| 
 
 
 | 
Milföy Tost | 
  | 
hesap 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.06.2016 
Mesajlar: 22 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117471 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2016 
1,327 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 yaprak milföy hamuru
 
4 dilim kaşar peyniri
 
 
Milföy hamurunuzu derin dondurucudan çıkartın. Biraz çözülsün. Tost makinesini ısınmaya bırakın. Çok sıcak mümkünse olmasın. Milföy hamurunu içine yerleştirin ağzını kapatın. Kızardığını ve kabardığını göreceksiniz. Son aşamada kaşar peynirini koyun. Üzerine kızarmış bir milföy kapatın. Tekrar tost makinesinde biraz daha pişirin. Kaşarlar erimeye başladığı zaman çıkartın. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Milföylü Tost | 
  | 
gül naz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.03.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132934 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2018 
1,021 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5-6 adet milföy hamuru
 
1 kase salça
 
5-6 dilim kaşar peynir
 
 
İlk olarak tost makinemizi çalıştırıp iyice kızdıralım. Daha sonra üzerine bir yaprak milföy hamuru koyup iyice kızartalım. Daha sonra kabaran milföyün üzerine biraz salça sürelim ve ortadan keselim üzerine birkaç dilim de kaşar peynir yerleştirelim. Kestiğimiz parçayı üzerine kapatarak tekrar kızartalım. Kaşar peynir erimeye başlayınca tostumuzu servis tabağına alarak servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Milföy Hamurundan Çıtır Tost | 
  | 
zehra teyze 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.07.2019 
Mesajlar: 28 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144270 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2019 
810 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
2 adet milföy
 
Kaşar peyniri
 
Arzuya göre sucuk, salam, sosis
 
Ketçap
 
 
Buzu çözülmüş milföy yaprağını tost makinesine koyun ve kapağını kapatın. Milföy hamurları puf puf kabarıp biraz kızarınca, kızarmış tarafını iç tarafa alıp, üzerine arzuya göre bir miktar ketçap sürün. Arzu edilen iç malzemesini koyun ve diğer milföy yaprağını üzerine kapatın. İç malzemesi pişip kaşarlar eriyene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Milföy Tost | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180038 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2024 
270 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet milföy
 
Sucuk
 
Kaşar Peyniri
 
 
4 adet milföy yaprağını çalıştırdığımız tost makinemize yerleştirelim ve kapağını kapatalım.
 
Kokular gelmeye başladığında hamur kendini biraz toparlamış olacaktır ama çok kızarmamış olmalı.
 
İç malzemesini 2 adet milföyün üzerine yerleştirelim diğer iki yaprağı üzerine kapatalım.
 
Tekrar pişmeye bırakalım.
 
Kızarınca tostlarımız hazır, taze demli bir bardak çayla keyif yapabiliriz.
 
Eğer tost makinenizin yapıştıracağından endişelenirseniz milföy yapraklarını pişmeye bıraktığınız ilk bir kaç dakika milföyler kendini toparlayana kadar açmayalım kapağı.
 
Zaten kokusundan biraz pişip toparlandığını anlarsınız.
 
 
 
  
 | 
Milföy Tostu | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183556 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2025 
118 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet milföy hamuru (çözülmüş)
 
2 dilim kaşar peyniri
 
1 dilim sucuk veya salam (isteğe bağlı)
 
1 tatlı kaşığı tereyağı (veya zeytinyağı)
 
Opsiyonel: Domates dilimi, zeytin, mısır, kekik
 
 
Oda sıcaklığında yumuşamış milföy hamurlarını hafif unlu zeminde açın. Dilerseniz biraz inceltebilirsiniz.
 
Bir milföyün ortasına kaşar peyniri ve sucuk dilimi yerleştirin. Üzerine biraz kekik serpebilir ya da damak tadınıza göre domates ve zeytin ekleyebilirsiniz.
 
İkinci milföyü üstüne kapatın ve kenarlarını hafif bastırarak yapıştırın. Tost makinesini ısıtın, çok az tereyağı veya zeytinyağı sürün. Milföyü tost makinesine yerleştirin ve kapağını kapatın.
 
Milföy altın rengini alana kadar 5-7 dakika pişirin. Dışı çıtır, içi akışkan bir tost sizi bekliyor!
 
 
 
  
 | 
Milföy Tost | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182898 
Gönderme Tarihi: 05.May.2025 
103 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet milföy hamuru (2 hamurdan 1 adet tost çıkıyor)
 
Her tost için 4-5 dilim sucuk
 
Her tost için 4-5 dilim kaşar
 
1 yemek kaşığı salça
 
Kekik
 
1 yumurta sarısı
 
 
Salçayı 1 yemek kaşığı suyla açıp kekik ekleyip karıştıralım.
 
Salça karışımını milföy hamuru üzerine yayalım.
 
Salçalı kısma sucuk ve kaşarları dizelin.
 
Üstüne kapatacağımız milföy hamuruna yumurta sarısı sürelim.
 
Yumurtalı milföy hamurunu diğerinin üzerine kapatıp kenarlarını açılması diye bastıralım.
 
Üstüne de yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirelim.
 
180 derecede 20 dk pişirilelim.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |