| 
 
 
 | 
MEZGİT TAVA | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62921 
Gönderme Tarihi: 02.May.2011 
3,514 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. mezgit (ayıklanıp, yıkanmış ve suyu süzülmüş)
 
120 gr (1 su bardağı) + 6 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı maden suyu
 
1 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
 
2 yumurtanın sarısı
 
2 su bardağı rafine yağ
 
1 su bardağı su
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Genişçe bir kaseye 6 çorba kaşığı unu, maden suyunu, eritilmiş tereyağı, yumurta sarılarını ve tuzu koyarak iyice çırpınız. Kaseyi serin bir yerde 1 saat bekletiniz.
 
Kalan 1 su bardağı unu bir tabağa koyunuz. Rafine yağı derince bir tavaya koyup kızdırınız. Süzülmüş mezgitleri önce una, sonra yumurtalı karışıma bulayarak, renkleri altın sarısı olana kadar kızartınız. Tavayı ateşten alıp, balıkları delikli kepçeyle bir servis tabağına çıkararak servis ediniz.
  
 | 
Tavada Mezgit | 
  | 
gök kubbe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.09.2011 
Mesajlar: 50 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67901 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2011 
3,235 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram mezgit fileto
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
1 çay bardağı mısır unu
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Patates köftesi için:
 
2 adet haşlanmış patates
 
1 çay bardağı galeta unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Haşlanmış patatesleri ezip içine baharat koyup şekil verin. Sonra galeta ununa bulayıp  buzdolabında 20 dakika soğutun, çıkartıp kızgın yağda kızartın. Balıkları önce una, sonra yumurtaya, en son mısır ununa bulayın ve tereyağında kızartın. Patates köftesiyle beraber servise sunun.
  
 | 
Mezgit Tavası | 
  | 
kimzan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.02.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47402 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2010 
2,915 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg mezgit
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Kızartma yağı
 
 
Mezgitlerin flatosu çıkarılır. Un tuzla karıştırılır. Flatolar önce una batırılır sonra çırpılmış yumurtaya bulanır. Teflon tavada sığ yağda kızartılır.
  
 | 
Mezgit Tava | 
  | 
Su Damlası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2015 
Mesajlar: 36 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107015 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2015 
2,168 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram temizlenmiş mezgit
 
1 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Kızartmak için: sıvı yağ
 
1 adet limon
 
Yarım demet roka
 
1 adet domates
 
 
Balıkçınızdan temizlenmiş balıkları alıp yıkayıp süzün. Üzerine tuz serpin. 5 dakika kadar bekletin. Balıkları una bulayıp fazla ununu silkeleyin ve kızgın yağın içinde her iki yüzünü de güzelce kızartın. Yanına roka domates ve limon dilimlerini koyup kızarmış balıklarla ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Mezgit Tava | 
  | 
zehra mardin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.02.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131882 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2018 
1,217 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kilo mezgit balığı
 
Mısır unu
 
Tuz
 
Az sıvı yağ
 
 
Mezgit balıklarını ayıklayıp yıkayarak sularını süzmek için süzgeçte bekletiyoruz.
 
Balıkları tuzlayarak mısır ununa bulayıp tavaya güzelce diziyoruz. Orta harlı ateşte arkalı önlü pişiriyoruz.
 
Çevirirken bir kapak yardımı ile çevirebiliriz. Yanına bol yeşillikli bir salata ile servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Mezgit Tava | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136964 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2018 
895 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 mezit balığı (temizlenip, yıkanmış)
 
4 çorba kaşığı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 su bardağı rafine yağ
 
2 orta boy limon (dilimlenmiş)
 
1 demet maydanoz
 
 
Balıkları tuzlayıp, una bulayınız. Fazla ununu silkeleyip bir kenara koyunuz. Bir tavada rafine yağı kızdırınız. Balıkların her iki yanlarını kızgın yağda 4-5 dakika kızartınız. Tavayı ateşten alıp, balıkları, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek servis ediniz.
 
 
Not: Mezit tavayı, yanında yeşil salata ya da roka salatasıyla servis edebilirsiniz.
  
 | 
Mezgit Tava | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136961 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2018 
772 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo Karadeniz mezgitti
 
1 su bardağı mısır unu
 
1 çay bardağı sıvı yağı
 
Tuz, karabiber
 
 
Mezgiti balıkçınızdan temizlettirip alın. İyice yıkayıp süzün. Bir kabın içinde mısır unu, tuz ve karabiberi karıştırın. Bu karışıma balıkları koyup iyice bulayın. Tavaya kuyrukları bir araya gelecek şekilde dizin ve üzerlerine 5 çorba kaşığı yağı gezdirip kızartmaya başlayın. Bir yüzü kızarınca üzerine bir kapak koyup ters çevirin ve diğer yüzünü kızartın. Servis tabağına alıp üzerine domates ve yeşillik koyup servis yapın.
  
 | 
Mezgit Tava | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152558 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2020 
500 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Aile ve Tüketici Hizmetleri
 
Ankara 2011
 
 
1 kg mezgit 
 
1 su bardağı kadar un 
 
Tuz 
 
Kızartmak için:
 
1 çay bardağı kadar sıvı yağ 
 
 
Balıklar içleri boşaltılarak temizlenir ve iyice yıkanıp kurulanır. 
 
Tavaya yağ konup kızdırılır. 
 
Bir tabağa elenmiş un konulur. 
 
Balıklar una bulandıktan sonra yağa konarak iki tarafı da pembeleşinceye kadar kızartılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |