|
Milföy Sarması |
 |
Fatma Solak
Aşçı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 15 Şehir: fransa |
Kısa URL: https://ml.md/lc15287
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2007
5,495 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
2 çorba kasigi toz seker
1 yumurta aki
1 kase ceviz yada findik içi
Serbeti için:
1,5 su bardagi seker
2 su bardagi su
1 çorba kasigi limon suyu
Yapilisi:
Unlu zeminde milföy yapraklari uzunlamasina açalim, ve yumurta aki,ceviz içi ve tozsekeri kasikla karistir macun kivama gelecek ve harçi koy kenarina ve saralim sonra 3 cm uzunlugunda kesiyoruz çam tepsiye dizip biraz bekletiyoruz yumurta sarisi sürüp firinda pisiriyoruz pistikten sonra biraz sogumaya birakiyoruz ve üzerlerine sicak serbeti döküyoruz.
ML® Erzurum Sarması için tıklayın
|
Milföy Sarması |
 |
dua
Aşçı

Kayıt: 13.03.2015
Mesajlar: 17 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc105892
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2015
1,506 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 adet milföy hamuru
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
2 yumurta akı
1,5 su bardağı ceviz
Şerbeti yapmak için tencerede suyu ve şekeri kaynatıp soğutun. Milföy hamurlarının içine kıymış cevizleri ve yumurta akını karıştırın, hamurun içine yerleştirip rulo şeklinde sarın. Daha sonra fırın tepsisine dizip üzerinden bıçakla biraz kesin. 200 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Çıkınca şerbeti üzerine döküp soğumaya bırakın.
|
|