirilir.
  
 | 
Milföyde Köfte | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102222 
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2014 
1,936 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
3 diş sarımsak
 
Maydanoz
 
1 çay bardağı galeta unu
 
Tuz
 
Karabiber, kekik
 
6 yaprak milföy hamuru
 
Domates, biber, kürdan
 
 
Öncelikle kıymayı derin bir kabın içinde rendelenmiş soğanla karıştırın. Ezilmiş sarımsak, galeta unu, baharatlar ile harmanlayıp köfteler yapın. Az yağın içinde köfteleri kızartın. Milföy hamurlarını dilimleyin kızarmış köftelerin üzerine sarıp fırın kabına dizn. 200 derecede 25 dakika pişmeye bırakın. Üzerini domates ve biberlerle ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Milföyde Köfte | 
  | 
habibe gülyüz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.02.2014 
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103643 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2014 
1,635 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kıyma
 
1 soğan
 
2 sivri biber
 
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
 
1 demet dereotu
 
2 domates
 
6 yaprak milföy hamuru
 
 
Öncelikle köfte için kıyma ve soğanın rendesini 5 dakika kadar yoğurun. Üzerine salçayı, pul biberi, doğranmış sivri biberi de ekleyip karıştırın. Bu karışımdan küçük köfteler yapın. Daha sonra milföy karelerinin içlerine bölüştürün. Üçgen şeklinde katlayıp kenarlarında gözükmesini sağlayıp, fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişmeye bırakın. Sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
Milföyde Köfte | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158855 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2021 
493 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.posta.com.tr
 
 
8 adet milföy hamuru
 
500 gr. kıyma
 
2 adet kuru soğan
 
5 dilim ekmek içi
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
Yarım demet maydanoz
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Karabiber
 
4 diş sarımsak
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
 
Kıyma, ekmek içi, yumurta, baharatlar, rendelenmiş soğan ve maydanozu iyice yoğurun. 4 adet milföy hamurunu, mutfak tezgahına kenar kısımlarından birbirine yapışacak şekilde yayın. Köftenin yarısını rulo yaparak milföyün ortasına koyu.
 
Üzerini tamamen kapatacak şekilde rulo yapın. Diğer milföyleri ve köfteyi de aynı şekilde hazırlayarak sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek altın rengi alana kadar 160 derecede pişirin.
 
 
 
  
 | 
Milföyde Köfte | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159167 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2021 
313 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
7 adet milföy hamuru
 
Yeteri kadar un
 
500 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı galeta unu
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
3 dal maydanoz
 
2 çorba kaşığı ılık su
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Yenibahar
 
Yeteri kadar un
 
Üzerine:
 
1 adet yumurta sarısı
 
Mavi haşhaş tohumu
 
 
Köfte için kıymayı bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, biber salçası, kıyılmış maydanoz, su, tuz ve baharatları ilave edip yoğurun. Harçtan cevizden biraz daha küçük parçalar koparın ve yuvarlak köfteler hazırlayın. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekletip, yumuşamalarını sağlayın. Hamurların üzerine un serpin ve dörde böldüğünüzde, her parçasına 1 adet köfte koyabileceğiniz büyüklükte açın. Daha sonra tam ortadan + şeklinde kesip, dört parça elde edin. Elde ettiğiniz küçük are parçaların ortasına birer adet köfte koyup, sarın. Ekli kısmı aşağıda kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Kalan köfteleri de aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |