Kısa URL: https://ml.md/lc48847
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2010
2,499 defa indirildi / yazdırıldı
1/2 kg makarna
1 kaşık yağ
50 gr domatessalçası
1/2 çay fincanı gravyer rendesi
1/2 çay fincanı kaşar rendesi
Makarnalar kırılmadan haşlanır ve süzülür. Bir tencerede yağ eritilir üzerine makarnalar dökülerek, kap silkelenerek ısıtılır. Bir fincan ılık suda veya et suyunda salça eritilir ve peynirlerle birlikte makarnaya ilâve edilerek karıştırılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc107713
Gönderme Tarihi: 19.May.2015
2,291 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım paket kelebek makarna
4 adet kuru domates
4 adet reyhan yaprağı
2 yemek kaşığı margarin
10 adet siyah zeytin
1 çay bardağı rendelenmiş permesan peyniri
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yeterince su
Makarnayı suda haşlayıp süzün. Kuru domatesleri 5 dakika ılık suda bekleterek yumuşatın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp doğrayın. Reyhan yapraklarını ince ince doğrayın. Kuru domates, reyhan ve zeytinleri sanayağı ile birkaç dakika pişirin. Haşlamış olduğunuz makarna ile karıştırıp, permesan peyniri ile servis edin.