| 
 
 
 | 
Mezgit Pane | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102211 
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2014 
2,268 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg mezgit
 
3 yumurta
 
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
 
sıvıyağ
 
un
 
galeta unu
 
maydanoz
 
karabiber
 
tuz
 
 
Balıkların filetosunu çıkartın ve tuz, biberleyin. Yumurtaları çırpıp, peynirle karıştırın. Filetoları sırasıyla, una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp, kızdırılmış yağda kızartın.
  
 | 
Mezgit Pane | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39045 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2009 
4,435 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg mezgit
 
½ su bardağı un
 
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
 
¼ kg tereyağı
 
3 adet yumurta
 
100 gr. galeta unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Maydanoz
 
 
Balıkları alırken filetosunu çıkartın. İyice yıkayıp kurumaya bırakın. Filetoları tuz ve biberleyin. Yumurtaları bir kapta çırpıp rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin ve iyice karıştırın. Tuz ve biberlenmiş filetoları önce beyaz una, bilahare kaşarlı yumurtaya ve en son olarak ta galeta ununa bulayıp tava kızgınlaştırılmış tereyağına atın. İki yanı koyu sarı bir renk alıncaya kadar kızartın. Sıcak servis yapın. 
 
 
Not: Servis yaparken balıkların üzerine az miktarda ince doğranmış maydanoz serpebilir, fındık büyüklüğünde birer adet tereyağı parçası koyabilirsiniz.
 
Tereyağını kızdırırken ateşe dikkat edin yağı yakabilirsiniz. İsterseniz tereyağını bir miktar sıvı yağ ile karıştırabilirsiniz. Yağ yanmayacağı gibi paneler daha hafif olur. Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Dil, karagöz, Trança (dilimlenmiş)
 
 
 ML® Fırında Mezgit Kızartması için tıklayın
 
  
 | 
Mezgit Pane | 
  | 
Zümrüt 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.08.2007 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17054 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2007 
3,023 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. mezgit filetosu
 
2 adet yumurta
 
3-4 çorba kasığı un
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı galete unu
 
3 diş sarımsak, dereotu, tuz
 
 
Galete ununu robotta maydanoz ve sarımsakla un kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
 
Yumurtaları çırpın. Mezgit filetolarını önce una, sonra yumurtaya ve hazırladığınız galete ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.Kağıt havlu ile yağın fazlasını alın. Mezgit paneyi, limon ve kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |