Kısa URL: https://ml.md/lc153873
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2020
303 defa indirildi / yazdırıldı
8 adet milföy hamuru
4 adet salkım domates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kekik
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarını tartlara derinlik vermesi için orta kısmından bir aparat yardımıyla ya da bıçak yardımıyla daha küçük kare parçalar çıkartın. Böylece milföyün ortası boş, dört adet kare çerçeve elde etmiş olacağız. Bütün durumda olan dört adet milföy hamurunu mutfak tezgahı üzerine alın. Yumurta sarısını küçük bir kapta çırpın. Hamurların kenar kısımlarına bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Ortası boş, çerçeve şeklinde hazırladığınız hamur parçalarını üzerlerine kapatın. Rendelenmiş kaşar peynirini, tart hamurlarının ortasında kalan boşluk kısımlara eşit olarak paylaştırın. Salkım domatesleri halka halka doğrayın. Peynirlerin üzerine dizin. Tuz ve karabiber serpiştirin. Kalan yumurta sarısını tart hamurlarının kenar kısımlarına sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar kabarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak milföy tartlarını kekikle sıcak servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc125829
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2017
857 defa indirildi / yazdırıldı
50 gr margarin
8 adet kare milyöf hamuru
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşıgı su
100 gr keçi peyniri
1 yemek kaşıgı feslegen
10 gr taze sogan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşıgı süt
20 adet minik domates
Milföyleri çözdürün.
Fırını 200 dereceye ayarlayın.
Cetvel kullanarak 4 yaprak milföyü, 4 eşit parçaya bölün ve birleştirin. Kenarlarına 1 kaşık su ile çırpılmış yumurta sarısını ve sanayagını sürün ve 22 dk kadar kabarıncaya kadar pişirin.
Bu arada keçi peyniri, soğan, sarımsak ve sütü karıştırarak bir çatal yardımıyla ezerek karıştırın.
Milföyleri fırından çıkarın karışımdan eşit olarak paylaştırın ve alta doğru iterek kaşık yardımıyla içine döşeyin.
Domatesleri de eşit olarak paylaştırın, tuz ve karabiber ekin.
Biraz frenk soğanı ve fesleğen serpin.
Tekrar fırına verin ve 5 dk fırınladıktan sonra sıcak olarak servis yapın.