| 
 | 
| Mıhlama (Rize) | 
|  | Cankat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.04.2009
 Mesajlar: 725
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc89859 Gönderme Tarihi: 17.Haz.2013
 2,585 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 THY Skylife
 
 4 tepeleme çorba kaşığı mısır unu
 2 çorba kaşığı tereyağı
 200 g Trabzon peyniri
 
 Tereyağını büyük bir tavaya koyun. Eridikten sonra mısır unu ilave edin. Mısır ununu hafif ateşte devamlı karıştırarak 30 dakika kavurun. Peynirin üzerine dört su bardağı sıcak su dökün. Peynirli suyu, peyniriyle birlikte  kavrulmuş mısır ununun üzerine dökün ve topak kalmayıncaya kadar iyice karıştırın. Tavanın kapağını kapatın. Mıhlamayı kısık ateşte 30 dakika  pişirdikten sonra sıcak servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Muhlama (Rize) | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116384 Gönderme Tarihi: 24.Nis.2016
 2,320 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Rize Valiliği
 
 3 tahta kaşığı mısır unu
 3 kaşık tereyağı
 1 kase tel veren peynir
 Ilık su
 Tuz
 
 Bakır bir tavada tereyağı eritilir. Mısır unu konulup penbeleş inceye kadar kavrulur. Tavaya ilik su ve peynir ilave edilir. Peynirin tuzuna göre tuzu ayarlanır. Hafİf ateşte karıştırılarak yağını üzerine verinceye kadar pişirilir.
 
 Not: Muhlama tel veren peynirle yapılabileceği gibi hertürlü peynirle veya minci ile de yapılabilir. Peynir ve minci sade olarak da yağda pişirilebilir. (Buna pişirmek yerine ısıtmak demek daha doğru olur). Yağda sade olarak pişirilen peynire peynir muhlaması, yağda sade olarak pişirilen minciye de minci muhlaması denir.
 Hemşin yöresinde bir miktar kaymak alınarak tavaya konur, ateş üzerinde kaynatılır, içerisine yavaş yavaş mısır unu ilave edilir. Daha sonra bir miktarda ince ince doğranmış köy peyniri konmak suretiyle sıcak olarak servis yapılır. Bu muhlama şekline adı geçen yöremizde "kaymak muhlaması' denmektedir.
 
 
  
 
 | 
| Muhlama (Rize) | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116385 Gönderme Tarihi: 24.Nis.2016
 1,931 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 Rize ve çevresinde yüzyıllardır bilinen bu yemek, tereyağı, un (arzuya göre mısır unu veya beyaz un) ve tel veren peynirden yapılır. Tereyağında kavrulan mısır ununa doğranmış peynir ve su ilave edilerek peynir eriyinceye kadar pişirilir. Bazı yörelerde kuymak da denen muhlamanın yörenin mutfak kültüründe önemli bir yeri vardır. Tok tutan, enerji veren bir yemek olması nedeniyle ayrıca tercih edilir. Son yıllarda yayla turizminin ön plana çıktığı Rize'de pek çok işletmenin menüsünde mutlaka yer almakta ve yerel kültürün geniş kitlelere tanıtımı sağlanmaktadır.
 
 
  
 
 | 
| Muhlama (Rize) | 
|  | çilekli süt Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.01.2017
 Mesajlar: 21
 Şehir: Balıkesir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc122629 Gönderme Tarihi: 26.Oca.2017
 1,529 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Rize Valiliği
 
 Bazı yörelerde kuymak da denilen muhlama; mısır unu, tereyağı ve tel veren peynirden yapılır. Tereyağında kavrulan mısır ununa doğranmış peynir ve su ilave edilerek peynir eriyinceye kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| Rize Usulü Muhlama | 
|  | napolyon Aşçı
 
  
 Kayıt: 10.03.2020
 Mesajlar: 17
 Şehir: Kütahya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc149211 Gönderme Tarihi: 15.Mar.2020
 997 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 yemek kaşığı tereyağı
 2 yemek kaşığı süt kaymağı
 1 yemek kaşığı un
 2 yemek kaşığı mısır unu
 1,5 su bardağı su
 150 gram Trabzon peyniri (tuzsuz tel ya da çeçil peyniri)
 
 Tereyağını tavaya alın.
 Kısık ateşte erimeye bırakın.
 Kaymağı yağa ekleyip sıvılaşana kadar eritin.
 Unu da ekleyip kısık ateşte kavurun.
 Ardından azar azar mısır ununu ilave edin ve karıştırarak kavurmaya başlayın.
 Mısır ununun rengi koyulaştığında suyun yarısını tavaya ekleyip çekene kadar pişirin.
 Ardından suyun kalanını da tavaya ekleyin.
 Mısır unu suyu iyice çekince tel tel ayırdığınız peyniri de tavaya ilave edin ve hafifçe karıştırın.
 Peynir eriyip muhlamanın yağı yüzeye çıktığında servise hazırdır.
 Yağının donmaması için sıcak servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Muhlama (Rize) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc154539 Gönderme Tarihi: 02.Arl.2020
 383 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://karadeniz.gov.tr
 
 Tereyağı eritilir. Mısır unu ile karıştırılıp pembeleşinceye kadar kavrulur. Az su ilave edilir. Kaynamaya başlayınca üzerine telli peynir eklenir. Muhlama piştikten sonra üzerine kavrulmuş tereyağı ilave edilir.
 
 
  
 
 | 
| Mıhlama (Rize) | 
|  | Doctor English Admin
 
  
 Kayıt: 15.01.2007
 Mesajlar: 1266
 Şehir: KKTC
 | Kısa URL: https://ml.md/lc157607 Gönderme Tarihi: 04.May.2021
 333 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 yemek kaşığı tereyağı
 2 yemek kaşığı mısır unu
 1 su bardağı sıcak su
 250 gram tel peyniri
 1 çay kaşığı tuz
 
 Tereyağını kısık ateşte köpürene kadar eritin. Eriyen tereyağından 2-3 yemek kaşığını bir kaseye alın. Ardından azar azar mısır unu ekleyip tahta kaşıkla kokusu çıkıp, rengi koyulaşana kadar kavurun ve suyu ekleyin.
 Malzeme su muhallebisi kıvamını alıp kaynamaya başladığında peyniri ve tuzu ekleyin. Çok fazla karıştırmadan, yavaşça ezerek peyniri yedirin. En son ayırdığınız tereyağını da ekleyin. 20-25 saniye kadar daha pişirip ocaktan alın ve sıcak servis edin.
 
 
   Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 16.02.2022
 
 
 | 
| Muhlama (Rize) | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc166282 Gönderme Tarihi: 25.Tem.2022
 402 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Tereyağı
 Un (arzuya göre mısır unu veya beyaz un)
 Tel veren peynir
 
 Mısır unu tereyağında iyice kavrulur. Kaynamış su azar azar eklenerek pişirilir. En son peynir ilave edilerek peynir eriyinceye kadar karıştırmadan, tereyağı üste çıkana kadar pişirilir.
 
 Not: Rize ve çevresinde yüzyıllardır bilinen bu yemek, özellikle Hemşin bölgesinde üretilen peynir ile yapılır. Yöre insanının mutfak kültüründe önemli bir yer edinen "muhlama"  Karadeniz insanını tok tutan, enerji veren bir yemektir. Bazı yörelerde kuymak da denilmektedir. Son yıllarda yayla turizminin ön plana çıktığı Rize'de yerli-yabancı turiste pek çok işletmeci tarafından tanıtılmakta yerel, bölgesel kültürün geniş kitlelere tanıtımı sağlanmaktadır.
 
 
  
 
 | 
| Muhlama (Rize) | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc185159 Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2025
 35 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 3 yemek kaşığı tereyağı
 3 yemek kaşığı mısır unu
 1,5 su bardağı su (veya et suyu)
 1 su bardağı rendelenmiş Trabzon peyniri (veya kolot peyniri)
 Tuz (isteğe göre)
 
 Geniş bir tavada tereyağını kısık ateşte eritin.
 Eritilen tereyağına mısır ununu ekleyip altın rengi alana kadar kavurun.
 Üzerine azar azar sıcak suyu ekleyip sürekli karıştırın. Koyu bir kıvam elde edene kadar pişirin.
 Rendelenmiş peyniri karışıma ilave edin. Peynir tamamen eriyene kadar kısık ateşte karıştırın.
 Üzeri yağlı tabaka oluşturunca ocaktan alın ve sıcak sıcak servis edin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |