| 
 | 
| Mıhlama | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc118741 Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2016
 1,217 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Tuğba Balcı
 
 2 yemek kaşığı mısır unu
 ½ çay bardağı su
 2 yemek kaşığı tereyağı
 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
 Yağı tavada eritiyoruz ve üzerine mısır ununu ekleyip hafif kavurun. Suyu ekleyip karıştırın. Ardından kaşarı ekleyin ve eriyene kadar hızlıca karıştırın. Eriyince altını kapatıp afiyetle yiyebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Mıhlama | 
|  | İ Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.09.2014
 Mesajlar: 539
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc110702 Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2015
 2,786 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 yemek kaşığı tereyağı
 3 yemek kaşığı mısır unu
 120 gram mıhlamalık peynir
 1 su bardağı sıcak su
 Yarım tatlı kaşığı tuz
 
 Tereyağı tavaya alınarak ateşe oturtulur, dikkatli bir şekilde yakmadan eritilir.
 Tereyağı eridikten sonra üzerine mısır unu eklenerek beraberce kavrulur.
 Yağ ve mısır unu tamamen birbirine karışıncaya kadar kavurma işlemine devam edilir. Üzerine yarım tatlı kaşığı tuz dökülür.
 Yağ ve mısır unu tamamen karışınca üzerine 1 su bardağı sıcak su dökülür. Sıcak su tavadaki malzemelerle tamamen bütünleştikten sonra üzerine eriyebilen peynir atılır.
 Bu peynir; "imansız peyniri", "Trabzon peyniri", "Minzi Peyniri" olabilir, bulanamazsa "dil peyniri" ya da "taze kaşar peyniri" de kullanılabilir.
 Mısır unlu karışım peynir eriyinceye kadar aralıksız olarak karıştırılır. İyice karışınca mıhlama kaşığı kaldırdıkça uzamalıdır. Hemen servis yapılarak, soğutulmadan yenir.
 
 
  
 
 | 
| Mıhlama | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc105885 Gönderme Tarihi: 13.Mar.2015
 2,064 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 600 gram peynir
 250 gram tereyağı
 1 çorba kaşığı mısır unu
 1 çay bardağı su
 1 adet yumurta sarısı
 
 Tereyağı bir tava içerisinde köpürünceye kadar eritilir. Peynir, mısır unu ve su bir başka kapta kıalıncaya kadar karıştırılır. Kıvamını aldıktan sonra, bu karımın içerisine yumurta sarısını koyup üzerine erimiş olan tereyağı dökülür ve yemek servise sunulur.
 
 Not: Bölgenin coğrafi yapısı Karadeniz insanının beslenme biçimlerini de etkilemiştir. Dik yamaçları aşıp tarlalarına, evlerine gitmek için yöre insanının enerji verecek gıdalara ihtiyacı vardır. Bunun için de o yörede yetişen mısır en çok tercih edilen yemek hammaddesidir.
 Yöre insanının hayatını kolaylaştırmak için hazırladığı, hareketli ve dinamik bir yapıya sahip olan Karadeniz insanlarını tok tutan ve enerji veren, yemeklerden birisi de mıhlamadır. Bu isimle anılan ve içerisine kıyma, patates gibi farklı malzemelerle de oluşturulan mıhlamalar da mevcuttur. Çeşitli adlarla Karadenizin farlı yörelerinde lokantalarda yerini alan bu yemek; bilhassa yayla turizminin ön plana çıkmasıyla birlikte, gelen yerli ve yabancı turistlere ikram edilmiş ve kısa sürede kabul görmüştür. Turizm sahasında önemli bir paya sahip olan yemek sektöründe Karadenizli girişimciler atak davranmış ve mıhlama ile birlikte yöresel yemeklerini gerek ülke içi ve gerekse yurt dışında, tanıtma fırsatını yakalamışlardır. Bu sayede mıhlama dünyanın birçok yerinde aranan ve bilinen bir yemek olmayı başarmıştır.
 
 
   Fotoğraf "KARATAYLI" tarafından gönderildi. 23.09.2020
 
 
 | 
| Mıhlama | 
|  | kırmızı halı Aşçı
 
  
 Kayıt: 14.12.2014
 Mesajlar: 16
 Şehir: Bolu
 | Kısa URL: https://ml.md/lc104664 Gönderme Tarihi: 26.Oca.2015
 1,887 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 çorba kaşığı tereyağı
 8 çorba kaşığı mısır unu
 3 çorba kaşığı tel peyniri
 
 Tereyağını eritin, rengi değişince mısır ununu katıp kavurun. Üzerine yarım su bardağı su dökün. Tereyağı bu karışımın üzerine çıkınca peyniri hemen ekleyin. Çok karıştırmadan peynir eriyinceye kadar kaşıkla yavaşça karıştırıp hazırlayın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
   Fotoğraf "KARATAYLI" tarafından gönderildi. 23.09.2020
 
 
 | 
| Mıhlama | 
|  | DUDU Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.07.2013
 Mesajlar: 34
 Şehir: Nevşehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc90871 Gönderme Tarihi: 26.Tem.2013
 2,275 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı mısır unu
 3 çorba kaşığı tereyağı
 100 gram mıhlama peyniri
 1 çay bardağı sıcak su
 
 Öncelikle tereyağını eritin. Üzerine mısır ununu ekleyip kavurun. Sıcak suyu ilave edin, dört dakika kadar karıştırarak pişirin. Peyniri içine atıp erimesini bekleyin. Mıhlama peynirinin lifli, tel tel olması gerekiyor. Dil peyniri ya da çeçil peyniri de mıhlamaya yakışıyor. Tereyağı mıhlama üzerine çıkınca pişmiş demektir. Soğumadan içine ekmek bandırarak yiyin.
 
 
   Fotoğraf "KARATAYLI" tarafından gönderildi. 23.09.2020
 
 
 | 
| Mıhlama | 
|  | Dara'lı Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.05.2010
 Mesajlar: 20
 Şehir: Mardin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc51629 Gönderme Tarihi: 14.May.2010
 2,363 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 kişilik
 100 gram rendelenmiş mıhlamalık peynir
 2 çorba kaşığı un
 2 çorba kaşığı tereyağı
 1 yumurta
 yeteri kadar süt
 
 Rendelenmiş peyniri ve unu tencereye koyun. Hafif ateşte karışımı sütle boza kıvamına geürin. Kızdırılmış tereyağını boza kıvamına gelen malzeme üzerine dökün. Karışımı ucuyla hava alması için çok az delin. Orta ateşte pişirdiğiniz mıhlamanın en önemli özelliği tereyağla-rm karışımın üzerine gelmesidir.
 
 
   Fotoğraf "egzantrik" tarafından gönderildi. 08.11.2019
 
 
 | 
| Mıhlama | 
|  | gulsimsir Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.01.2006
 Mesajlar: 180
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc955 Gönderme Tarihi: 20.Oca.2006
 5,845 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 misir unu
 peynir (kasar veya eski kokmus peynirlerden olursa daha iyi olur)
 bir miktar yag
 tuz
 karabiber
 zencefil
 isot
 
 misir unumuzu tavamiza koyariz ardindan kisik ateste tavaya yag koymadan kavururuz o rengini belli eder ve biraz koyulasir tam o zaman daha önce kücük bir kapta ezdigimiz peynirleri atariz tavanin icine. ardindan yagimizi koyariz istedigimiz kadar yag koyabiliriz cok da az koyabiliriz tercih bizim bir müddet sonra da soguk suyumuzu dökeriz tavaya ve sürekli karistiririz ardindan muhlamanin olduguna kanaat getirince atesi söndürürüz tuz biber isot ve zencefilimizi atariz.
 
 Not: cok hafif bir kahvaltilik olan muhlama domates esliginde bir bardak cay esliginde agizlarinizi sereflendirmeye hazirdir
 
 
   Fotoğraf "KARATAYLI" tarafından gönderildi. 23.09.2020
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |