| 
 | 
| Muhlama | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc178129 Gönderme Tarihi: 09.Haz.2024
 314 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ferit Demircioğlu
 
 1 yemek kaşığı mısır unu
 2 yemek kaşığı tereyağı (sos için istenirse 2 kaşık daha gerekir)
 Peynir çeşitleri
 1 çay bardağı su
 
 Tereyağı eritilir.
 Mısır unu içine konup kavrulur.
 Daha sonra üstüne su ilave edilip mısır unu biraz pişirilir.
 Boza kıvamına gelince içine istenilen bütün peynirlerden konabilir. Kolot peyniri, çeçil peynir, taze kaşar, Çerkez peyniri, çökelek hepsi çok yakışır.
 Peynirler eridikten sonra isteğe bağlı olarak tekrar başka bir tavada 2 kaşık daha tereyağı eritilip üstüne dökülebilir.
 
 Not: Muhlama, yokluk dönemlerinin kurtarıcısıdır. Aynı zamanda her Karadenizlinin evinde olan üç ana malzemeyle hızlıca yapılması, besleyici olması ve çok lezzetli olması, bütün gün tok tutması nedeniyle çok tercih edilen bir yöresel yemek olarak bilinir.
 
 
  
 
 | 
| Mıhlama | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc177010 Gönderme Tarihi: 25.Mar.2024
 256 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 4 yemek kaşığı tereyağı
 2 yemek kaşığı mısır unu
 1 su bardağı su
 200 gr kolot peyniri
 
 Öncelikle tereyağını tavaya alıp eritin. Tamamen eridiğinde üzerine mısır ununu ekleyerek karıştırın. Mısır ununu kokusu çıkana kadar orta ateşte, kavurun. Burada önemli olan tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırmak. üzerine 1 bardak suyu ilave edip, karıştırmaya devam edin. Sıcak un, soğuk su ile buluşunca topaklanacaktır. Bu yüzden hızlı hızlı karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başladığında ocağı altını biraz daha kısın. Kabarcıklar çıkınca,  üzerine doğranmış kolot peynirini ekleyin. Peynirler tamamen eriyip uzayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Ocağın altını kapatıp, sıcak olarak servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Mıhlama | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc177050 Gönderme Tarihi: 27.Mar.2024
 244 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 2 yemek kaşığı tereyağı
 2 yemek kaşığı mısır unu
 1 su bardağı su
 1 kase çeçil peyniri ya da kaşar peyniri
 
 2 yemek kaşığı tereyağını eritelim.
 Mısır ununu ekleyip kavuralım.
 1 su bardağı suyu ilave edip karıştıralım.
 Doğradığımız peynirleri ilave edip karıştıralım.
 İsterseniz üzerine biraz daha tereyağı kızdırıp dökebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Mıhlama | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc179498 Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2024
 208 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 yemek kaşığı tereyağı
 2 yemek kaşığı mısır unu
 1 su bardağı su
 1 su bardağı Trabzon peyniri
 
 Tereyağını sahana aktarın. Kısık ateşte fokurdayana kadar eritin.
 Azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın.
 Mısır unu renk aldığında suyu ilave edin.
 Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp, karıştırın.
 Mıhlamayı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin.
 Tereyağı üzerine çıkıp, renk aldığında ocaktan aldığınız mıhlamayı bekletmeden sıcak olarak servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Kuymak | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc180677 Gönderme Tarihi: 05.Arl.2024
 122 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı mısır unu
 4 su bardağı su veya tavuk suyu
 200 gram taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
 Tuz (isteğe bağlı)
 Pul biber veya isot biberi (isteğe bağlı)
 
 Bir tencereye su veya tavuk suyunu alın ve kaynatın.
 Kaynayan suyun içine mısır ununu yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak topaklanmamasını sağlayın.
 Mısır unu suya iyice karışana ve kıvam alana kadar yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın.
 Mısır unu pişince rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
 Başka bir tavada tereyağını eritin ve mıhlamanın üzerine dökün.
 Eğer isterseniz pul biber veya isot biberi tereyağında kavurarak ekleyebilirsiniz.
 Tuz eklemek isterseniz bu aşamada tuzu da ekleyebilirsiniz, ancak kaşar peyniri zaten tuzlu olduğu için tuz eklemek zorunlu değildir.
 Mıhlamayı ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.
 
 Not: Mıhlamayı mısır ekmeği, taze ekmek veya kızarmış ekmekle birlikte servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Mıhlama | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc181529 Gönderme Tarihi: 01.Şub.2025
 91 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği
 
 Tereyağı
 Mısır unu
 Kaşar veya eriyen herhangi bir peynir
 Göz kararı su
 
 Tavada tereyağını eritip mısır ununu eklerim.
 Mısır ununu biraz kavurduktan sonra su ekleyerek pişiririm.
 Daha sonra peyniri ilave edip biraz daha pişiririm.
 
 
   Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 11.04.2025
 
 
 | 
| Muhlama | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3258
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc183026 Gönderme Tarihi: 14.May.2025
 82 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 yemek kaşığı tereyağı
 2 yemek kaşığı mısır unu
 1 su bardağı su
 1 su bardağı rendelenmiş kolot peyniri veya telli peynir (Trabzon peynirleri tercih edilir)
 Bir tutam tuz (peynir tuzluysa eklemeyin)
 
 Tavayı ocağa alın, tereyağını ekleyin ve orta ateşte yakmadan köpürene kadar eritin.
 Tereyağının üzerine mısır ununu ekleyin. Sürekli karıştırarak 4-5 dakika kadar rengi dönene kadar kavurun. Hafif fındıksı bir koku yayılmalı.
 Sıcak suyu (veya süt-su karışımını) yavaşça ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın. Karışım yoğunlaşıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişirin.
 Kıvam aldıktan sonra rendelenmiş peyniri ekleyin. Karıştırmadan, peynir eriyip uzamaya başlayana kadar kısık ateşte bekletin.
 Peynirler tamamen eriyip yağ yüzeye çıkınca ocaktan alın. Sıcakken, taze köy ekmeğiyle servis edin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |