| 
 
| 
 
 
 | 
 
MEZGİT KROKET | 
 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59485 
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2011 
2,309 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1/2 kg mezgit (haşlanmış, soğutulmuş, derisi ve kılçıkları ayıklanmış)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
50 gr galeta unu
 
3 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
 
1 yumurta (hafif çırpılmış)
 
3 çorba kaşığı un
 
Sosu:
 
1 soğan (ince doğranmış)
 
1 çay kaşığı zencefil (dövülmüş)
 
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
 
2 çorba kaşığı rafine yağ
 
1/4 su sirke
 
1 su bardağı balık suyu
 
4 dilim limon
 
 
Orta büyüklükte bir kâsede balık, 1 çay kaşığı tuz, biber, galeta unu ve 2 çorba kaşığı maydanozu karıştırıp, yumurtayı ekleyiniz.
 
Ellerinizle, balık karışımından 10 küçük kroket yapıp una bulayınız.
 
Kroketleri buzdolabında en az 45 dakika bekletiniz.
 
Küçük bir kâsede soğan, zencefil ve kalan maydanoz ve tuzu karıştırıp bir kenara koyunuz.
 
Büyük bir tavada tereyağı rafine yağla birlikte orta ateşte eritip, köpükleri kaybolunca, soğan ve baharat karışımını koyunuz; karıştırarak 2-3 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz. Sirke ve balık suyunu ekleyip sosu karıştırarak iyice ısıtınız; ateşi kısıp, 2-3 dakika kaynatınız.
 
Kroketleri tavaya koyup sosa bulayınız ve 6-7 dakika kızartınız.
 
Bir kevgirle kroketleri tavadan alıp ısıtılmış bir servis tabağına diziniz; sosu üstüne döktükten sonra, kenarlarını limon dilimleriyle süsleyerek hemen servis ediniz.
  
 | 
 
Mezgit Kroket | 
 
  | 
Ünye'li 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2011 
Mesajlar: 44 Şehir: Ordu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64298 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011 
2,218 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
6-7 dilim kuru ekmek
 
2 adet mezgit fileto
 
2 diş sarımsak
 
Kırmızıbiber
 
Kimyon
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Ekmekleri, dövülmüş sarımsak, kırmızıbiber ve kimyonu robotta karıştırın. Mezgit filetoyu parmak büyüklüğünde doğrayın. Tahta bir tokmakla üzerlerine hafifçe vurarak inceltin. Balıkları, hazırladığınız baharatlı ekmeğe bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartın. Yanında salatayla servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
MEZGİT KROKET Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |