|
|
Milanolu |
|
Nur Gün
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc140018
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2019
665 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.unipro.com.tr
Kek için:
Yumurta sarısı 12 adet
Bütün yumurta 12 adet
Toz şeker 600 gr
Toz badem 600 gr
Un 300 gr
Alba (eritilmiş) 60 gr
Acıbadem esansı 1 çay kaşığı
Öncelikle, yumurta sarısı, bütün yumurta, toz şeker benmaride iyice ısıtıldıktan sonra, mikserde iyice çırpılır. Toz badem ve un güzelce karıştırılır, dikkatli ve yavaş karıştırılarak çırpılmış yumurta karışımı içine yedirilirken hemen eritilmiş yağ karışıma ilave edilir. 180 °C fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir.
Kek ortasından ikiye kesilir, birinci dilim kek üzerine kayısı marmeladı sürülür, ikinci dilim kek ile üstü kapatılır. Kekin tamamına palet bıçakla kayısı marmeladı sürülür.
Ucunda çok büyük olmayan dişli bir duy takılı sıkma torbası ile bademli hamur ile düz, uzunlamasına bir şekilde daima saat yönüne doğru sıkılarak şekil verilir.
Kenarlarına file badem yapıştırılır, 180-200 °C fırında hafif renk alana kadar bekletilir, daha sonra üstlerine Krater kayısı aromalı sıcak jöle sürülür.
|
Milano Pastası |
|
pinpin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2008
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23881
Gönderme Tarihi: 17.May.2008
2,934 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr tereyağı
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1 tutam tuz
1 çay kaşığı dolusu karbonat
aldığı kadar un
İç malzemesi:
250 gr bisküvi
10 tane kabuklu incir reçeli
1 kilo elma
1 su bardağı kayısı (kurumuş)
1 çay bardağı süt
Tereyağı, pudra şekeri, yumurta, tuz, karbonat karıştırılır. Un ilave ederek bir tart hamuru elde edilir. Kıvamı oklava ile açılacak gibi olmalıdır. Hamur iyice yoğrularak özlendirilmelidir. Harcı hazırlayana kadar hamuru buzdolabında tutun.
Elmaları soyarak doğrayın. 1 çay bardağı şeker ve su bardağı su ile kaynatın. Kayısıları 2-3 parçaya ayırıp 2 bardak su 1 çay bardağı şekerle kaynatın. Her ikisini de soğumaya bırakın.
25 cm'lik çapında bir tepsiye hamurun üçte birini ayırarak üçte ikisini tepsinin kenarlarını da örtecek biçimde açıp yerleştirilmelidir. Tepsinin kenarları tamamen örtülmelidir. Hamurun üstüne ince kıyılmış incir reçeli serpiştirin. Üzerine kayısıları sırayla dizin. Kayısıların üzerine bir sıra bisküvi dizin. Bisküvinin üstüne elmalar yerleştirin. Elmaların üzerine bir sıra bisküvi dizin. 3'de 1 kalan hamurumuz tepsinin üzerini örtecek şekilde açılıp üzerini örtülür. Pastanın dışındaki parçaları üstüne kapatarak kıvırın. Isıtılmış fırına verin.
|
Milano Pastası |
|
Suzanna
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Roma |
Kısa URL: https://ml.md/lc23064
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2008
2,484 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
200 gr. margarin
1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 adet yumurta
1 tutam tuz
10-12 adet kedi dili bisküvi
15 adet kuru kayısı
4 adet elma
Şurupla dinlenmiş 1 kâse kiraz
Unun içine tuzu, şekeri, yumurtayı, yumurta sarısını ve yumuşamış margarini katıp, yoğurun. Yoğurma işlemini kısa sürede bitirin. Margarin fazla erimesin. Yağlı bir kâğıda sarıp, yarım saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru 1 cm. kalınlığında açın. Dar yüksek ve derin bir kalıba içini yağlayıp kalıbı kaplayacak ve kenarlarından bir-iki parmak taşacak şekilde yerleştirin. Elmaları soyup, doğrayın. Biraz şeker ve su ile pişirin. Su ile ıslattığınız kayısıları, elmalarla birlikte pişirin. Meyvelerin şekilleri kaybolmadan ateşi kapatın. Hamurun en altına kirazları ve pişmiş kayısıları dizin. Bir sıra kedi dilini sıralayın. Elmaları dizin. Tekrar kedi dilini sıralayın. Böylece içini doldurun. Kenarında kalan hamurlar ile üzerini tümüyle örtün. 190 °C'de 1 saat pişirin. Ters çevirip, çıkarın. Soğuyunca servis yapın.
|
|
Milano Pastası Tarifleri Carpaccio Tarifleri
|
|